آفتابنیوز : آفتاب: این در حالیست که مقامهای ارشد دو کشور طی دو روز گذشته در واشنگتن در مورد امنیت سایبری و مسائل تجاری مذاکرات فشردهای داشتهاند.
ادوارد برنز، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، گفته است که عدم همکاری چین «اعتماد» بین واشنگتن و پکن را تضعیف کرده است.
ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق ان.اس.ای، ماه گذشته پس از فرار به هنگکنگ مدارک مربوط به چند برنامه جاسوسی سایبری و مخابراتی آمریکا را در اختیار روزنامه انگلیسی گاردین قرار داد.
مقامهای هنگکنگ درخواست دولت آمریکا برای استرداد ادوارد اسنودن را رد کردند و از سفر او به روسیه جلوگیری نکردند.
اما چین میگوید هنگکنگ که از درجه بالایی از خودمختاری برخوردار است، در این ماجرا بر اساس قوانین خود عمل کرده است.
بنا بر گزارشها، این شهروند آمریکا از حدود سه هفته پیش در بخش ترانزیت فرودگاه مسکو بسر میبرد. ادوارد اسنودن تا به حال از ۲۱ کشور درخواست پناهندگی کرده است. بولیوی، نیکاراگوئه و ونزوئلا برای اعطای پناهندگی به او اعلام آمادگی کردهاند.
وزارت دادگستری آمریکا ادوارد اسنودن را به جاسوسی و سرقت اموال دولتی متهم کرده است. افشاگریهای او همچنان ادامه دارد.
روزنامه گاردین روز پنجشنبه جزئیات تازهای از آنچه همکاری شرکت کامپیوتری مایکروسافت با سازمانهای جاسوسی آمریکا خوانده است، منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، مایکروسافت با پلیس فدرال آمریکا (اف.بی.آی) و ان.اس.ای برای رصد اطلاعات دیجیتال کاربران همکاری وسیعی داشته است.
مایکروسافت متهم شده که به ان.اس.ای اجازه میدهد سیستم رمزگذاری خدمات ایمیلش را دور بزند و به اطلاعات دیجیتالی کاربران برسد. اتهام مشابهای نیز علیه تلفن اینترنتی اسکایپ مطرح شده است.
در واکنش، مایکروسافت طی بیانیهای اعلام کرده است که به هیچ دولتی اجازه نمیدهد که به طور مستقیم و بدون محدودیت به محصولات و خدماتش از جمله ایمیل آوتلوک یا خدمات اسکایپ دسترسی پیدا کند.
به گزارش ایسنا، مدیران این شرکت میگویند که اطلاعات کاربران را فقط در موارد خاص و بر اساس درخواست قانونی مقامهای دولتی آمریکا به آنها ارائه میکنند.