آفتابنیوز : آفتاب: محققان مرکز مطالعات سرطان «فرد هاچینسون» در آمریکا در این رابطه اظهار داشتند: مصرف کپسولهای امگا 3 نه تنها از خطر بروز سرطان پروستات نمیکاهد بلکه احتمال بروز موارد کشنده این بیماری را تا 70 درصد افزایش میدهد.
این پژوهشگران معتقدند که هیچ مدرک قطعی وجود ندارد که ثابت کند مکملهای غذایی برای سلامت انسان سودمند هستند.
اسید چرب امگا 3 نوعی اسید چرب اشباع نشده است که در بدن ساخته نمی شود اما برای سوخت و ساز ضروری است.
ماهیهای روغنی شامل ماهی آزاد، نوعی ماهی تن، قزلآلا و شاه ماهی از منابع غنی امگا 3 هستند و مصرف هفتگی این ماهیها توصیه شده است.
این اسید چرب به عنوان مادهای شناخته شده که خواص ضدالتهابی دارد و برای پیشگیری از سکتههای قلبی و مغزی، التهاب مفصلی، سرطانها و نیز افزایش تواناییهای ذهنی و پیشگیری از آلزایمر استفاده میشود اما با این حال سودمندی مصرف امگا 3 موضوعی چالشبرانگیز بوده و برخی پژوهشگران و پزشکان معتقدند دلایل کافی برای این نتیجهگیری وجود ندارد.
پژوهشگران مرکز هاچینسون در این تحقیق، خون 834 مرد مبتلا به سرطان پروستات را با خون 1393 مرد سالم مقایسه کردند.
نتایج نشان داد مردانی که میزان امگا 3 در خونشان در بالاترین حد است 71 درصد بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به نوع کشنده سرطان پروستات هستند. به علاوه در این افراد خطر ابتلا به نوع خفیفتر این سرطان 43 درصد افزایش مییابد.
به گزارش ایسنا، این محققان میگویند: هنوز روشن نیست این چربی چگونه باعث رشد تومور میشود اما برخی حدس میزنند که شاید امگا 3 سیستم ایمنی را ضعیف میکند و یا اینکه به مولکول وراثتی دیانای آسیب میزند.
با این حال برخی از کارشناسان مرکز مطالعات سرطان انگلیس میگویند: شواهد مربوط به نحوه تاثیرگذاری امگا 3 بر سرطان پروستات متناقض هستند و متاسفانه تحقیق اخیر نیز این تناقضها را حل نکرده است.