کد خبر: ۲۰۱۳۶۸
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۲ - ۲۰:۵۹

سونامی مصرف شیشه در بین زنان

سرپرست اداره پیشگیری، درمان و کاهش آسیب وزارت بهداشت نسبت به شکل گیری سونامی مصرف شیشه در بین زنان به دنبال استفاده از داروهای لاغری هشدار داد. فیروزه جعفری میزان نه درصدی اعتیاد در بین زنان را رو به افزایش توصیف و مهمترین عامل آن را ناآگاهی بخشی از جامعه زنان ذکر کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: البته جعفری  تمایل زنان به لاغری و بدنبال آن استفاده از داروهای لاغری را دومین عامل گرایش به اعتیاد زنان بعد ازاعتیاد همسر عنوان کرد و گفت :" در سالهای اخیر اعتیاد به مواد محرک را به عنوان رویکرد جدید وزارت بهداشت مورد بررسی قرار دادیم که نتایج آن بیانگر آنست که اعتیاد به مواد محرک در زنان رو به گسترش است و تحقیقات نشان داد موادی که در سالنهای ورزشی و آرایشی برای کاهش وزن و تناسب‌اندام و زیبایی پوست به زنان عرضه می‌شود، می‌تواند مقدار کمی مواد محرک داشته باشد."

اشاره جعفری به داروهای لاغری بود که هر روز فرد را بمباران تبلیغاتی می کردند در این تبلیغات گاه ادعا می شد که فرد بعد از مصرف یک هفته ای کاهش وزن 5 کیلوگرمی را بدون رژیم سخت و طاقت فرسا و ورزش های سنگین تجربه می کند. البته جعفری در اظهاراتی به وجود مواد روانگردان در این داروها اشاره کرد و گفت :"یک اصل کلی درباره مواد محرک وجود دارد که هر چیزی اعم از قرص، چای و کپسول به سرعت فرد را لاغر می‌کند، به طور حتم حاوی مواد محرک هستند و ممکن است در این میان پرسشی مطرح شود با این عنوان که چه اشکالی دارد که ماده‌ای به سرعت موجب کاهش وزن یا تناسب‌اندام شود، که در پاسخ باید اذعان کرد؛ این مواد می‌توانند موجب اعتیاد به مواد محرک شوند.مواد محرک در مقادیر کم می‌تواند پرخاشگری، تحریک ‌پذیری و عصبانیت‌های گاه‌گاه را ایجاد کند و وقتی مصرف افزایش می‌یابد، حالت‌هایی از جنون را به دنبال دارد که فرد معتاد دیگر قادر به تشخیص واقعیتها نیست و حتی ممکن است آسیبهای جدی و جبران‌ناپذیر برای فرد و خانواده و اطرافیانش به همراه داشته باشد."سرپرست اداره پیشگیری، درمان و کاهش آسیب وزارت بهداشت  در عین حال به نقاط عرضه این داروهای لاغری در آرایشگاه ها و باشگاه ها اشاره کرد و گفت :"برنامه‌های ویژه پیشگیری در سالنهای آرایشی و ورزشی از سال گذشته با همکاری معاونت زنان ریاست‌جمهوری برگزار شد . این دوره‌‌های آموزشی برای توانمند سازی مسئولان آرایشگاههای زنانه در جریان است و پس از آن آمادگی برگزاری این دوره‌ها برای مدیران سالنهای ورزشی برگزار کنیم و امیدواریم در زمان‌های بعدی در تمام دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور دوره‌های آموزشی را برگزار کنیم."

*تبلیغات ماهواره ای

هر چند فیروزه جعفری به عرضه این موارد در آرایشگاه و باشگاه های ورزشی اشاره کرد اما واقعیت این است که بخش زیادی از این داروها از طریق ماهواره فروخته می شوند به ترتیبی که شما تبلیغی مبنی بر کاهش معجزه آسای وزن را مشاهده می کنید و پس از درج قیمت ،شماره تلفنی اعلام می شود که شما در صورت تماس با آن شماره، محصول را در منزل تحویل گرفته وسپس وجه را پرداخت می کنید.

البته دراین تبلیغات بر بی ضرر بودن دارو و بدون عوارض جانبی تاکید می شود اما جالب اینجاست که بسیاری از کارشناسان تاکید دارند که لاغری 5  کیلویی آن هم در عرض یک هفته فقط ازعهده شیشه بر می آید که فرد درصورت استفاده  یک معتاد تمام عیار خواهد شد.

در این میان همواره یک دغدغه لاینحل باقی می ماند و این دغدغه این است که چرا نظارتی بر فروش تلفنی این دارو ها نمی شود ؟

رسول خضری نماینده مردم پیرانشهر در پاسخ به این سوال به سایت جماران گفت :کمیسیون بهداشت دو جلسه تخصصی رابا محوریت تبلیغات دارویی غیر مجاز برگزار کرد که در همین جلسه به تبلیغات دارویی غیر مجاز اشاره شد همچنانکه به پرونده کرم حلزون نیز رسیدگی شد.
وی در ادامه افزود :در این جلسه سازمان بازرسی کل کشور و صدا و سیما حضور داشتند و در مورد تبلیغات بی شناسنامه که جان مردم را تهدید می کند بحث شد هر چند این تبلیغات تلاش دارد تا به مردم تفهیم کند که عوارض جانبی نداشته و کاملا بی ضرر است.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس تاکید کرد: داروهای لاغری از نظر بالینی مورد تایید قرار نگرفتند. به نظر من سازمان غذا و دارو باید آیین نامه ای را تدوین کند تا با این موارد برخورد شود زیرا این داروها جان مردم را نشانه گرفته و در بسیاری از موارد خود یک ماده مخدر جدید است .

وی راهکار سلبی را در کنار راهکار ایجابی یک ضروت دانست و گفت :ما تصمیم گرفتیم که جلسه ای تشکیل شود و افراد حاضرگزارش کار خود را ارائه دهند هرچند این گزارش کار قطعا ضعیف است چون ما خروجی مناسبی را مشاهده نکردیم همچنانکه آمار معتادان از این روش رو به تزاید است.

خضری تصریح کرد : البته شما این مساله را باید مورد توجه قرار بدهید که مجلس تنها می تواند کار نظارت را انجام دهد و کار برخورد در حیطه اختیارات مجلس نیست اما با این حال قرار است که طرحی به منظور مبارزه با این تبلیغات تهیه شود زیرا در برخی از موارد صدمات وارده بدنبال مصرف این داروها جبران ناپذیر است.

*نا آگاهی معضل بزرگتر

محمد علی اسفنانی سخنگوی کمیسیون حقوقی قضایی در مصاحبه با سایت جماران تاکید دارد که مشکل ما بی قانونی نیست . وی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت :کمیسیون قضایی اصولا موارد ارجاع شده را مورد بررسی قرار می دهد و تاکنون چنین موردی  مبنی بر رسیدگی به چنین پرونده هایی به ما ارجاع داده نشده است.

وی در ادامه افزود : ما به نظر قانونی در این زمینه نقص نداریم زیرا قانون مبارزه با مواد مخدر و قانون مجازات اسلامی وجود دارند. طبق این قانون عرضه و فروش لوازم آرایشی غیر بهداشتی قابلیت پی گیری دارد . با این حال باید تلاش کرد تا افراد از نظر اطلاعاتی ارتقا پیدا کنند.

نماینده مجلس نهم اطلاع رسانی را گامی بزرگتر ازر تدوین قانون ذکر کرد و گفت :مردم در این مقطع زمانی بیش از هروقت دیگر نیازمند اطلاع رسانی هستند هرچند راهکارهای قانونی باید مورد توجه قرار گیرد تا زنان و دختران به دلیل استفاده از یک داروی لاغری سلامت خود را از دست ندهند و ناخواسته معتاد نشوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین