آفتابنیوز : حاضران در اين ميزگرد كه روز گذشته (پنجشنبه) برگزار شد، به اين نتيجه رسيدند، اگر چه روابط ايران - ارمنستان نزديك و داراي منافع دوجانبه است، اما ميتواند به علت برخي مسائل از جمله تفاوت مذهب و تحولات ژئوپولتيكي منطقهای پيچيده باشد.
آنها همچنين بر اين نتيجه توافق كردند كه تداوم توسعهي روابط با اين همسايهي جنوبي با وجود عواملي كه از توسعهي كافي سطح روابط جلوگيري ميكند، ضروري است.
نظراتي نيز در اين باره مطرح شد كه در ميان موانع موجود در اين روابط، تمايل ارمنستان براي گسترش همكاري با غرب و موضع ايران در مناقشهي قرهباغ وجود دارد.
گونديان، يك كارشناس مركز ملي مطالعات بينالمللي ارمنستان گفت كه فكر ميكند همكاري سياسي نزديك با ايران ميتواند تاثيري منفي بر روابط اين كشور با غرب و روسيه داشته باشد.
وي گفت كه روابط با ايران براي امنيت ارمنستان مهم است، زيرا اين كشور سياست متوازني را در منطقه دنبال ميكند. عامل توازن در برابر سياست تركيه در منطقه است و با توجه به ممنوعيت اعمال شده بر ارمنستان از سوي تركيه و آذربايجان روابط با ايران در اطمينان يافتن از امنيت اقتصادي اين كشور از اهميت ويژهاي برخوردار است.
اين كارشناس ادامه داد: ايران به عنوان يكي از با نفوذترين كشورها درجهان اسلام، براي ارمنستان اهميت دارد.
وي دربارهي برنامهي هسته ای ایران گفت: ارمنستان بايد رويكردي ظريف و روشن را با توجه به اهميت استراتژيك ايران براي ارمنستان در اين باره اتخاذ كند و بايد از ارزيابيهاي گزنده در تلاش براي اينكه تا حد ممكن در موضعش متعادل باشد، خود داري كند.
وارتان ووسكانيان، رئيس بخش مطالعات ايران دانشگاه ايروان نيز گفت كه بعيد است تهديدات آمريكا عليه ايران عملي شود و سناريوهاي عراق و افغانستان به دلايل مختلف در ايران قابل اجرا نيست.
وي افزود: سرزمين ايران گستردهتر و ملت آن متحدتر هستند.