آفتابنیوز : آفتاب: «جمشید اسعدی» در نشست خبری به مناسبت هفتهی ملی مهارت گفت: نماشیگاه جامع تخصصی طرحی نو برای جوانان، شنبهی هفته آینده، در مرکز آموزشهای خواهران فنی و حرفهای واقع در شهرک فرشته ارومیه برگزار میشود.
وی افزود: هدف از برگزاری این نماشگاه ایجاد ایده و خلاقیت در جوانان و کمک به آنان در آشنایی با رویکردهای اقتصادی است.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای آذربایجانغربی ادامه داد: ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان مراکز مهارتآموزی را در کمپهای ترک اعتیاد، کارگاههای کوچک، مراکز درمان اجباری، کارگاههای ضمن کار در مراکز صنعتی مانند شرکتهای اروم تریلر و پگاه، پادگانها و زندانها ایجاد کرده است.
اسعدی همچنین با بیان اینکه، 63 درصد بیکاران دانشآموختگان دانشگاهی هستند، اظهار کرد: 38 درصد افراد بیکار در استان نیز فاقد مهارت فنی و حرفهای هستند.
وی افزود: علت افزایش نرخ بیکاری در کشور، افزایش میل جوانان به تحصیلات دانشگاهی است بهطوریکه 63 درصد بیکاران دانشآموختگان دانشگاهی هستند که برای کاهش بیکاری این قشر باید فرهنگ مهارتآموزی را در کشور گسترش دهیم.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای آذربایجانغربی افزود: نرخ بیکاری در کشور 12.3 درصد است یعنی از 45 تا 50 میلیون نفر جمعیت فعال کشور، 4 تا 5 میلیون نفر بیکار هستند که از این تعداد بیکار 52 درصد فاقد مهارتهای فنی و حرفهای هستند در حالی که در استان آذربایجانغربی فقط 38 درصد افراد بیکار فاقد مهارت هستند که از این حیث آذربایجانغربی موقعیت خوبی نسبت به میانگین کشوری دارد.
اسعدی عمدهترین وظیفهی ادارهی فنی و حرفهای در هفته ملی مهارت را فرهنگسازی دانست و گفت: در آذربایجانغربی 355 آموزشگاه آزاد و 24 مرکز فنی و حرفهای دولتی فعالیت میکنند که فرآیند آموزش در مراکز فنی و حرفهای رایگان است و بعضاً در برخی مراکز مانند مراکز دولتی مهاباد و ارومیه خوابگاه رایگان در اختیار مهارتآموزان قرار میگیرد.
وی از بررسی طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی خبر داد و گفت: طبق این طرح که با همکاری سازمان فنی و حرفهای، جهاد سازندگی، سازمان صنعت، معدن و تجارت، دانشگاه ارومیه و برخی نهادهای دیگر انجام میشود، فارغالتحصیلان دانشگاهی 11 ماه با استفاده از بودجهی دولتی در یک واحد صنعتی یا خدماتی به عنوان کارورز فعالیت میکنند که 50 درصد حقوق پرداختی به کارورز توسط دولت و 50 درصد توسط واحد پذیرنده است.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای آذربایجانغربی خاطر نشان کرد: سازمان فنی و حرفهای برای هر کارآموز بین 6 تا 11 میلیون هزینه میکند در حالی که خدمات ارائه شده به کارآموز رایگان است.
به گزارش ایسنا، اسعدی یادآور شد: هماکنون در بازار کار از یک طرف به نیروی کار نیاز است اما از طرف دیگر افراد جویای کار از مهارت لازم برای کار کردن برخوردار نیستند که این خود یک پارادوکس را در جامعه ایجاد میکند.