کد خبر: ۲۰۲۷۴۳
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۸

تشریح آخرین وضعیت هپاتیت در کشور/ 80 میلیون هزینه درمان هپاتیت C

وی با اعلام اینکه شیوع هپاتیت C در جمعیت عادی کشور زیر نیم درصد است، گفت: وضعیت ما به نسبت کشورهای همسایه به مراتب بهتر است به طوریکه شیوع این بیماری در پاکستان بالای 5 درصد، در افغانستان بالای 6 درصد، آذربایجان بالای 7 درصد و در عراق و کویت بالای 4 درصد است.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس شبکه تحقیقات هپاتیت کشور از حذف ارز مرجع دارو به شدت انتقاد کرد و گفت: با حذف یارانه دارو، داروهای بیماران مبتلا به هپاتیت به 2 تا 3 برابر قیمت قبلی افزایش یافته است و کسی هم از این بیماران شماره حساب نخواسته است که مابه التفاوت قیمت دارو را به حساب آنها واریز کنند.

به گزارش مهر، دکتر سیدموئد علویان روز چهارشنبه در نشست خبری که در آستانه روز جهانی هپاتیت(6 مرداد) برگزار شد، به تشریح وضعیت درمانی و دارویی بیماران مبتلا به هپاتیت در کشور پرداخت و گفت: بروز هپاتیت B در کشور به جز دو استان سیستان و بلوچستان و گلستان، در سایر استانهای کشور رو به کاهش است به طوریکه شیوع این بیماری حدود 2 درصد رسیده است ولی در دو استان سیستان و بلوچستان و گلستان، 5 درصد است.

وی افزود: البته در برخی از مناطق کشور مثل بندرعباس، کردستان، کرمانشاه، اصفهان، خراسان شمالی و رضوی، به زیر 2 درصد رسیده است.

رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله اعظم از هپاتیت B به عنوان یک بیماری اجتماعی نام برد و گفت: این بیماری در ارتباط مستقیم با فقر، بهداشت و جمعیت زیاد است. در واقع ریسک ابتلا به این بیماری در چنین شرایطی بالا می رود.

علویان به وضعیت هپاتیت C در کشور اشاره کرد و افزود: این ویروس تا قبل از سال 1370 در ایران شناخته نشده بود و از سال 75 تمام خونهایی که دریافت می شود از نظر ویروس هپاتیت C غربالگری می شوند اما کسانی که قبل از سال 75 خون گرفته اند ممکن است مبتلا به این ویروس شده باشند که ریسک ابتلای آن نیم درصد است.

این فوق تخصص گوارش و کبد با اعلام اینکه در حال حاضر راه انتقال این ویروس از طریق خون مطرح نیست، ادامه داد: الان اعتیاد تزریقی، رفتارهای پرخط اجتماعی، خالکوبی و حجامت غیربهداشتی و خدمات دندانسازی تجربی غیرعلمی و همچنین تزریق غیربهداشتی آمپول در مراکز درمانی مطرح است.

وی با اعلام اینکه شیوع هپاتیت C در جمعیت عادی کشور زیر نیم درصد است، گفت: وضعیت ما به نسبت کشورهای همسایه به مراتب بهتر است به طوریکه شیوع این بیماری در پاکستان بالای 5 درصد، در افغانستان بالای 6 درصد، آذربایجان بالای 7 درصد و در عراق و کویت بالای 4 درصد است.

رئیس شبکه تحقیقات هپاتیت کشور در عین حال از شیوع بالای هپاتیت C در معتادان تزریقی خبر داد و افزود: شیوع این ویروس در معتادان تزریقی بین 20 تا 40 درصد است که در صورت عدم کنترل آن در بین آنها، می تواند سلامت جامعه را تهدید کند.

وی با موفق خواندن مدل کنترل بیماری در بین بیماران هموفیلی، تالاسمی و دیالیزی در کشور، گفت: تلاشهای شبکه هپاتیت کشور باعث شدکه شیوع این بیماری که تا 6 سال قبل در بین بیماران هموفیلی بالای 50 درصد بود در حال حاضر به زیر 20 درصد رسیده است. همچنین در بیماران تالاسمی از بالای 30 درصد به زیر 15 درصد و در بیماران دیالیزی از 18 درصد به زیر 2 درصد کاهش یافته است که نشان از موفقیت کشور در زمینه کنترل این ویروس در این قبیل بیماران خاص دارد.

علویان همچنین از درمان رایگان بیش از 3 هزار بیمار خاص مبتلا به هپاتیت C در کشور خبر داد.

وی در ادامه به وضعیت درمان و داروی بیماران مبتلا به هپاتیت در کشور اشاره کرد و افزود: پروتکل درمان در کشورمان تعریف شده و همه داروهای مورد نیاز بیماران تقریبا در دسترس است. اما متاسفانه در سه ماه اخیر به طور ناگهانی با قطع داروی بیماران مواجه شدیم که باعث شد بیماران دچار مشکلاتی شوند.

علویان با انتقاد از سیاست بکار گرفته شده برای حذف ارز مرجع دارو، گفت: متاسفانه سیاست منسجمی در این حوزه نداریم. در حالی که بیماران مبتلا به هپاتیت از افراد بی بضاعت و فقیر جامعه هستند که لازم است بیشتر حمایت شوند.

رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله اعظم با انتقاد از عملکرد بیمه ها در پوشش درمانی و دارویی بیماران هپاتیت، افزود: در حال حاضر بیمه ها فقط یک نویت آزمایشات این بیماران را در طول سال پوشش می دهند در حالی که وضعیت بیماران برای انجام آزمایشهای متعدد معلوم نیست و نمی دانند که چه تعداد آزمایش نیاز دارند که انجام بدهند.

علویان با تاکید بر اینکه درمان هپاتیت B منجر به کاهش بروز سرطان کبد در بیماران می شود، گفت: در هپاتیت C موضوع پیچیده تر شده است.

وی با اعلام اینکه احتمال ریشه کنی هپاتیت C در 50 تا 60 درصد بیماران ممکن است، افزود: نیاز 40 تا 50 درصد بیماران مبتلا به هپاتیت C به داروی نسل جدید باعث شده که آنها در تهیه این دارو دچار مشکل شوند.

رئیس شبکه تحقیقات هپاتیت کشور با اشاره به اینکه هزینه یک دوره درمان هپاتیت C با داروی نسل جدید به 60 تا 80 میلیون تومان می رسد، گفت: تمامی این هزینه را بیمار باید بدهد. ضمن اینکه داروی نسل جدید برای درمان مبتلایان به هپاتیت C فقط به صورت تعداد محدودی وارد شده که استفاده آن برای همگان میسر نیست.

علویان با اشاره به حذف ارز مرجع دارو، افزود: در حال حاضر بیماران برای تهیه داروی مورد نیازشان باید 2 تا 3 برابر قیمت قبلی پول پرداخت کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین