آفتابنیوز : وي با تأكيد بر اين كه درخصوص درمان آنفولانزا در كشور مشكلي نداريم، گفت: براي معدودي از ويروس هاي مقاوم از جمله ويروس پرندگان كه در جنوب شرق آسيا شايع است آنتي بيوتيك ها اثر نمي كنند و بايد از آنتي وايرال استفاده كرد.
دكتر زهرايي ادامه داد: معمولاً آنفولانزا نياز به درمان اختصاصي ضدويروس و آنتي بيوتيك ندارد و اين بيماري با استراحت برطرف مي شود. مصرف آنتي بيوتيك نيز بايد با صلاحديد پزشك صورت گيرد.
وي به شيوع آنفولانزاي مرغي و تب دانگ در كشورهاي اندونزي، مالزي و جنوب شرق آسيا اشاره كرد و افزود: اين بيماري پس از حادثه سونامي در برخي كشورهاي جنوب شرق آسيا نظير هند و مالزي و برخي كشورهاي آفريقايي و آمريكاي جنوبي مشاهده شده است.
معاون بيماري هاي واگيردار مركز مديريت بيماري هاي وزارت بهداشت گفت: تب دانگ در 10 تا 20 درصد موارد با مرگ و مير همراه است و علائم آن شامل تب، دردهاي استخواني و مفصلي، ثبورات جلدي و در فرم هاي شديد همراه با خونريزي است.
دكتر زهرايي با اشاره به وجود بيماري هاي بومي در برخي از مناطق كشورمان اظهار داشت: در غرب و شمال غرب كشورمان، بيماري «تب راجعه گنه اي» با راه انتقال گزش گنه آلوده وجود دارد ولي خوشبختانه در ايام نوروز اين بيماري شايع نيست.
وي مالاريا را در مناطق سيستان و بلوچستان، جنوب كرمان و هرمزگان شايع دانست و گفت: بيماري «فالسي ليازيس» بر اثر خوردن سبزيجات وحشي رويش يافته در كنار آب هاي جاري رودخانه ها و نهرهاي جاري آلوده به تخم انگل بروز مي كند.
دكتر زهرايي در پايان افزود: تخم انگل در كبد فرد آلوده تبديل به انگل بالغ و براي فرد تظاهرات خاص كبدي را ايجاد مي كند كه اين بيماري در استان گيلان نيز وجود دارد.