آفتابنیوز : آفتاب: نیروگاههای سوخت فسیلی مقادیر زیادی از دیاکسید کربن را در هوا منتشر میکنند اما فنآوری جدید جذب کربن این امکان را فراهم میسازد که گازهای مضر کارخانه، جذب و در زیر زمین جاسازی شوند.
استفاده از این فنآوری موسوم به «تکنیک جداسازی و ذخیرهسازی دیاکسید کربن» یا CCS میتواند به ایجاد نیروگاههای سوخت زغال سنگی منجر شود که در تضاد با محیط زیست نباشند.
به گزارش ایسنا، اما با این حال استفاده از این فنآوری بسیار بحثبرانگیز است و به همین علت توسعه آن در اروپا به ویژه در آلمان بسیار کند صورت میگیرد.
معرفی فنآوری CCS در آلمان به علت وجود مخالفتها از سوی شهروندان و سیاستمداران با شکست مواجه شده و برنامههای مربوط به ساخت مخازن زیرزمینی حجیم کنار گذاشته شده است.
با این وجود اتحادیه اروپا و آژانس بینالمللی انرژی همچنان معتقدند که CCS میتواند به مقابله با معضل گرمایش جهانی کمک کند و به همین دلیل این دو نهاد همچنان به کار خود برای توسعه فنآوری CCS در اروپا ادامه میدهند.
در آخرین گزارش آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی شده است که تا سال 2035 میلادی تقریبا 30 درصد از نیروگاههای جدید سوخت فسیلی از فنآوری CCS استفاده خواهند کرد.