کد خبر: ۲۰۵۵۹۶
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۷

احيای برنامه‌ريزی با نيروی جوانی

رشد و توسعه بسياري از كشورهايي كه حتي از غناي كافي منابع معدني مانند نفت، برخوردار نيستند، تقريبا نزد بيشتر تحليلگران توسعه و اقتصاد، واجد دو ويژگي است؛ يكي برنامه‌ريزي و نظارت بر اجراي دقيق و ديگري رشد، توسعه و مديريت درست منابع و سرمايه‌هاي انساني.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: دو نكته‌اي كه در كشور ما، علي رغم برخورداري از منابع غني معدني و ظرفيت‌هاي مادي و انساني بي‌شمار، بيش از هر امكان ديگري، كمتر به آن توجه شده، يا در فرآيندهاي مديريتي كلان يا در اجرا، جايگاهي در خور نيافته است.

هشت سال پيش كه سازمان برنامه و بودجه از ساختار بوروكراتيك دولت كنار گذاشته شد، عملا بستر مناسبي براي بي‌نظمي در برنامه‌ها و عدم شفافيت در نظام مالي كشور، فراهم شد كه كمترين نتيجة آن با وجود حدود هفتصد ميليارد دلار درآمد بي‌سابقه ارزي كشور، شرايط نامناسب اقتصادي و نامساعد كسب‌وكار است.

اما تنها بي برنامگي و بي‌نظمي يا برنامه‌ريزي نامناسب نيست كه شرايط كشور را به اين وضع كشانده است، عدم استفاده كافي و مناسب از مديران لايق و بادانش و تجربه لازم، از نكاتي است كه در بخش‌هايي از دولت پيشين مشهود بود. البته در مورد اخير، نمي‌توان تنها به دولت پيشين خرده گرفت، چراكه به نظر مي‌رسد روند كلي در فرايندهاي اجرايي كشور، در طول سال‌ها، ‌از مقوله مهم توسعه هدفمند و برنامه‌ريزي شده سرمايه انساني براي مديريت كشور غافل بوده و طرح‌هاي سطحي آموزش‌هاي مديران تحت عناوين مختلف كه تنها به رفع تكليفي اداري تبديل شده، نتوانسته است كارآيي لازم را داشته باشد.

براي اثبات اين ادعا، نه‌تنها مي‌توان به برخي از مديران دولت‌هاي نهم و دهم اشاره كرد، ‌بلكه آثار اين بي توجهي، هم اكنون و در دولت يازدهم نيز مشهود است كه براي مديريت كشور، مجبور شده به بخشي از مديران لايق و با تجربه گذشته مراجعه كند؛ مديراني كه در دوره‌اي خاص، با آزمون و خطا دانش و تجربه زيادي را در سال‌هاي گذشته در كشور كسب كرده اند. گويي در طول اين سال‌ها، هيچ نيروي جواني در سطحي بالاتر، پرورش نيافته تا بتوان بار مسئوليت‌هاي مهم را بر دوش آنان نهاد.

اعتماد به نيروهاي جواني كه با اتكا به خود نيز به اين عرصه راه مي‌يابند، به‌دليل فقدان كارآيي لازم نظام اداري براي ارزيابي آنان نيز كاري سخت است. به‌دليل همين دو غفلت مقطعي در بخش برنامه‌ريزي و تاريخي در بخش توسعه سرمايه انساني و پرورش مديران جديد است كه اقدام رئيس‌جمهوري، حسن روحاني در انتصاب محمد باقر نوبخت، به سمت معاون برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي و سرپرست معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس‌جمهور، اقدامي مهم تلقي شده، مي‌توان آن را عزم جدي دولت تدبير و اميد در عبور از اين دو مشكل، دانست. 

مسووليت‌پذيري بالا، ‌تشكل گرايي، روحيه سازمان‌دهنده، ‌رويكرد مثبت به استفاده از نيروهاي جوان، برنامه محوري و اعتماد به نيروهاي تحت مديريت در ارائه اختيارات، از ويژگي‌هاي دكتر نوبخت است كه در كنار تجارب گرانقدر گوناگون در حوزه‌هاي تقنيني و مطالعاتي و تخصص قابل اعتنايش، وي را به گزينه مناسب اين دو پست مهم دولتي، تبديل مي‌سازد. اين انتصاب، پيامي روشن به جامعه است كه دولت يازدهم، حداقل براي اين دو موضوع اساسي، با برنامه و پشتوانه لازم در صحنه حاضر شده است.

منبع: روزنامه تابناک/  بابک دربيکي
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین