کد خبر: ۲۰۷۰۶۱
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۴

منتجب‌نیا: اصولگرایان روحیه انحصارطلبی خود را کنار بگذارند

قائم مقام حزب اعتماد ملی ضمن تشریح عواملی که موجب تضعیف اصولگرایی شد، راه حل بازگشت به حیات سیاسی آن‌ها را مشروط به کنار گذاشتن روحیه انحصارطلبی عنوان کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: رسول منتجب نیا قائم مقام حزب اعتماد ملی در گفت‌و‌گو با ایلنا به پیشینه اصولگرایان اشاره کرد و گفت: جریان اصولگرایی به عنوان یک جریان سیاسی نسبتاً ریشه دار و قوی بعد از پیروزی انقلاب فعالیت داشت و با جریان رقیب خود که به اصلاح طلبی موسوم است در رقابت سیاسی تنگاتنگ بود.

وی ادامه داد: این دو جریان تا حدودی فضای سیاسی کشور را پر کردند و رقابت‌ها عمدتاً در صحنه‌های گوناگون به این دو جریان اصیل و ریشه دار ختم می‌شد اما به مرور زمان و از دوره انتخابات هفتم مجلس شورای اسلامی و قبل از انتخابات شورای شهر دوره دوم، جریان اصولگرا دچار نوعی انشعاب شد و به دنبال آن جریانی به نام جریان آبادگران شکل گرفت.

منتجب نیا خاطرنشان کرد: با گذشت زمان این جریان نوظهور از اصولگرایی فاصله گرفته و در برخی از صحنه‌ها افتخاراتی هم کسب کردند و بعد از انتخابات مجلس هفتم در برخی از موارد توانستند موفقیت‌هایی به دست آورند و در این راستا جریان اصولگرا از آنجا که نمی‌خواست به انشعاب درون خود اعتراف کند تلاش کرد که این جریان نوظهور را از خود بداند.

قائم مقام حزب اعتماد ملی یادآور شد: جریان نوظهور آبادگران رفته رفته دیدگاه‌های خود را مشخص کرد و تلاش بر این داشت تا با پرچم مستقل وارد صحنه سیاست شود و در کنار آن از پرچم اصولگرایی نیز بهره‌مند باشد.

وی با اشاره به قدرت آبادگران در دوره نهم انتخابات ریاست جمهوری افزود: در این دوره شاهد بودیم که اصولگرایان تلاش کردند تا کاندیدای آبادگران را تقویت و حمایت کنند و در ‌‌نهایت در مقطعی که بین اصلاح طلبان اختلاف نظر بود، این جریان نوظهور موفق به کسب قدرت شد و آقای احمدی‌نژاد را به عنوان کاندیدای خود بر کرسی ریاست جمهوری نشاند.

منتجب نیا اذعان داشت: در این دوره هم جریان نوظهور به دنبال آن بود تا فعالیت خود را در دوره دهم ریاست جمهوری ادامه دهند و در پایان شاهد حضور یک جریان انحرافی بودیم.

این فعال سیاسی ضمن اشاره به اینکه نمی‌توان جریان انحرافی را از اصولگرایی جدا دانست، تصریح کرد: جریان انحرافی فرزند اصول گرایی است و در دوره مجلس هشتم و نهم تلاش کرد تا با پشتیبانی اصولگرایان در مسند قدرت قرار بگیرند.

وی ادامه داد: جریان نوظهور پس از رسیدن به قدرت، تدابیری اتخاذ کرد تا به استقلال عمل از اصولگرایان برسد و کار به جایی رسید که آن را در محافل رسمی نیز اعلام کردند.

منتجب نیا خاطرنشان کرد: این مسائل تا جایی ادامه یافت که باعث شد اصولگرایان موفق به ایستادگی مقابل برنامه‌ها و شعارهای جریان نوظهور نشوند و حتی در مواردی به شعارهای آن‌ها جامه عمل بپوشانند.

وی یادآور شد: به مرور زمان با حرکتهایی که جریان نوظهور انجام داد با موضع گیری از سوی مقام معظم رهبری و مراجع تقلید مواجه شد و در راستای آن جریان اصولگرایی که سالیان سال حضور خود را در به قدرت رسیدن این جریان نوظهور زنده می‌دید در اواخر عمر دولت دهم در مقابل آن ایستاد و حتی انتقادات تندی از آن‌ها داشت.

قائم مقام حزب اعتماد ملی تصریح کرد: هم به لحاظ موضع گیری‌های تند و هم به لحاظ اشکالات و ایراداتی که در جریان نوظهور وجود داشت اصولگرایان نمی‌خواستند ترکش این جریان به آن‌ها اصابت کند اما متاسفانه این توفیق برای آن‌ها حاصل نشد و تمام ضعف‌ها و کاستی‌های جریان نوظهور به اصولگرایان نسبت داده شد.

وی با اشاره به جریان‌های فعال در اصولگرایی افزود: در زمانی که اصولگرایان سعی داشتند خود را از جریان نوظهور دور کنند جریان‌های دیگری هم به شکل جداگانه شکل گرفت که در میان آن‌ها می‌توان به جریان پایداری و فرقه مصباحی‌ها اشاره کرد.

منتجب نیا در توضیح جریان پایداری اذعان داشت: پایداری‌ها با دیدگاه‌های منحصر به فرد، تند و رادیکال وارد صحنه شدند و مدتی در حمایت از دولت حرفهایی زدند اما اواخر دولت دهم آن‌ها هم مانند سایر اصولگرایان نسبت به دولت وقت موضع گیری کردند.

به گفته قائم مقام حزب اعتماد ملی در این مقطع جریان اصولگرایی تبدیل به یک جریان چند شاخه، که سرشاخه آن اصولگرایی بود تبدیل شد و شاخه‌های نوظهور، متحد و رادیکال مصباحی که‌‌ همان پایداری‌ها بودند در زیر مجموعه آن فعالیت‌های جداگانه در پیش گرفتند.

وی تصریح کرد: علیرغم تمامی تلاش‌هایی که اصولگرایان برای ضربه نخوردن مقابل مردم داشتند اما باز هم مردم در پایان راه نشان دادند که تمام اصولگرایان را با یک چوب رانده و با انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ به تمام جریان اصولگرایی رأی منفی دادند و جدایی خود از آن‌ها را اعلام کردند.

منتجب نیا خاطرنشان کرد: در صحنه انتخابات دیده شد که اصلاح طلبان افزون بر برخورداری از روش منطقی، مواضع و وحدت مشخصی بین کاندیداهای خود داشتند که باعث شد پیروزی بزرگی را به دست بیاورند.

این فعال سیاسی ضمن بیان اینکه دولت روحانی یک دولت فراجناحی است، به سابقه حضور وی در جامعه روحانیت مبارز اشاره کرد و ادامه داد: آقای روحانی عضو این جامعه بوده و هستند و از سویی دیگر وابسته به تشکیلات اصلاح طلبان بودند.

منتجب نیا افزود: آقایان اصولگرا زمانی که روحانی به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت معرفی شد، به دنبال آن بودند تا ایشان را جزو اصولگرایی بدانند و از این طریق خود را پیروز میدان اعلام کنند.

وی گفت: رئیس جمهور یازدهم از قبل و بعد از انقلاب عضو جامعه روحانیت مبارز بوده‌اند و هیچگاه عضو فعال این جامعه نبودند حتی در جلسات اخیر این جامعه شرکت نمی‌کردند. ناگفته نماند که جامعه روحانیت جامعه چندان منسجم و فعالی نیست. علاوه بر آن آقای روحانی به عنوان کاندیدای منتخب اصلاح طلبان اعلام شده و به عنوان کاندیدای اصلاح طلب نیز رأی آوردند.

منتجب نیا تأکید کرد: همچنین شاهد بیانیه‌هایی بودیم که آقایان هاشمی و خاتمی در حمایت از ایشان دادند. شعارهای آقای روحانی نیز کاملاً اصلاح طلبانه بود حتی در مقاطعی از اظهارات اصلاح طلبان تند‌تر بود و بار‌ها به شخصه از ایشان شنیدم که خود را از اعتدال گران و یا اصلاح طلبان می‌دانستند.

قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: مهم‌تر از همه این مسائل می‌توان به تعدد کاندیدای اصولگرایان اشاره کرد و اینکه آن‌ها در مواقعی علیه دکتر روحانی رقابت می‌کردند و حتی به دنبال این بودند که جریان تأیید صلاحیت وی از سوی شورای نگهبان را مجدداً به راه اندازند.

وی گفت: با تمام این مستندات و اظهارات می‌توان این گونه گفت که در مجموع عملکردی که اصولگرایان داشتند و افراطی‌گری‌ها و به دنبال آن سوء مدیریت دولت نهم و دهم و حمایت‌های غیرمنطقی اصولگرایان از جریان نوظهور باعث شد تا اصلاح طلبان مجدد روی کار بیایند.

منتجب نیا ضمن یادآور شدن موضع گیری خاتمی در دوم خرداد گفت: حتی در آن روز هم دیدیم که آقای خاتمی کاندیدای منحصر به فرد اصلاح طلبان بود و بعد از پیروزی در انتخابات اعلام کرد که می‌خواهد فراجناحی عمل کند. امروز نیز شاهد چنین موضع گیری از سوی دولت آقای روحانی هستیم.

قائم مقام حزب اعتماد ملی یادآور شد: اینکه مسئولان اجرایی در عرصه اجرا فراجناحی عمل کنند بسیار نکته مثبتی است و اینکه نیروهای معتدل را جذب دولت می‌کنند یک هنر است.روحانی هم توانسته با تفکر خاص خود نیروهای متنوع و مختلف گرد هم آورد.

وی ضمن بیان اینکه جامعه کنونی از نظر سیاسی یک جامعه رشدیافته است افزود: امروز دیگر صدور بخشنامه و یا توافقنامه‌هایی مانند ۱+۲ نمی‌تواند پاسخگو باشد و آنچه برای مردم مهم است نوع نگاه و عملکرد می‌باشد. اصولگرایان در دوران حاکمیت خود نشان داده‌اند که حرکتهای آن‌ها مورد انتقاد مردم است.

منتجب نیا ادامه داد: اصولگرایان در دوران حاکمیت خود با حذف اصلاح طلبان در حقیقت بخشی از مردم که تفکر اصلاح طلبی داشتند را حذف کردند و کلیه اندیشمندان این عرصه را از صحنه خارج کرده و به حاشیه راندند.

وی این اتفاق را از سوی دولت نهم و دهم عنوان کرد و ادامه داد: دولتهای اخیر راهی برای اصلاح طلبی نگذاشتند و حتی اگر مجبور به استفاده از آن‌ها در برخی از سمت‌ها بودند باز هم برای آن‌ها محدودیت ایجاد می‌کردند و مردم تمام این مسائل را در طول ۸ سال اخیر دیدند.

قائم مقام حزب اعتماد ملی افزود: رویکرد دولت نهم و دهم یکی از مشکلاتی بود که باعث شد اصولگرایان را به وضع کنونی دچار کند چرا که دولت گذشته نیروهای اصیل و مجرب اصولگرایی را کنار گذاشته و از نیروهای فاقد تجربه و نوظهور استفاده کرد.

وی گفت: با گذشت زمان نیروهای نوظهور در دستگاه‌های اجرایی مسلط شده و اصولگرایان را به حاشیه کشاندند. در حقیقت اصولگرایان در دو دولت اخیر با نوعی بی‌مهری مواجه شدند.

منتجب نیا در ادامه اظهاراتش به اشتباه بارز اصولگرایان اشاره کرد و گفت: اصولگرایان با وجود مشاهده اشتباهات بسیار دولت اخیر باز هم از آن دفاع می‌کردند و این مسئله باعث شد تا مردم تصور کنند که اصولگرایی با شدت یافتن مشکلات و تورم همسو بوده و تحت هر شرایطی دولت را حمایت می‌کند.

این فعال سیاسی به فاکتور دیگری که باعث کمرنگ شدن اعتبار اصولگرایان در جامعه شد اشاره کرد و گفت: به وجود آمدن یک فضای تنگ و مسدود سیاسی در جامعه و وارد کردن فشار امنیتی بر فعالان سیاسی به بهانه های مختلف باعث شد تا نیروهای اصلاح طلب منزوی شده و نتوانند در فضای بسته کاری برای مردم انجام دهند و این مسئله‌ای بود که مردم به آن پی بردند.

وی گفت: با توجه به اینکه مردم به دنبال آزادی هستند و یکی از مطالبتشان در انقلاب این بود، با فضای امنیتی و پلیسی مخالف بوده و نسبت به این مساله واکنش نشان می‌دهند.

منتجب نیا افزود: گروه‌های فشار در طول این سال‌ها گسترش پیدا کردند و حتی در یک مرحله هم اصولگرایان حمایت خود از آن‌ها را برنداشتند. این گروه‌ها در دوران اصلاحات جلساتی را به هم می‌زدند و موجبات تخریب و تشنج را فراهم می‌آوردند.

وی گفت: همه این عوامل موجب شد که اصولگرایان به اینجا برسند واگر می‌خواهند به نقطه اوج واقعی خود بازگردند باید در رابطه خود با مردم تجدیدنظر کرده و روحیه انحصارطلبی خود را کنار بگذارند.

منتجب نیا خاطرنشان کرد: اصولگرایان به مردم اجازه نفس کشیدن را نمی‌دادند حال باید ضمن از بین بردن فضای امنیتی و بسته جامعه با گروه‌های فشار مقابله کرده و همسو با مردم، حرکت کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین