آفتابنیوز : 
با اینکه اقتباس وفادارانه و نگرش کاملاً مستقیم پولانسکی به داستان چارلز دیکنز انتقاد و شگفتی برخی را برانگیخته، اما خالق "الیور توییست" با این جملات طنز نوک پیکان انتقادها را منحرف کرد: "میخواستم فیلمی برای مخاطبان جوان بسازم، از سن 9 تا 99 سالگی . . . از ما بدون انفجار، لیزر، شمشیر و جلوههای ویژه صوتی. اگر شما به دنبال تحریف در "الیور توییست" میگردید باید به شما بگویم که متأسفم. من آن که شما میخواهید نیستم."
"الیور توییست" از نظر عدهای دیگر به بررسی دقیق شرایط اقتصادی اجتماعی لندن اواخر قرن نوزدهم با دنیای امروز میپردازد؛ امری که رومن پولانسکی با خاطری آسوده آن را تأیید میکند: "شباهتهای فراوانی میان کتاب و آنچه امروز بر میلیونها کودک استثمارشده میگذرد وجود دارد.
لندن هم به سرعت گسترش یافته و تغییر کرده است، درست مثل برخی شهرهای چین که امروز با مشکلی به نام مهاجرت بیرویه روبرو هستند. مردم از همه جای کشور به امید یافتن زندگی بهتر به اینجا میآیند. چیزی که هرگز پیدا نمیکنند."
فیلمساز 72 ساله در ادامه افزود: "مثل این است که من در دو دنیای کاملاً متفاوت زندگی کرده باشم . . . من این دنیای جدید را چندان دوست ندارم. به شدت نسبت به گذشته حس نوستالژیک دارم که گمان نمیکنم ربطی به سن و سالم داشته باشد. مردم معمولاً میگویند همه چیز در دوران جوانیشان زیباتر بوده. اما من هنوز هم احساس جوانی میکنم." پولانسکی در "الیور توییست" خود همان فضای تیره و شخصیتهای گروتسکی را تصویر کرده که به راحتی در زمان چارلز دیکنز هم دیده میشود.