کد خبر: ۲۰۷۷
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۸۳ - ۰۹:۵۰
سيروس ناصري:

تا وقتي منافع ما تأمين شود مذاكره مي كنيم

آفتاب‌‌نیوز : سيروس ناصري در پاسخ به سوال خبرگزاري آفتاب در مورد احتمال به بن بست كشيدن مذاكرات آتي با اروپا و گرايش اين كشورها به موضع آمريكا گفت: «گرايش هاي اروپا به آمريكا به خودشان ربط دارد و تصميم با خودشان است و آنچه براي ما مهم است اين است كه منافع ملي ما در اين مذاكرات تأمين شود و هر زمان ما احساس كنيم كه اين مذاكرات نمي تواند منافع ملي را تأمين كند، آن وقت ما تصميمات خودمان را مي گيريم و اروپا هم هرجور كه مي خواهد تصميم بگيرد.

وي گفت: اروپايي ها زماني مي خواهند تا آمريكا را از موضع خصمانه عقب بكشند و اكثر تبليغات مانند توقف غني سازي و ارائه امتيازات تجاري- سياسي با اين هدف صورت مي گيرد.

مسئول كار گروه مذاكرات هسته اي ايران و اروپا افزود: براي اروپا روشن است كه امكان تفاهم فني وجود دارد و اروپا بايد بتواند امكانات سياسي تفاهم را ايجاد كند.

به گفته اين ديپلمات ايراني، اروپايي ها آمادگي براي بحث و رسيدن به يك راه حل ميانه را دارند.

سيروس ناصري تصريح كرد كه كميته راهبري نقطه عطف مذاكرات دو طرف است و نتيجه مذاكرات طي هفته هاي آتي در اين كميته، به اطلاع مقامات عالي رتبه خواهد رسيد تا نظام درخصوص واكنش به روند مذاكرات تصميم گيري كند.

وي درباره برخي اخبار مبني بر اعطاي امتيازاتي به ايران در قبال توقف غني سازي گفت: براي اروپايي ها روشن است كه حق غني سازي ايران با امتيازات تجاري و سياسي قابل معامله نيست.

ناصري تصريح كرد كه مشكل اروپا، آمريكا است و آنها مي گويند به ما فرصت بدهيد چون در شرايط فعلي با فشار آمريكا نمي توانيم به راه حل جايگزين برسيم و ما به آنها مي گوييم كه اگر مي خواهيد گامي به جلو براي دستيابي به تفاهم برداريد، بايد زودتر اين كار را انجام دهيد. چون براساس توافقنامه پاريس، فرصت تا اواخر ماه مارس است.

وي افزود: موضع اروپا مبني بر توقف غني سازي، موضع حداكثري آنهاست و موضعي قطعي نيست و آنها هم به ما مي گويند كه تهران در اول مذاكرات موضع حداكثري را مي گويد.

سيروس ناصري در ادامه گفت: مي توان در مسير مذاكرات به يك تفاهم معقول و ميانه رسيد كه اين روش هر مذاكره اي است اما به نظر اروپايي ها اين آمادگي را دارند اما زمينه سياسي لازم را هنوز ندارند كه اين به علت مواضع بسيار تند آمريكاست.

وي در خصوص امكان ساخت نيروگاه هسته اي توسط ايراني ها گفت: هيچ كس باور نمي كرد كه در شرايط تحريم بين المللي، ايران بتواند به تنهايي چرخه توليد سوخت را راه اندازي كند ولي اين كار انجام شد و ساخت نيروگاه هسته اي هم در توان جوانان متخصص ايراني وجود دارد.

مسئول مذاكرات كار گروه هسته اي ايران افزود: توانمندي توليد سوخت در ايران موجود است و آنچه باقي مانده توسعه اين توانايي است كه با توجه به مصوبات نظام و نياز كشور به برق هسته اي و خودكفايي در اين زمينه، حتماً صورت خواهد گرفت.

ناصري با اشاره به برنامه ايران براي برخورداري از هفت هزار مگاوات برق هسته اي در 20 سال آينده و مصوبه مجلس براي داشتن 20 هزار مگاوات برق هسته اي در برنامه 30 ساله گفت: با چنين اهدافي، امكانات توليد سوخت در كشور مسلماً افزايش پيدا مي كند.

وي درباره مقرون به صرفه بودن توليد سوخت هسته اي در ايران گفت: سوخت هسته اي مسأله اي استراتژيك است و همه كشورها براي باقي ماندن در بازار سوخت، در اين زمينه سرمايه گذاري مي كنند.

ديپلمات برجسته ايراني با اشاره به پايين بودن هزينه توليد سوخت در ايران نسبت به بسياري از كشورها گفت: سرمايه گذاري در اين بخش با توجه به نياز و توان ايران، مسلماً اقتصادي است و توليد آينده نه تنها هزينه ها را جبران مي كند بلكه براي كشور سودآوري نيز خواهد داشت.

سيروس ناصري گفت: ايران همواره تأمين كننده انرژي بوده و اگر قرار باشد انرژي ديگري جايگزين شود، ما هم مي خواهيم كه در اين بازار باشيم و از تأمين كنندگان اين سوخت باشيم.

مسئول كار گروه مذاكرات هسته اي ايران در مورد ورود آمريكا به مذاكرات ايران و اروپا گفت كه اين موضع در دستور كار قرار ندارد، هرچند كه اروپايي ها به نظر نيازمند همراهي آمريكا هستند.

وي افزود: اين موضوع به برخورد آمريكا و اروپا مربوط است و به ما ربطي ندارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین