کد خبر: ۲۰۸۸۳۱
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۱

ملاله یوسف‌زی: کتاب‌ها ابزار شکست تروریسم هستند

ملاله یوسف‌زی قلم و کتاب را سلاح‌های شکست تروریسم دانست و تاکید کرد که هیچ سلاحی بزرگتر از ‌آگاهی نیست.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه نیشن ، ملاله یوسف‌زی، دختر دانش‌آموز پاکستانی در مراسم افتتاح کتابخانه 188 میلیون پوندی شهر بیرمنگام انگلیس خطاب به 300 تن از حضار گفت که با آگاه کردن ذهن، قلب و روح انسان‌ها صلح جهانی حاصل خواهد شد.

وی به جمعیت مستمعین گفت: برادران و خواهران عزیز من قصد دارم سخنرانی‌ام را با سرگذشت شخصی خودم شروع کنم. من در مدرسه‌ام در دره سوات پاکستان یک دانش‌آموز خوب و مطیع بودم و معمولا نمره‌های بالا در کلاس می‌گرفتم من به جز کتاب‌های درسی‌ام 9 کتاب از کتابخانه مطالعه کرده‌ام. من فکر می‌کردم که کار بزرگی در 15 سال زندگی‌ام انجام داده‌ام اما سال گذشته پس از آنکه برای من آن اتفاق افتاد من به بیرمنگام برای درمان ‌آورده شدم.

وی تاکید کرد: هنگامی که من از بیمارستان مرخص شدم وارد این جامعه جدید شدم که تا حد زیادی متفاوت از جامعه ما در پاکستان است. در اینجا مردم به من می‌گویند که صدها کتاب خوانده‌اند و مهم نیست که آنها چند سال دارند، آنها مشتاق به خواندن هستند و حتی کودکان شش و هفت ساله نیز بیشتر از من کتاب خوانده‌اند.

ملاله یوسف‌زی خاطرنشان ساخت: اکنون من خودم را به چالش کشیده‌ام و در آینده هزاران کتاب خواهم خواند و با آگاهی خود را نیرومند خواهم کرد.

وی تاکید کرد: قلم و کتاب سلاح شکست تروریسم هستند. هیچ سلاحی بزرگتر از ‌آگاهی نیست و هیچ آگاهی بزرگتر از سخنان مکتوب شده نیست.

وی افزود: من حقیقتا معتقدم تنها راهی که می‌توانیم صلح جهانی را برقرار کنیم نه فقط از طریق آگاه کردن ذهن بلکه از طریق آگاه کردن قلب و روح ماست. این راهی است که به سرنوشت صلح و موفقیت ما ختم می‌شود.

وی تاکید کرد: کتاب‌ها بسیار ارزشمند هستند. برخی از کتاب‌ها شما را به قرن‌ها قبل برده و برخی نیز شما را به ‌آینده می‌برند. در برخی از کتاب‌ها شما با عمق قلب‌تان مواجه خواهید شد و در دیگر کتاب‌ها وارد جهان خواهید شد کتاب‌ها احساس‌های انسان را زنده نگاه می‌دارند. کلمات ارسطو همچنان زنده هستند. اشعار مولانا همچنین الهام‌بخش هستند و روح شکسپیر هرگز نخواهد مرد.

ملاله یوسف‌زی خاطرنشان ساخت: برای توضیح اهمیت کتاب‌ها هیچ راهی بهتر از این نیست که بگوییم حتی خدا نیز برای فرستادن پیام برای مردم ابزار کتاب را انتخاب کرد.

ملاله یوسف‌زی در ادامه سخنرانی خود تصریح کرد: ما نباید فراموش کنیم که 57 میلیون کودک به مدرسه نمی‌روند ما باید در جهت صلح و پیشرفت در نیجریه، سوریه و سومالی سخن بگوییم. ما باید در حمایت از کودکان پاکستان، هند و افغانستان که از تروریسم، فقر و کار کودکان و قاچاق رنج می‌برند سخن بگوییم.

وی افزود: بیایید به ‌آنها از طریق سلاح، عمل و خیرخواهی خود کمک کنیم. بیایید به آنها کمک کنیم تا کتاب خوانده و به مدرسه بروند. بیایید فراموش نکنیم که حتی یک کتاب، یک قلم، یک کودک و یک معلم می‌تواند جهان را تغییر دهد.

در افتتاحیه این مراسم ملاله یوسف‌زی عضویت کتابخانه بیرمنگام را به دست آورده و از یک لوح یادبود رونمایی کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین