آفتابنیوز : آفتاب: حسین امیرعبداللهیان که روز گذشته به منظور دیدار با مسوولان روس و بحث در خصوص مساله سوریه به مسکو سفر کرده است، در کنفرانس مطبوعاتی در خبرگزاری نووستی بیان کرد برخی کشورهایی که از راه حل نظامی حمایت میکنند به نتایج و عواقب این حمله فکر نمیکنند و آن را درک نمیکنند و میخواهند وارد تونل سیاه و طولانی سوریه شوند.
بنابر گزارش انباء مسکو، او ادامه داد که بررسی این مساله حاکی از آن است که شروع هرگونه اقدام نظامی در سوریه برخلاف اعلام آمریکاییها مبنی بر محدود بودن جنگ، در سوریه محدود نخواهد بود. وقایع منطقه خاورمیانه نیز نشانگر آن است که این جنگ محدود نخواهد بود.
امیرعبداللهیان افزود که بر اساس اطلاعات به دست آمده ارتش سوریه در کنار ملت خواهد بود و از سوریه دفاع خواهد کرد.
وی با تایید دیدارش با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و طرح طرف روسی مبنی بر تحت نظارت قراردادن سلاحهای شیمیایی، به استقبال سوریه از این طرح اشاره کرد و گفت که ایران هرگونه استفاده از سلاح شیمیایی را محکوم میکند. همچنین تهران همواره خواهان رهایی از سلاحهای کشتار جمعی است.
معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با تاکید بر این که ایران از ملت سوریه و هر آن که خواهان در پیش گرفتن راه حل سیاسی (در قبال سوریه است) حمایت میکند، گفت که به نظر میرسد طرح مذکور (تحت نظارت قراردادن سلاحهای شیمیایی) فرصتهایی را در اختیار اوباما قرار میدهد. دادههای موجود نزد ایران حاکی از اعمال فشارهای داخلی به اوباما از ناحیه متوقف کردن حمله به سوریه است و این طرح میتواند از اعمال فشار بر اوباما کم کند.
او تاکید کرد که ایران و روسیه مدارکی دارند که نشان میدهد طرفهای معارض سوری از سلاحهای شیمیایی استفاده کردهاند که برخی از این دلایل بسیار روشن است و تنها باید بر آن متمرکز شد مثل طرح انتقال کپسولهای گاز سارین به داخل سوریه و یا کشورهای همجوار. این کپسولها از سوریه به کشورهای همسایه آن منتقل شده است و این اقدام با واکنش کشورهای همسایه مواجه بود.
به گزارش ایسنا، امیرعبداللهیان در پاسخ به این سوال که در صورت شکست طرح سیاسی، موضع ایران چه خواهد بود و آیا این کشور به توافقنامهی دفاعی مشترکش با سوریه بازخواهد گشت؟ گفت: سوریه میتواند از خود دفاع کند. سوریه از ایران و یا روسیه نخواسته که وارد جنگی شوند. ما از دوستان سوریمان اطلاعاتی به دست آوردیم که نشان میدهد آنها توانمندی زیادی را در داخل به منظور مواجهه (با حمله) ترتیب دادهاند.
وی ادامه داد، زمانی که برخیها بر این باورند که سوریه در سالهای اخیر ضعیف شده است و توان مقابله ندارد، در صورت شروع جنگ احتمالی جامعه جهانی از واکنش سوریه غافلگیرخواهد شد.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان گفت: روزهای جنگ هشت روزه علیه غزه را فراموش نمیکنیم. برخی تحلیلهای طرفهای اسراییلی و آمریکایی حاکی از آن بود که وضعیت در منطقه دشوار است و مشکلات در داخل عراق و سوریه و اوضاع مصر برای آنها فرصت طلایی را ایجاد خواهد کرد و سوریه نمیتواند به غزه کمک کند از این رو با غزه وارد جنگ شدند، اما اگر که توانستند در جنگ قبلی، 22 روز بجنگند در جنگ بعدی نتوانستند بیش از هشت روز دوام بیاورند از این رو سوریه میتواند از خود دفاع کند اما شکی نیست که این جنگ به هر دو طرف زیانهایی را وارد خواهد کرد.