مساله هستهیی، تحریمهای بینالمللی علیه ایران و مسایل منطقه به ویژه سوریه از جمله مهمترین محورهای مذاکراتی دو طرف در این دیدار است.
همچنین بنا بر اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان وی قرار است در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با برخی یا همه وزیران خارجه عضو گروه 1+5 در نیویورک به طور جداگانه دیدار کند. با این حال دیدارهای جداگانه وزیر خارجه با وزیران خارجه گروه 1+5 به معنی مذاکرات هستهیی نیست.
گفته میشود، این ایده که جدای از مذاکرات دو جانبه میان وزیران خارجه ایران و 1+5، مذاکراتی میان نمایندگان هفت کشور (ایران و آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) درباره مساله هستهیی ایران در نیویورک صورت گیرد در حال بررسی میان دو طرف است.
شایان ذکر است، رییس گروه مذاکرهکننده هستهیی ایران محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان است.
در این سفر تعدادی از معاونان و مدیران و کارشناسان وزارت خارجه آشنا به مذاکرات هستهیی نیز وی را همراهی میکنند.
پیش از این بر اساس دستور حسن روحانی، رییسجمهور مسوولیت مذاکرات هستهیی از شورای عالی امنیت ملی به وزارت خارجه محول شده است.
به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر رسانههای غربی از ارایه پیشنهادی جدید از سوی ایران در نیویورک از سوی دولت ایران به 1+5 خبر دادهاند. همچنین موضوع تعلیق غنیسازی 20درصد و توقف فعالیت سایت غنیسازی فردو از جمله اخباری است که این روزها در این رسانهها دیده میشود.
در این زمینه یک مقام آگاه به ایسنا گفت که ایران هیچ پیشنهاد جدیدی برای 1+5 در نیویورک نخواهد داشت و ما در انتظار پیشنهادهای طرف مقابل هستیم.
سعید جلیلی در پایان مذاکرات آلماتی 2 درباره تعلیق غنیسازی گفت که "غنیسازی جزو حقوق ملت ما است، چه 5 درصد چه 20 درصد. در پیشنهادی که ایران به 1+5 ارایه کرد، اعلام کردیم غنیسازی جزو حقوق ملت ایران است و ملت ایران این حقوق را بر اساس نیازهای خود اعمال میکند. اما موضوع غنیسازی میتواند به عنوان موضوعی برای همکاریهای اعتمادساز باشد."
این مقام آگاه همچنین اخبار برخی رسانههای خارجی مربوط به آمادگی ایران برای تعطیلی سایت فردو را تکذیب کرد.
روزنامه اشپیگل به نقل از منابع اطلاعاتی غربی مدعی شده است که حسن روحانی رییسجمهور ایران برای تعطیلی مجتمع هستهیی فردو آماده میشود.
به گزارش ایسنا،این ادعا در حالی صورت میگیرد که کشورهای 1+5 نیز در آخرین مذاکرات با ایران در آلماتی از درخواست توقف غنیسازی 20درصدی، تعطیلی سایت فردو و انتقال مواد هستهیی با غنای بالا به کشور ثالث عقبنشینی کردند.