کد خبر: ۲۱۱۱۷۰
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۲۳:۴۵

اعلام راه‌‌های پیشنهادی نجات دریاچه ارومیه

انتقال آب بین منطقه‌ای و حوزه‌ای، صرفه‌جویی کشاورزان و مطالعه دقیق‌تر درباره سد‌های بالادستی از جمله راه‌های نجات دریاچه ارومیه اعلام شد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: به گزارش فارس، علیرضا دائمی سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو اظهار داشت: ما می‌توانیم در داخل حوزه ارومیه با بهره‌وری آب شرایطی را فراهم کنیم که به بیرون از حوزه ارومیه نیاز نداشته باشیم.  وی تصریح کرد: راندمان آب در کشاورزی حدود 40 درصد است که این رقم در منطقه ارومیه به شدت کاهش پیدا کرده است. 
 
وحید جلال‌زاده استاندارد آذربایجان غربی نیز با اشاره به اینکه موضوع دریاچه ارومیه یک موضوع ملی محسوب می‌شود، گفت: مناظره‌ای که امروز برگزار می‌شود به بحث باغات ارومیه بر نمی‌گردد و این در حالی است که چهار رودخانه 70 درصد از آب دریاچه ارومیه را تأمین می‌کنند. 
 
وی با ارائه چند پیشنهاد برای رفع مشکل دریاچه ارومیه گفت: در شانزده مورد درشت و ریز نسبت به دریاچه ارومیه بحث شده است که یکی از موضوعات مهم انتقال آب بین بخشی و حوزه‌ای است و دیگری صرفه‌جویی در حوزه کشاورزی و نهایتا بارور‌سازی ابرهای منطقه ارومیه. 
 
در ادامه مناظره منصور حقیقت‌پور نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید سدسازی‌ها و مطالعه آن متوقف شود ضمن اینکه از تبخیر بیش از حد آب جلوگیری به عمل آید ضمن اینکه باید به موضوع کمربند سبز توجه ویژه‌ای شود.  وی افزود: یکی دیگر از اولویت‌های محدوده دریاچه ارومیه جمع‌آوری فاضلاب‌های این حوزه است. 
 
علیرضا دائمی سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو نیز خاطرنشان کرد: در خصوص مشکلات دریاچه ارومیه هیچ گونه ابهامی وجود ندارد و راه‌حل‌های آن کاملا روشن و شفاف است و باید در اجرای آنها دقت ویژه‌ای صورت گیرد.  وی تصریح کرد: در بخش دریاچه ارومیه سهم کشاورزان کاملا مشخص شده ضمن اینکه برای رفع مشکل دریاچه ارومیه نیاز به یک تلاش ملی و فراگیر است. 
 
در ادامه مناظره بررسی وضعیت دریاچه ارومیه و راه‌کارهای نجات آن محمد درویش فعال محیط زیست و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور تصریح کرد: سال گذشته معاونت نظارت جهاد کشاورزی تأکید کرد بودجه‌ای برای اجرای تعهدات مربوط به دریاچه ارومیه وجود ندارد و این در حالی است که هم‌اکنون رقم قابل توجهی از سوی برخی افراد برای رفع مشکل دریاچه ارومیه اعلام می‌شود در حالی که باید در این زمینه منطقی فکر کرد. 
 
وی تصریح کرد: بنده به شدت با پیشنهاد وحید جلال‌زاده استاندار آذربایجان غربی در خصوص بارور‌سازی و انتقال آب به دریاچه ارومیه مخالفم. وی تأکید کرد: باید در رفع مشکل دریاچه ارومیه مردم را در تصمیم‌گیری‌ها دخالت دهیم و از تصمیم‌گیری به جای آنها بپرهیزیم. نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه تصریح کرد: بنده با انتقال آب بین بخشی موافق هستم و این کار باید از کانال رودهای ارس صورت گیرد. 
 
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه درآمد و زندگی مردم آذربایجان از طریق کشاورزی و دامداری تأمین می‌شود با محدود کردن این بخش نیز به شدت مخالف هستم و امیدوارم رسانه ملی در این اتاق‌های شیشه‌ای(محل برگزاری مناظره) برای مردم آذربایجان تصمیم نگیرد.  احمد‌علی کیخا معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست تأکید کرد: باید بپذیریم اشتباه کرده‌ایم و بعد به دنبال راه‌کار باشیم. 
 
وی اظهار داشت: برطرف کردن مشکل دریاچه ارومیه نه تنها توسط دولت و مجلس بلکه با همراهی دولت و مجلس و مردم و همکاری سایر دستگاه‌ها عملیاتی است.  کیخا ادامه داد: نباید با تصمیم‌گیری‌های خود مشکل کشاورزان را افزایش دهیم و در صورت آسیب دیدن کشاورزی مردم آذربایجان باید هزینه آن توسط دولت پرداخت شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین