آفتابنیوز : آفتاب: سردرگمی مقامات رژیم اسرائیل در مقابل دیپلماسی جدید ایراناین روزها بحث از احتمال بهبود روابط ایران و آمریکا و حتی دیدار مستقیم روسای جمهور دو کشور، در مرکز توجه محافل رسانه ای و تحلیلی بین المللی قرار گرفته است. در این میان، به نظر می رسد مقامات رژیم اسرائیل که به شدت از برقراری رابطه میان دو کشور در هراسند، دچار نوعی سردرگمی شده و موضع گیری های متناقضی از خود بروز می دهند.
به موازات تبادل پیام های مثبت و امیدوارکننده میان مقامات ایران و آمریکا، سران رژیم اسرائیل تلاش دارند تا با موضع گیری های منفی، زمینه حصول هرگونه توافقی میان دو کشور را تیره کنند. اما در این میان، شواهد حاکی از آن است که حتی میان خود مقامات ارشد این رژیم نیز رویکرد واحدی نسبت به موضوع وجود نداشته و نوعی سردرگمی به چشم می خورد.
موضع گیری های مقامات اسرائیلی علیه روند دیپلماتیک شکل گرفته میان دو کشور، به طور خاص از زمانی تشدید شد که حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در مصاحبه ای با شبکه خبری «ان بی سی» بر عدم پیگیری برنامه تسلیحاتی هسته ای از سوی ایران تأکید کرده و خواستار باز شدن باب تعامل با غرب و به ویژه آمریکا شد.
در پی انتشار این مصاحبه که با بازتاب های بسیار گسترده و البته مثبت بین المللی همراه بود، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل ضمن موضع گیری علیه روحانی، از کشورهای غربی خواست «فریب اظهارات روحانی را نخورند» و گفت «این همان روحانی است که در گذشته، در حالی که ایران به برنامه هسته ای خود ادامه می داد، توانست در مذاکرات هسته ای جامعه بین المللی را فریب دهد».
وی افزود: «ایرانی ها در رسانه ها به داستان سرایی می پردازند تا سانتریفیوژهای آنان بتواند به چرخش ادامه دهد». نتانیاهو همچنین مدعی شد هدف ایران از توافق هسته ای با غرب، حفظ بخش هایی از برنامه هسته ای خود است تا بتواند در زمان لازم از آن برای ساخت سلاح هسته ای استفاده کند.
پس از نتانیاهو، یکی از وزرای تندروی کابینه وی نیز درباره روندهای اخیر در سیاست خارجی ایران به اظهار نظر پرداخته و مدعی شد ایران تا شش ماه دیگر به سلاح هسته ای دست پیدا خواهد کرد و بر این اساس، دیگر زمانی برای مذاکرات بیشتر با این کشور باقی نمانده است.
یووال استینیتز، وزیر امور راهبردی رژیم اسرائیل همچنین مدعی شد ایران تصور می کند که هنوز در مقابل قدرت های جهانی از فضای مانور برخوردار است و تا زمانی که این کشور با یک تهدید نظامی معتبر از سوی آمریکا مواجه نشود، به فعالیت های هسته ای خود ادامه خواهد داد.
اما در شرایطی که این دو مقام ارشد اسرائیلی نسبت به هرگونه بهبود روابط میان ایران و غرب احساس خطر کرده و علیه آن موضع گیری نمودند، شیمون پرز، رئیس رژیم اسرائیل در سخنانی نسبت به بهبود روابط میان ایران و آمریکا «ابراز امیدواری» کرد.
پرز روز گذشته اعلام کرد که اخبار موجود درباره احتمال ملاقات روحانی و اوباما استقبال می کند؛ اما در عین حال، مدعی شد تغییر رویکرد ایران نسبت به غرب و موضوع هسته ای، بر اثر تحریم های بین المللی به وجود آمده است.
وی در این رابطه گفت: «تحریم ها دارند کار خود را می کنند و بر حکومت ایران تأثیر می گذارند... من امیدوارم که صدای جدیدی را از ایران بشنویم». وی همچنین اظهار امیدواری کرد مسئله هسته ای ایران بدون نیاز به زور و از طریق صلح آمیز حل و فصل شود.
به هر حال، این موضع گیری های متناقض حاکی از آن است که در بالاترین سطح تصمیم گیری و سیاسی در رژیم اسرائیل، اتفاق نظری درباره نحوه واکنش به بهبود احتمالی روابط میان ایران و آمریکا وجود ندارد و سیر سریع وقایع، مقامات اسرائیلی را از امکان تأمل در این زمینه بازداشته است.
البته گفتنی است مقامات اسرائیلی در مخالفت خود با حصول گشایش در موضوع هسته ای ایران تنها نیستند و نمایندگان جنگ طلب کنگره آمریکا نیز به شدت آن ها را همراهی می کنند. بر همین اساس، اخبار حاکی از آن است که اعضای مجلس نمایندگان طرحی را در دست تهیه دارند که بر اساس آن، اوباما اجازه پیدا کند در صورت لزوم از نیروی نظامی علیه ایران استفاده کنند.
به گزارش تابناک،بانیان این طرح مدعی شده اند هدف از تدوین آن، باز گذاشتن دست اوباما در مقابل ایران است تا انفعالی از آن گونه که در موضوع حمله به سوریه رخ داد، در مورد ایران اتفاق نیفتد. این در حالی است که خود دولت آمریکا تقاضای چنین اختیاراتی را از کنگره نکرده و نمایندگان کنگره سعی دارند با این اقدام، به تلاش های موجود در راستای پیشبرد روند دیپلماسی در روابط ایران و آمریکا ضربه بزنند.