آفتابنیوز : آفتاب: عدهيي از دستاندركاران اين عمل جراحي ميگويند اين دختر بايد ميگفت كه مشكل قلبي دارد اما كارشناسان تاكيد دارند كه هيچ پزشكي حق ندارد بدون انجام آزمايشهاي لازم، بيمار را به اتاق عمل ببرد.
اين دو دسته پرسشها سبب شد تا اين سوال برجسته شود كه چه كسي مسوول مرگ اين دختر 25ساله است؟
دخترك بيماري قلبياش را پنهان كرد
به گزارش «اعتماد» چهارشنبه بيست و هفتم شهريور ماه امسال بود كه يكي از شهروندان سنندجي، بينياش را به دست يك جراح بيني در يكي از كلينيكهاي سنندج سپرد. هنوز دقايقي از اين جراحي سپري نشده بود كه بيمار دچار افت فشار شديد شده و انجام عمل زيبايي به دستور پزشك متوقف شد.
بر اساس همين گزارش بلافاصله بيمار را به يكي از بيمارستانهاي سنندج منتقل كردند ولي متاسفانه پس از انجام عمليات احيا، موفق به بازگرداندن بيمار نشده و او فوت شد. يكي از مسوولان دانشگاه علوم پزشكي سنندج درباره فوت اين بيمار به «اعتماد» گفت: وي در جريان آزمايشات پيش از جراحي هيچ اشارهيي به بيماري قلبي خود نكرده بود ولي گويا دچار اين مشكل بوده است و حتي تحت عمل جراحي قلب نيز قرار گرفته بود. وي در پاسخ به اينكه علت مرگ مشخصا چه بوده است، گفت: در حال حاضر منتظر پاسخ پزشكي قانوني هستيم و تا زماني كه پاسخ كامل آزمايشات نيايد نميتوان صحبت دقيقي درباره علت مرگ كرد اما اينكه اين بيمار دچار چه مشكلي شده كه عمل متوقف شده و وي را به بيمارستان منتقل كردهاند علت افت شديد فشار بيمار بوده است.
بيماران از روند جراحي بيني خود ميگويند
به گزارش «اعتماد» درباره علت اين فوت فرضيههايي مطرح است كه يكي از آنها مربوط به نوع آزمايشات پيش از انجام عمل زيبايي است. اينكه آيا پزشك جراح، مشكلات و بيماريهاي يك بيمار را بطور شفاهي و بدون مدرك پزشكي قبول ميكند و اصلا روند كار به چه صورت است. افرا، دختر 27 سالهيي كه بيني خود را دو سال پيش عمل كرده است به خبرنگار ما گفت: پزشكي كه قرار بود بيني مرا عمل كند از من مدرك پزشكي دال بر اينكه مشكل قلبي دارم يا خير نخواست و فقط با آزمايش خون، از ميزان غلظت خون و... من اطلاع پيدا كرد. نازنين هم بينياش را به تازگي عمل كرده و 45 سال دارد. او در رابطه با اينكه پزشك معالجش از او درباره بيماري قلبي مدرك خواسته بود يا به اطلاعات بيمار اكتفا كرده بود گفت: پزشك من به هيچوجه به گفته بيمار اعتنا نميكند و نوار قلب و مداركي را كه براي چكاپ قلب لازم است از بيمار خود ميخواهد. وي ادامه داد: حتي زماني كه براي ترميم بينيام به كلينيك رفتم و قرار شد عمل مجدد و كوتاهي انجام شود مجددا از من نوار قلب خواست و تا زماني كه از صحت قلب مطمئن نشد اين عمل را انجام نداد. ندا هم يكي ديگر از كساني است كه به تازگي اين جراحي را انجام داده است. او درباره اين موضوع گفت: فكر ميكنم اين موضوع بين پزشكان جراحي زيبايي كاملا سليقهيي است و قانوني برايشان وضع نشده كه آزمايشات را كتبا از بيمار بپرسند يا شفاهي قبول كنند.
يكي ديگر از كساني كه درباره اين موضوع با «اعتماد» صحبت كرد گفت: زماني كه وقت جراحي بينيام شد سرما خوردم. پزشكم تحت هيچ شرايطي حاضر به عمل بينيام نشد و گفت: «چون تنها راه تنفس هنگام جراحي دهان است، امكان دارد يك سرفه باعث مسدود شدن مجراي تنفسي شود» و به همين علت تا زماني كه خوب شدم عمل بينيام انجام نشد.
پزشك موظف است مدارك پزشكي را احراز كند
دكتر غلامرضا طيرانيان، حقوقدان و قاضي بازنشسته نيز در رابطه با اين موضوع پزشك معالج را مشخصا مقصر دانست و به «اعتماد» گفت: پزشك موظف است تمام آزمايشات مورد نياز براي عمل جراحي خود را احراز كرده و به حرف بيمار اعتماد نكند. وي همچنين رابطه وكيل و موكل را مثال زد و ادامه داد: حتي وكيل كه در پايه اول وكالت ميآموزد به موكل خود اعتماد كند نيز هيچ كدام از حرفهاي موكل خود را به طور مشخص و بدون سند نميپذيرد و تا احراز نشود بيان نميكند.
وي همچنين در رابطه با اخذ فرم از بيمار نيز افزود: پزشكان معمولا فرمي را ارائه ميكنند كه در آن مسووليت را گردن بيمار مياندازند و خود را از مسووليت مبرا ميكنند و قطعا در اين مورد هم پزشك چنين فرمي را ارائه خواهد كرد ولي در اين شرايط هيچ ارزش قانوني نداشته و آن فرم، مدركي براي پوشاندن سهل انگاري پزشك نخواهد بود. اين وكيل بازنشسته كه سالها امر قضاوت را در دادگاههاي كشور بر عهده داشت همچنين گفت: اقدام اين پزشك جاي بحث داشته و هم از لحاظ حقوقي و هم كيفري ملزم به پيگيري و تعقيب است.
دكتر طيرانيان پرونده اين پزشك را به احتمال زياد قتل غير عمد خواند و صحبت قطعي درباره اين پرونده را مشروط بر نتايج آزمايشات پزشكي قانوني خواند.
بر اساس اين گزارش اكنون دختر 25 سالهيي در سنندج زير عمل جراحي فوت شده و اين طور كه ميگويند او هيچ اشارهيي به بيماري قلبي خود نكرده و پزشك معالجش نيز حرفهاي بيمار خود را بدون مدرك قبول كرده بود.