وی با بیان اینکه هزینه خرید یک دوز واکسن نیز باید مشخص شود، ادامه داد: درصورت تامین ارز مورد نیاز، می توانیم براساس نتایج کارشناسی، امکان اجرایی شدن این طرح را اعلام کنیم.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت یادآور شد: تحقیق دو مرحله اولیه در خصوص واکسن پنجگانه به انجام رسیده است، این واکسن جزو برنامه واکسیناسیون اصلی در سراسر جهان است.
به گفته سیاری، به فهرست واکسن پنجگانه، علاوه بر واکسن سه گانه (دیفتری، کزاز و سیاه سرفه)، سرخک و هموفیلوس آنفلوانزا هم به آن افزوده شده است.
وی با اشاره به اینکه واکسن پنجگانه در آینده به برنامه واکسیناسیون کشوری افزوده می شود، گفت: این واکسن گران است، لذا لازمه انجام این کار، تامین ارز مورد نیاز جهت تهیه واکسن است.
دکتر سیاری با اشاره به اینکه بیماریهای غیرواگیر علت 60 درصد مرگ و میرها است، گفت: با اصلاح عادات تغذیهای و روش زندگی کلیه آحاد مردم، پرهیز از مصرف دخانیات و دوری از استرس میتوانیم به کاهش بار ناشی از بیماریهای غیرواگیر کمک کنیم.
وی با اشاره به اینکه پیشگیری از ابتلا به بیماریهای غیرواگیر از اولویتهای اصلی وزارت بهداشت است، گفت: 60 درصد مرگ و میر مردم ناشی از ابتلا به بیماریهای غیرواگیر است.
وی با تاکید بر اینکه ابتلا به بیماریهای واگیر ارتباطی تنگاتنگ با چهارعامل اصلی دارد، خاطرنشان کرد: عادات غذایی نامناسب و زیاده روی در مصرف چربیها و قندها منجر به اضافه وزن و چاقی و نهایتا ابتلا به دیابت و فشارخون میشود.
سیاری همچنین یادآور شد: کم تحرکی، چربی خون بالا، فشارخون و دیابت نیز منجر به سکته قلبی، مغزی و مرگ زودرس میشود بنابراین ارایه آموزشهای لازم به مردم در زمینه اصلاح عادات غذایی و تحرک از مهمترین اولویتهای بهداشتی وزارت بهداشت است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت تصریح کرد: با اصلاح عادات تغذیهای و روش زندگی کلیه آحاد مردم و پرهیز از مصرف دخانیات و دوری از استرس می توانیم به کاهش بار ناشی از بیماریهای غیرواگیر کمک کنیم.
وی گفت: مبزان استرس وارد شده ناشی از مسائل اجتماعی و اقتصادی بر مردم بسیار بالا است، بنابراین می توان با ارایه راهکارهای مناسب در جهت رفع این معضل اقداماتی اساسی انجام داد.
سیاری گفت: طی دهه گذشته قریب بر 240 هزار نفر در اثر حوادث ترافیکی جانشان را از دست دادهاند که این رقم، تقریبا 300 تا 400 نفر در هفته می شود، خوشبختانه اخیرا با انجام همکاریهای بین بخشی، مابین وزارت بهداشت و سایر نهادهای مسئول اقدامات مناسبی انجام شده که این حوادث رو به کاهش است ولی کافی نیست، بنابراین یکی از اولویتهای وزارت بهداشت کاهش خطرات ناشی از حوادث و سوانح است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت تقویت آمار ثبت سرطان در کشور گفت: ابتلا به سرطان یکی دیگر از علل اصلی مرگ و میر در کشور است، لذا ضرورت دارد روش ثبت آمار سرطان در کشور تقویت شود، اجرای برنامه های پیشگیری از سرطان یکی از اولویتهای کاری حوزه معاونت بهداشتی وزارت بهداشت است.
سیاری با اشاره به افزایش هزینه خدمات پزشکی گفت: کاهش قدرت خرید مردم به علت مشکلات اقتصادی در سال های اخیر، موجب شده بسیاری از افراد قدرت پرداخت هزینه های درمانی را نداشته باشند و یا در صورت تقبل این هزینه، آسیب هایی به خانوادهها وارد می شود. با افزایش میزان پرداخت هزینههای درمانی و کاهش توان خرید، مردم متضرر شده و آسیب پذیرتر میشوند، بنابراین سازمان های بیمه، وزارت رفاه و سازمان مدیریت (پس از راه اندازی این سازمان) باید بر کاهش میزان هزینههای درمانی مدیریت کنند تا به تدریج پرداخت از جیب مردم نیز کاهش یابد، این اقدام یکی از اولویتهای وزارت بهداشت است که در برنامه هم آمده و باید تلاش کنیم تا به درصد معقولی از پرداخت هزینه های درمانی از سوی مردم که منجر و بی عدالتی می شود، دست یابیم.