این تحولات به دنبال بدتر شدن روابط میان حزب «مردم آزادیخواه» سیلویو برلوسکنی، نخستوزیر سابق ایتالیا با حزب چپ میانهروی انریکو لتا، نخستوزیر فعلی این کشور حادث شدند.
برلوسکنی پیشتر تهدید کرده بود که اگر به اتهام تقلب مالیاتی از سنا اخراج شود وزرایش را از دولت بیرون خواهد کشید.
دولت ائتلافی فعلی ایتالیا پس از یک انتخابات بینتیجه در ماه فوریه تشکیل شد. اما تحولات اخیر موجب شده این کشور به عنوان سومین اقتصاد بزرگ منطقه یورو در تلاطم باشد.
این نگرانی وجود دارد که بحران سیاسی فعلی تلاشها به منظور انجام اصلاحات لازم به منظور رفع مشکلات اقتصادی ایتالیا نظیر بدهی، رکود اقتصادی و نرخ بالای بیکاری را با مشکل مواجه کند.
صندوق بینالمللی پول هشدار داده که تنشها در ائتلاف ایتالیا خطری برای اقتصاد این کشور است.
ناپولیتانو روز شنبه خواهان مداومت کار سیاستمداران در این کشور شد.
وی گفت: ما نیازمند پارلمانی هستیم که به بحث و فعالیت بپردازد نه اینکه هر از چند گاهی کار خود را متوقف کند. ما به مبارزات انتخاباتی مداوم نیاز نداریم. ما نیازمند مداومت فعالیتهای دولت، تصمیمها و اقدامات آن به منظور حل مشکلات کشور هستیم.
ناپولیتانو قرار است امروز (یکشنبه) با انریکو لتا دیدار کند و مذاکرات آنها به منظور یافتن راهحلی برای خروج از این بحران دنبال خواهد شد.
اواخر روز جمعه انریکو لتا هشدار داده بود که چنانچه ائتلاف وی رای اعتماد چند روز دیگر پارلمان را به دست نیاورد، از مقام خود استعفا خواهد داد.
اما برلوسکنی نیز اظهار نظرهای لتا را غیر قابل پذیرش خواند و گفته بود: همه پنج وزرای حزب من استعفا خواهند کرد.
به دنبال این استعفا نخستوزیر ایتالیا در واکنش خشمگینانه برلوسکنی را متهم کرد به اینکه مساله مالیات بر فروش را بهانهای برای نگرانیهای شخصی خود قرار داده و به مردم ایتالیا یک دروغ بزرگ گفته است.
به گزارش ایسنا،وی افزود: در پارلمان باید همه در قبال اعمالشان مقابل ملت مسئولیت قبول کنند.