وی با بیان این که برای امسال شعار «سالمندان چه میگویند؟» از سوی سازمان بهداشت جهانی در نظر گرفته شده است، افزود: لازم است در راستای خواستههای سالمندان برنامهریزی و حرکت شود.
طاهری در اعلام روزشمار هفته سلامت سالمندان، گفت: شنبه، ششم مهرماه به عنوان "سالمندان و سبک زندگی سالم" نامگذاری شده است؛ چرا که بسیار مهم است دوران سالمندی با سلامت طی شود. بر این اساس برخورداری از سبک زندگی سالم در تمام دوران به ویژه در دوران میانسالی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی در این باره افزود: هر چند تئوریهای مختلف نظریههای مختلفی را درباره پروسه سالمند شدن (Aging) ارایه کردهاند، اما یکی از نظریهها آن است که از همان ابتدا که نطفه تشکیل میشود، پروسه Aging هم آغاز میشود. به همین دلیل برخورداری از سبک زندگی سالم در تمام مراحل زندگی میتواند شرایط را برای ورود به دوره سالمندی همراه با توانمندی فراهم کند.
طاهری با اشاره به نامگذاری روز یکشنبه هفتم مهرماه با عنوان "سالمندان به سوی ارتقای سلامت"، افزود: لازم است که سالمندان در هر سنی با پزشک خود ارتباط مستمر داشته باشند، مورد چکاپ و بررسیهای دورهای قرار گیرند و سطح سلامتشان ارتقا یابد. هرگز نباید بروز علایم مختلف در افراد سالمند را به سن سالمندی ربط داد و تشخیص اینکه این علامت در طی پروسه سالمند شدن طبیعی است یا خیر را باید بر عهده پزشک گذاشت.
وی همچنین افزود: روز دوشنبه هشتم مهرماه نیز به عنوان "سالمندان و شهرهای دوستدار سالمند" معرفی شده است. در این باره باید گفت که ارائه خدمات به سالمندان چند وجهی است و باید تمام جوانب آن را در نظر گرفت. در نتیجه وجود معابر و مکانهای ایمن برای حضور سالمندان در عرصه اجتماع بسیار موثر خواهد بود.
رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت با بیان اینکه سهشنبه نهم مهرماه نیز به عنوان "سالمندان و کرامت اجتماعی" نامگذاری شده است، افزود: با توجه به اینکه این افراد سالها عمر خود را صرف جامعه خود کرده و در این راه زحمت کشیدهاند، لازم است که کرامت آنها نیز مد نظر قرار گیرد؛ به طوری که دین مبین اسلام هم بر این موضوع تاکید داشته است.
وی با اشاره به نامگذاری دهم مهرماه به عنوان "سالمندان و حمایتهای اجتماعی و قانونی"، گفت: از آنجا که کشور به سوی سالمند شدن پیش میرود لازم است قوانین مربوط به حمایتهای سالمندی افزایش یابد و دستیابی این قشر از جامعه به حقوق اصلیشان مورد توجه قرار گیرد.
طاهری گفت: پنجشنبه یازدهم مهرماه نیز به عنوان "سالمندان و سازمانهای مردم نهاد" نامگذاری شده است. از آنجا که از سازمانها و NGOهای زیادی به سالمندان خدمترسانی میکنند، حضور این NGOها و استفاده از ظرفیت آنها میتواند در ارتقای سلامت سالمندان موثر باشد.
وی با اشاره به نامگذاری روز آخر هفته ملی بزرگ داشت سالمندان به عنوان "سالمندان و خانواده" گفت: با توجه به اینکه خانواده در ارتباط مستقیم با سالمندان نقش بسیار موثری دارد و همچنین با توجه به اینکه سالمندان میتوانند خلاء ارتباط بین نسلی را پر کنند، حضور سالمندان در خانواده و ارتباط و تعامل با آنها میتواند در ارتقای سطح معنوی سلامت خانواده و همچنین سالمند تاثیرگذار باشد.
رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت همچنین با اشاره به بررسی وضعیت سلامت سالمندان ایرانی، ارایه آمار جدید سالمندی و برنامههای جدید وزارت بهداشت برای این قشر از جمعیت کشور را به اعلام آن از سوی معاون بهداشت وزیر بهداشت در مراسم روز جهانی سالمند موکول کرد.