کد خبر: ۲۱۳۸۵۷
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۷
روحانی در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی:

رفتار با مجرم و متهم باید متفاوت باشد/مردم باید قانون‌مداری را در رفتار پلیس ببینند

رییس‌جمهور گفت: تا آنجا که پلیس بتواند حضورش در جامعه را کمتر محسوس کند و بیشتر تاثیر بگذارد، شاید برای جامعه فرهنگ‌دوست ما زیباتر باشد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در سی‌ودومین مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی امین، ضمن گرامیداشت یاد همه شهیدان و ایثارگران بویژه در نیروی انتظامی، افزود: هفته نیروی انتظامی را به همه پرسنل نیروی انتظامی از سربازانی که در خدمت این نیرو هستند تا درجه‌داران، ‌افسران،‌ کارمندان، فرماندهان و فرماندهی نیرو، وزیر محترم کشور و همچنین به همه آنانی که نیروی انتظامی پشتوانه امنیتشان در این سرزمین است، تبریک و تهنیت می‌گویم.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه "نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مظهر اقتدار،‌ امنیت‌،‌ نظم و آرامش در ایران عزیز ماست"، خاطرنشان کرد: از مرزهای داخل کشورمان گرفته، مرز زمینی، ‌دریایی و حتی ورودی‌های مرز هوایی تا سراسر روستاها، ‌شهرها،‌ شهرستان‌ها،‌ استان‌ها،‌ مرکز کشور،‌ خیابان و کوچه و در همه جای این سرزمین، با حضور این نیروی مقتدر‌، ‌مؤمن قانونمدار و کارآمد شاهد نظم و امنیت هستیم.

روحانی ادامه داد: گرچه نیروی انتظامی وظایف و مسئولیت‌های بسیار متنوعی از نظم خیابان‌، ترافیک تا جاده‌ها‌، پارک‌ها و میادین عمومی و تا همه مراکز مهم سیاسی و اقتصادی این کشور را برعهده دارد اما در عین حال پلیس به عنوان مظهر آرامش قلمداد می‌شود و پلیس جمهوری اسلامی ایران، پلیس جامعه‌محور است.

رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: گرچه امنیت به عنوان اولین وظیفه حاکمیتی هر نظام و دولتی است اما در نظام مردم‌سالار ما همه جا باید در کنار مردم باشیم و رسالت و مسئولیت اصلی بر دوش مردم عزیز ما باشد.

وی با تاکید بر اینکه "امنیت بر عهده مردم است"، گفت: این مردم ما هستند که با ایمان‌، اعتقاد و حضور مؤمنانه‌ و با سلوک و رفتارشان در سراسر ایران میهن پاک و عزیز ایجاد امنیت می‌کنند. پلیس در واقع در امنیت مردم را حمایت می‌کند و ما باید به نقطه‌ای برسیم که در هر محله‌ای، انجمنی در آن محله، امنیت اصلی آن محله و آن جمع را بر عهده داشته باشد و پلیس به عنوان حامی آن انجمن و مددکار آن جمع در امنیت باشد و تا رسیدن به این نقطه راه خیلی طولانی در پیش نداریم.

روحانی افزود: در عین حالی که پلیس مظهر امنیت و زدودن هرگونه تهدید برای مردم و جامعه است، مظهر اخلاق و ادب نیز در جامعه ایران است؛ گرچه نه دولت و نه نیروی انتظامی و پلیس، معلم مردم نیستند و مردم نیز دانش‌آموز نخواهند بود.

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه "مردم به عنوان صاحبان اصلی این سرزمین قلمداد می‌شوند"، گفت: اگر دولت توان و قدرتی دارد، ناشی از رای مردم است و اگر پلیس ما برای برقراری نظم اقتدار دارد و در صورت لزوم، سلاح در دست دارد، از ناحیه مردم و به نمایندگی از مردم است و ما همه به عنوان کارگزاران این ملت بزرگ هستیم.

وی در ادامه با مورد توجه قرار دادن نامگذاری سال جاری با عنوان حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: مردم ما با هوشیاری و حضور شکوهمند در انتخابات خرداد سال 92، حماسه سیاسی آفریدند؛ حماسه‌ای که جهانیان را نیز تحت تاثیر قرار داد و در این حماسه شکوهمند، نیروی انتظامی و پلیس نقش بسیار تاثیرگذاری ایفا کرد.

رییس‌جمهور افزود: انتخاباتی بدون کوچکترین ناامنی برگزار شد و آرامش محیط و صندوق‌های رای در آن، بر شانه‌های ناجا بود و نیروی انتظامی در این راستا به خوبی به وظیفه خود عمل کرد. حال امروز برای ساختن حماسه اقتصادی همچون حماسه سیاسی، پلیس در صف مقدم است.

روحانی با بیان اینکه "این دولت، ‌دولت تدبیر و امید است و در این راستا نیروی انتظامی نقش بسیار تاثیرگذاری هم در اجرای تدابیر برای حماسه اقتصادی و هم در ایجاد امید در سراسر جامعه و مردم این سرزمین خواهد داشت"، تصریح کرد: پلیس ما پلیس ملت، فرهنگ، ادب و نظم است.

رییس‌جمهور در ادامه سخنان خود اظهار کرد: می‌بینیم مردم ما خود در همه مراسم‌های شادی یا سوگ اعتدال و میانه‌روی، ‌ادب و نظم را در فرهنگ اجتماعی دارند. من نوروز را به عنوان روزهای شادمانی مثال می‌زنم که شما می‌بینید مردم ما با چه نظم، ‌آرامش، ادب و سلوکی زیبا این مراسم شکوهمند شادی ملی را برگزار می‌کنند. همچنین عاشورا را به عنوان سوگ بزرگ یک ملت در عزای سرداران بزرگ عاشورا که پرچم‌داران آزادی برای بشریت بوده‌اند مثال می‌زنم و شما می‌بینید که این مراسم با چه نظم و شکوهی در این سرزمین برگزار می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه "ما به این مردم، ادب مردم و نظم این ملت افتخار می‌کنیم"، خاطرنشان کرد: آنجا که پلیس بتواند حضورش را در جامعه کمتر محسوس کند و بیشتر تاثیر بگذارد، شاید برای جامعه فرهنگ‌دوست ما زیباتر باشد؛ یعنی کمیت‌ها کاسته و کیفیت‌ها بیشتر شود. گرچه حضور پلیس در جامعه و خیابان مایه آرامش مردم ما خواهد بود و هرکجا پلیس هست مردم باید احساس آرامش بیشتری کنند.

به گزارش ایسنا، رییس‌جمهور در ادامه سخنان خود، با بیان اینکه "پلیس باید محور قانون، ‌مردم‌سالاری و اخلاق اسلامی باشد"، افزود: همه ما افتخار می‌کنیم که اسوه و الگوی ما حضرت محمدبن عبداله (ص) است که او با اخلاق‌، محبت و ادبش در جامعه آن زمان توانست بهترین نظم، ‌برادری، الفت و مهربانی در جامعه مستقر کند و پلیس و نیروی انتظامی پیروی راه پیامبر رحمت است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه "در جامعه باید قدم‌های اولیه‌مان برای پیشگیری باشد"، افزود: ناجا باید کاری کند که محیط جامعه ما جرم‌زا نباشد. ناجا باید تلاش کند که همانند یک جامعه‌شناس و روانشناس اجتماعی به جامعه بنگرد و همه تلاش او و قدم او برای پیشگیری باشد و در صورتی که جرم واقع شد، آنگاه مقتدرانه و مجهز به هم فناوری‌های روز با مجرم برخورد کند و این خواست مردم ماست.

روحانی در عین حال، ضمن مورد توجه قرار دادن این موضوع که "متهم، غیر از مجرم است و ما در برابر متهمان باید یک نوع رفتار و در برابر مجرمان یک نوع رفتار دیگر داشته باشیم"، افزود: پلیس به عنوان ضابطان قانون و ضابطان قوه قضاییه در جامعه در برابر جرم مشهود وظیفه خاص خود را دارد اما در عین اقتدار مدنظر پلیس باید قانون باشد و پلیس معیار و محور قانون در جامعه است و مردم باید قانون‌مداری را در رفتار پلیس با اخلاق و اعمال مقرراتی که توسط پلیس اجرا می‌شود مشاهده کنند.

رییس‌جمهور ادامه داد: آنچه امروز در جامعه به عنوان ایجاد نظم‌، آرامش و امنیت در بحث وظیفه پلیس مشاهده کنیم، باید اخلاق و رفتاری همچون اخلاق و رفتاری باشد که قرآن ما را به توصیه می‌داد که «اشدا علی الکفار و روحما بینهم» و آثار رحمت و برادری را مردم باید مشاهده کنند.

وی در ادامه، مظهر عدالت بودن پلیس را یک ضرورت خواند و خاطرنشان کرد: تمام مردم ما از حقوق شهروندی مساوی برخوردار خواهند بود. اقوام‌، مذاهب‌، ادیان رسمی، ‌زن، مرد، ‌جوان، پیر، روستایی و شهری همه و همه از حقوق شهروندی مساوی برخوردارند و یکی از شعارهای این دولت، حقوق شهروندی است و پلیس در این زمینه باید بیشترین کمک را به دولت داشته باشد.

به گزارش ایسنا، روحانی در بخشی دیگری از سخنان خود با بیان اینکه "بانوان عفیف جامعه ما باید از حضور پلیس احساس آرامش و امنیت کنند"، گفت: در جامعه ما زنان در مسیر عفت و پاکدامنی هستند. اگر در مسأله حجاب تذکری لازم است، آن تذکر باید از مدرسه‌، دبیرستان، دانشگاه،‌ مساجد‌، علما و حوزه‌ها آغاز شود و آخرین مرحله، کاری است که به تذکر پلیس می‌انجامد و پلیس نباید به تنهایی بار همه را بر دوش بگیرد.

رییس‌جمهور با بیان اینکه "در این راستا، دولت مصمم است پیش‌قدم شود و وزارت کشور طبق وظیفه قانونی‌اش پیش‌قدم خواهد بود"، تاکید کرد: پلیس یار و همکار آنهایی خواهد بود که به غیر از دولت، وظیفه فرهنگ جامعه را بر دوش دارند.

روحانی با تاکید بر اینکه " باید کاری کنیم که پلیس ما که محبوب مردم است، از این پس محبوب‌تر باشد"، گفت: پلیس ملجاء و پناهگاه مردم است و از این پس به پناهگاه مستحکم‌تر مردم تبدیل شود.

وی با اشاره به ادای احترام دانش‌آموختگان دانشگاه نیروی انتظامی به پدران و مادرشان گفت: این موضوع بسیار ستودنی بود و ما باید در برابر پدران‌ و مادران و همه پدران یعنی همه معلمان و خدمتگذاران خاضع باشیم و احترام بگذاریم.

روحانی ملت ایران را ملت فرهنگ‌دوست‌، اخلاق‌دوست‌، ادب و برابری و محبت خواند، گفت: ‌آنچه امروز در این میدان شاهد بودیم، نمونه‌ای از فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی این ملت عزیز و مقتدر بود و رسالت و وظیفه سنگینی بر دوش شماست.

وی افزود: دولت وظیفه دارد به نیروی انتظامی و پلیس کمک کند و پلیس می‌تواند راه امنیت و آرامش را برای حماسه اقتصادی فراهم کند. ما نیازمند محیطی آرام برای رونق کسب و کار هستیم و پلیس رسالت‌های بسیار سنگینی بر دوش دارد. پلیس باید اولویت‌بندی کند و به جرایم سنگین سازمان‌یافته و بالاخره آنچه خواست مردم است اولویت ببخشد.

رییس‌جمهور در ادامه این مراسم تاکید کرد: یادمان باشد ولی‌نعمت ما مردم هستند و ما قیم مردم نیستم. یادمان باشد همه ما باید خادمان این ملت بزرگ باشیم و زمینه‌ای فراهم کنیم که مردم معیشت و فعالیت بهتری داشته باشند و شاهد رونق بیشتر در کسب و کار در این جامعه باشند.

روحانی تاکید کرد: ما باید کاری کنیم که اخلاق و عفت استقرار پیدا کند و این شدنی نیست مگر اینکه بیکاری از بین برود و فقر در جامعه برچیده شود. باید کاری کنیم که مردم نسبت به نیازمندی‌های ضروری زندگی‌شان آسوده خاطر باشند و هم باید در پی انجام مطلوب مردم باشیم.

وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: به امید آنکه در سایه اخلاق‌، نظم‌، ادب و اجرای خواست مردم و تدابیر مقام معظم رهبری در رسالت‌ها و وظایفمان موفق باشیم. ناجا و پلیس عزیز و سرفراز ما در در سایه همان شعار قانون‌مداری‌، ‌مردم‌داری و روزآوری، روزبه‌روز موفق‌تر، پیروزتر و سرفرازتر شود و این هفته بر شما سرفرازان مبارک باد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین