کد خبر: ۲۱۴۱۰۰
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۷

گزارشی از وضعیت این روزهای اجاره‌نشینی/ انتظار برای کاهش قیمت

بازار اجاره بها طی هفته های اخیر شاهد افت قیمت ها بوده است و همین موضوع نیز باعث خوشحالی مستاجرانی شده که تا کنون برای اجاره مسکن قراردادی را ثبت نکرده اند شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: محمد هیراد حاتمی در خبرآنلاین نوشت: « انتظار. » این شاید کلیشه ای ترین کلمه ای باشد که بتوان برای متقاضیان بازار مسکن آن را به کار برد. افت قیمت مسکن در روزهای پس از انتخابات ریاست جمهوری بسیاری از شهروندان را منتظر نگه داشته تا شاهد کاهش بیشتر قیمت در بخش مسکن باشند. این انتظار در حالی شکل گرفته که فصل نقل و انتقال با فرا رسیدن فصل پاییز به پایان رسید اما  همچنان بسیاری از مستاجران برای پیدا کردن مسکن مورد نظر و متناسب با وجه خود را پیدا نکرده اند و امیدوار به کاهش قیمت ها در بازار به واسطه کاهش تقاضا و از بین رفتن حباب قیمتی هستند تا شاید بتوانند مسکن بزرگتری را اجاره کنند.

این در شرایطی است که بازار اجاره بها طی هفته های اخیر شاهد افت قیمت ها بوده است و همین موضوع نیز باعث خوشحالی مستاجرانی شده که تا کنون برای اجاره مسکن قراردادی را ثبت نکرده اند شده است. اما در طرف مقابل آنها صاحبان خانه ها در مقابل این افت قیمت ها مقاومت از خود نشان می دهند.

افت قیمت ها در بازار مسکن و جو روانی ایجاد شده در بازار در شرایطی رخ داده است که برخی از مستاجران به دنبال افزایش امیدواری برای کاهش قیمت ها از ثبت قرارداد خودداری کرده و به دنبال مسکن های ارزان تری هستند.

این در شرایطی است که گزارش های رسمی نشان می دهد طی سال 92 با افزایش 40 درصدی قیمت اجاره مسکن رو به رو بوده ایم و این افزایش قیمت به راحتی جبران نمی شود و برخی کارشناسان معتقدند که مستاجران در این شرایط نباید بیش از این برای اجاره مسکن صبر کنند.

در این میان برخی کارشناسان نیز این افت قیمت را ناشی از بار روانی حاکم بر بازار می دانند و معتقدند اقدام خاصی برای کاهش قیمت ها صورت نگرفته است و همچنان بازار مسکن با مشکل اساسی به نام کمبود عرضه رو به رو است و بر همین اساس نمی توان از ثبات قیمت ها در بازار سخن گفت و همین موضوع پیش بینی درباره آینده بازار را سخت می کند.

گزارش ها از بازار اجاره حاکی از آن است که با وجود کاهش نرخ خرید و فروش در اغلب نقاط تهران، اجاره بها تغییر زیادی نداشته است و مالکان تمایلی به کاهش قیمتها ندارند؛ بنابراین نرخ های اجاره بها با نزدیک شدن به پایان فصل اجاره همچنان در اوج قرار دارد.

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران متوسط اجاره ماهانه به علاوه سه درصد ودیعه پرداختی برای اجاره یک مترمربع زیربنای مسکونی از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی در سطح کل کشور 58074 ریال بوده است که نسبت به دوره قبل 9.9 درصد و نسبت به دوره مشابه سال قبل 30.2 درصد افزایش داشته است. در میان استان‌های کشور بیشترین متوسط اجاره ماهانه به علاوه سه درصد ودیعه پرداختی برای اجاره هر مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده 130 هزار و 777 ریال در استان تهران و کمترین آن 15 هزار و 545 ریال در استان یزد بوده است.

همچنین، کمترین اجاره ماهانه به علاوه سه درصد ودیعه پرداختی برای اجاره هر مترمربع زیربنای مسکونی این دوره مربوط به استان خراسان جنوبی با 1667 ریال و بیشترین آن مربوط به استان تهران با 837 هزار و 931 ریال بوده است.

هم اکنون مستاجران برای اجاره یک واحد 85 متری در محله کارگر شمالی باید 40 میلیون تومان به صورت رهن و ماهیانه نیز یک میلیون تومان اجاره پرداخت کنند.

همچنین در قایل های اجاره مشاوران املاک مستاجران برای اجاره یک واحد 57 میلیون تومانی در منطقه نامجو 40 میلیون تومان به صورت رهن کامل و برای اجاره یک واحد 47 متری در تهرانپارس باید 33 میلیون تومان به صورت رهن کامل پرداخت کنند.


محله

متراژ

اجاره بها(تومان)

کارگر شمالی

85

40,000,000 رهن + 1.000.000 اجاره

نارمک

60

40,000,000 رهن + 100.000 اجاره

شهران

143

50,000,000 رهن + 1.200.000 اجاره

نامجو

57

40,000,000 رهن کامل

تهرانپارس

47

33,000,000 رهن کامل

آیت الله کاشانی

100

90,000,000 رهن کامل

سعادت آباد

150

70,000,000 رهن + 1.000.000 اجاره


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین