کد خبر: ۲۱۴۲۸
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۸۴ - ۱۶:۴۱

ناسا،آسانسورهای فضایی می سازد!

آفتاب‌‌نیوز : در گرماگرم طرح مسايلي هم چون افزايش هزينه‌هاي سرسام آور پرتاب شاتل به فضا، نگراني‌هاي جديد امنيتي و جاني فضانوردان و همچنين تاخير و تعويق‌هاي مكرر در پرتاب‌هاي آژانس‌ فضايي آمريكا (ناسا)، ‌دانشمندان و مهندسان اين آژانس نگاه ويژه خود را به راههاي كندتر اما ساده‌تر و همچنين راههايي با قابليت استفاده مجدد جهت ارسال ماهواره‌ها به فضا معطوف ساخته‌اند. در اين ميان ساخت، آسانسورهاي فضايي يكي از راههايي است كه دانشمندان و مهندسان ناسا به آن اشاره دارند.


بر اساس اعلام ناسا، اين قابليت براي آسانسورهاي ياد شده وجود دارد كه يک سركابلي به نقطه‌اي در مدار استوايي زمين متصل شده و در همين حال سر ديگر اين كابل در فاصله 22 هزار و 187 مايلي زمين در يك مدار ماهواره‌يي زمين ثابت نگهداري شود.

تجهيزات مورد نظر كه قرار است به فضا ارسال شوند با القاي نيروي فضايي اين قابليت را پيدا خواهند كرد كه از كابل ياد شده بالا روند.

از اين كابل همچنين مي‌توان به عنوان يك سيستم حمل و نقل كلي در حجم انبوه جهت ارسال فضا نوردان، مردم، ماهواره‌ها و ديگر تجهيزات فضايي ميان زمين و فضا استفاده كرد.

با اين حال طرح‌هاي مربوط به طراحي و ساخت آسانسور فضايي در مراحل كاملا ابتدايي خود قرار دارند و اين موضوع كه روزي فرا برسد كه تجهيزات فضايي و فضانوردان بدون استفاده از راكت‌هاي بالا برنده و يا فضاپيماهاي پرهزينه به فضا ارسال شوند، فعلا در حد يك نظريه ابتدايي است، در حالي كه ناسا اعلام كرده كه با توجه به فن آوري‌هاي موجود و مواد در دسترس، امكان طراحي و ساخت برج‌هاي فضايي موجود نيست.

بنابر پيش‌بيني‌ ناسا، كل زمان طراحي و ساخت اين آسانسور فضايي بين سه تا پنج سال خواهد بود.

دانشمندان و مهندسان آژانس‌ فضايي آمريكا جهت طراحي و ساخت كابلي كه به ميزان كافي قدرت تحمل فشار و بار را داشته باشد اميدوارند كه بتوانند از نانولوله‌هاي كربني استفاده كنند. اين مواد در آزمايش‌هاي گوناگون نشان دادند كه بيش از 100 برابر محكم‌تر از فولاد هستند.

از مزاياي ديگر اين آسانسورها مي‌توان به اين نكته اشاره كرد كه در اين صورت طراحان ماهواره‌هاي حساس ارتباطي ديگر مجبور نخواهند بود تا ايده‌هاي ابتكاري خود را صرفا در طراحي و ساخت ماهواره‌هايي كه قدرت تحمل نيروها و عدم از بين رفتن در مدار را داشته باشند، فدا كنند. از آن گذشته ماهواره‌ها را مي‌توان در فواصل دورتر و با صرف هزينه‌اي كمتر و تقريبا بدون خطر آسيب ديدگي در فضا و مدار زمين مستقر كرد.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین