آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به مخالفت اخیر مقامات عربستان با پذیرش عضویت غیردائم در شورای امنیت اعلام کرد: این مساله به مقامات عربستان مربوط میشود اما آمریکا روابط خود را با عربستان به عنوان یکی از همپیمانانش ادامه میدهد.
وی همچنین با اشاره به قطعنامه اخیر شورای امنیت در خصوص سلاحهای شیمیایی سوریه گفت: شورای امنیت میتواند نقش مهمی را در خصوص برخی از مسائل ایفا کند، چنانکه چند هفته پیش نیز شاهد این امر درباره سوریه بودیم.
ساکی ادامه داد: ما میدانیم که آمریکا و عربستان واکنشهای مختلفی را در این باره دارند، اما به همکاریهای خود با ریاض در خصوص مسائلی که به منافع مشترک دو طرف مربوط شود ادامه میدهیم.
پیش از این وزارت خارجه عربستان در بیانیهای اعلام کرده بود که با عضویت غیردائم در شورای امنیت مخالف است.
مجمع عمومی سازمان ملل روز پنجشنبه عربستان، چاد، نیجریه، شیلی و لیتوانی را برای مدت دو سال از آغاز سال آتی میلادی به عنوان عضو غیردائم انتخاب کرد اما سازمان ملل چند ساعت پس از این خبر اعلام کرد که عربستان با پذیرش عضویت غیردائم در شورای امنیت مخالفت کرده است.
عبدالعزیز الصقر، مدیر مرکز مطالعات خلیج فارس اعلام کرد که عربستان قصد دارد با اتخاذ این موضع نارضایتی خود را از سیاستهای آمریکا در قبال ایران و سوریه اعلام کند.
از سوی دیگر مقامات ترکیه و فرانسه در واکنش به این اقدام عربستان اعلام کردند موضع عربستان را درک میکنند.
عبدالله گل، رئیس جمهوری ترکیه در گفتوگویی مطبوعاتی در استانبول اعلام کرد: سازمان ملل تا حدود زیادی اعتبار خودرا از دست داده است و در اتخاذ مواضع مناسب و کارآمد نسبت به بحرانهای موجود در جهان شکست خورده است.
وی افزود: اتخاذ این موضع از سوی عربستان در حقیقت با هدف متوجه کردن جامعه جهانی به این شکست است.
گل در ادامه تاکید کرد: باید به تصمیم عربستان در عضویت غیردائم در شورای امنیت احترام گذاشت.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز اعلام کرد که کشورش عربستان را در این خصوص کاملا درک میکند.
وی همچنین تاکید کرد که کشورش قصد دارد پیشنهادی را برای اصلاح مکانیسم استفاده از حق وتو در شورای امنیت در صورت وقوع جنایات گسترده در کشورهای جهان ارائه دهد.
در مقابل وزارت خارجه روسیه ضمن انتقاد از دلایل عربستان برای مخالفت با عضویت غیردائم در شورای امنیت این دلایل عربستان را "تعجب آور" توصیف کرده و اعلام کرد: مخالفت عربستان با عضویت غیر دائم در شورای امنیت به معنای شانه خالی کردن از کار گروهی در چارچوب اقدامات شورای امنیت برای حفظ صلح و امنیت در جهان است.
به گزارش ایسنا؛ بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل نیز روز جمعه اعلام کرد که عربستان هنوز به طور رسمی مخالفتش را به سازمان ملل اعلام نکرده است.