آفتابنیوز : آفتاب: سپ بلاتر که برای شرکت در همایش "علم و فوتبال" به تهران سفر کرده است، از دقایقی پیش در هتل آزادی در نشست خبری حاضر شده تا پاسخگوی پرسش خبرنگاران باشد.
رئیس فدراسیون جهانی فوتبال در آغاز این نشست عنوان کرد: به شما خانمها و آقایان عصر بخیر میگویم و بسیار خوشحالم که در پایان سفر دو روزهای که داشتم، در خدمت شما هستم. دوست دارم از تکتک اعضای هیات همراه فیفا تشکر کنم. سمت راست من شیخ سلمان، رییس کنفدراسیون فوتبال آسیا و مایو داد از استرالیا، عضو هیات رییسه فدراسیون جهانی فوتبال نشستهاند. اگر چه این سفر بسیار فشرده بود اما نقطهنظرات مثبتی را به همراه داشت. روز گذشته مورد استقبال روحانی، رییسجمهور ایران قرار گرفتم و پس از آن افتتاحیه رسمی دومین دوره همایش علم و فوتبال را داشتیم. با تغییر کوچکی در برنامهها امروز با خانم ابتکار، رییس سازمان محیط زیست ایران دیدار داشتم و از موزهای که او معرفی کرده بود، بازدید کردم. در ادامه نیز در مراسم افتتاحیه فستیوال فوتبال مدارس پیدا کردم و با دکتر لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی ملاقات داشتم. در این دیدار به اهمیت فوتبال در ایران اشاره کردم و بابت صعود تیم ملی این کشور به جام جهانی 2014 برزیل به او تبریک گفتم.
رییس فدراسیون جهانی فوتبال در ادامه از خبرنگاران خواست که تنها سوال پرسیده و از بیان دیدگاههایشان خودداری کنند تا بتواند به همه سوالها پاسخ دهد.
اولین سوال از سوی خبرنگار خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) مطرح شد. این خبرنگار درباره توسعه فوتبال در آسیا از سپ بلاتر پرسید و گفت: با توجه به این که آسیا مقداری از سایر قارهها عقبتر است، چه برنامهای برای توسعهاش دارد؟
سپ بلاتر پاسخ داد: پاسخ کوتاهی به سوال شما میدهم. با نظرتان موافق نیستم و نمیگویم که فوتبال آسیا از سایر قارهها عقبتر است. فکر میکنم که جناب آقای شیخ سلمان به این سوال پاسخ دهد.
رییس کنفدراسیون فوتبال آسیا دراینباره توضیح داد: با توجه به این که کنفرانس مطبوعاتی بنده از ساعت 17 الی 18 بوده، بهتر است سوالها معطوف به آقای بلاتر باشد اما جواب این سوال را میدهم. آسیا بزرگترین قاره در دنیا به حساب میآید و برای توسعه فوتبال آن باید از تک تک اعضای این قاره شروع کنیم. AFC نیز برنامه جدیدی برای مسابقات دارد و این نگاه باید از خود فدراسیونهای عضو شروع شود چه از نظر فنی و چه زیرساخت. کرهجنوبی در سال 2002 به نیمه نهایی جامجهانی راه یافت. ما در فوتبال پایه نیز پیشرفت خوبی داشتیم. همچنین ژاپن در بخش بانوان قهرمان جهان است. در تلاشیم با استفاده از متخصصان توسعه بهتری در فوتبال آسیا داشته باشیم.
خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) دومین سوال را از رییس فدراسیون جهانی فوتبال پرسید. این سوال مربوط به کرسیهای ایران در فیفا بود. خبرنگار پرسید ایران در گذشته تنها یک عضو در فیفا داشت و آن هم کرسی علی دایی در کمیته جوانان بود. ایران چطور میتواند در حال حاضر به کرسیهای بیشتری در فیفا دست یابد؟
بلاتر در پاسخ این پرسش ایسنا مطرح کرد: در حال حاضر یک نماینده در کمیته فیفا داریم و آن شخص علی کفاشیان بوده که عضو کمیته فوتسال فیفاست. علت نبود دایی در کمیته جوانان هم این است که کمیتههای فیفا پس از هر سال اصلاحاتی را انجام میدهند و هیات رییسه آنها تشکیل جلسه داده و تغییراتی را پیشبینی میکند اما در اینجا باید بگویم که پس از حضور من در ایران یک نماینده دیگر از این کشور در آینده عضو کمیتههای فیفا خواهد شد.
رییس فدراسیون جهانی فوتبال در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره پول بلوکه شده ایران در فیفا گفت: این مورد متاسفانه مدتی است که به وسیله قدرتهای سیاسی و نه فقط آمریکا تحمیل شده است و ما هم نمیتوانیم تصمیمهای سیاسی را تغییر دهیم اما میتوانیم برای این موضوع راهحل پیدا کنیم. برای برون رفت از این مشکل در آخرین مذاکرات دولت سوئیس هم که در این موضوع مشارکت کرد، صحبت کردیم و دفتری به نام دپو در سوئیس برای این کار در نظر گرفته شده است. این حق مسلم ایران است که پول خود را دریافت کند. امیدوارم در زودترین زمان ممکن این موضوع محقق شود اما نمیتوانم قول دهم که فردا یا پس فردا. با این حال در مجمع بعدی فیفا حتما راجع به آن صحبت میکنیم.
سپ بلاتر در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او درباره امکان تاسیس یک دفتر منطقهای برای فیفا در ایران پرسید، گفت: این مشکلی است که ما هم از آن آگاه هستیم اما هنوز به طور رسمی به فیفا نرسیده است. امکان تاسیس دفتر توسعه منطقهای برای فیفا در ایران و همین طور سایر کشورها وجود دارد اما باید بررسی کنیم و ببینیم که این دفتر منطقهای چطور میتواند کار کند و به کشور مربوط سود برساند.
در ادامه رییس فیفا در پاسخ به سوالی درباره پوشش زنان فوتبالیست ایران در مسابقات بینالمللی که از سوی خبرنگار مهر پرسیده شد، گفت: تصمیم مربوط به این مساله باید در بورد بینالمللی فوتبال اتخاذ شود. باید دید اعضای بورد چگونه این موضوع را حلوفصل میکنند. جلسه بعدی بورد 28 فوریه است. در کشورهای مسلمان نباید توجه به فوتبال با مساله حجاب تداخل داشته باشد و فیفا اجازه میدهد که دختران کشورهای اسلامی با حجاب بازی کنند. این هم به خاطر احترام فیفا به فرهنگ هر کشور است. حتی الان در عربستان بانوان فوتبال بازی میکنند؛ هر چند خیلی به صورت آشکار این کار انجام نمیشود. همه جا این موضوع صادق است. در کشورهایی مثل مصر، الجزایر، مراکش و ... هم این اتفاق میافتد. صبح امروز این شانس را داشتم که با خانمی در ایران صحبت کنم و به او گفتم باید برای حضور خانمها در ورزشگاههای ایران راهحلی پیدا کنید. حال یا قوانین جدید وضع کنید یا با اصلاح آنها این کار را میسر کنید. در جلسه بعدی هم که با رییس مجلس شورای اسلامی ایران داشتم، این موضوع را مطرح کردم و ایشان هم قول داد که این طرح را به مجلس ببرد و از آن حمایت کند. به عنوان مدافع فوتبال بانوان در کشورهای اسلامی از این طرح حمایت میکنم اما موضوع اینجاست که فیفا نمیتواند قوانین کشورها را عوض کند. فقط حمایت از این طرحها از عهده ما برمیآید.
در ادامه خبرنگار پرس تیوی درباره صعود ایران به جامجهانی و شانس درخشش در این مسابقات پرسید. بلاتر در این باره گفت: ایران برای اولین بار نیست که به جامجهانی صعود میکند. تیم ملی این کشور در جامجهانی 1978 آرژانتین، 1998 فرانسه حضور داشت و آن بازی معروف با آمریکا را در شهر لیون انجام داد که منجر به برد ایران شد. فکر میکنم که ایران پیشرفت زیادی داشته است. صعود این تیم به جامجهانی 2014 در گروهی که قرار داشت، اصلا کار راحتی نبود. الان میتوانم از تلاش کارلوس کیروش یاد کنم اما این نتیجه تلاش فدراسیون فوتبال و مسئولان این کشور نیز بود؛ چرا که فوتبال ایران در جامجهانی سفیر هشتاد میلیون ایرانی در برزیل است و شما این سفرا را به برزیل میفرستید. من نیز برای تیم ملی ایران آرزوی موفقیت میکنم و امیدوارم که بتواند به دور بعد مسابقات صعود کند. این آرزو را برای همه تیمها دارم.
خبرنگار تسنیم نیز درباره افزایش سهمیه کشورهای آسیایی در جامجهانی از سپ بلاتر پرسید. وی در پاسخ به این پرسش اظهار کرد: جامجهانی در حال حاضر با 32 تیم برگزار میشود و بالا بردن تعداد تیمهایش کیفیت آن را پایین آورده و از ارزشش نیز کم میکند. پس افزایش تیمها راهحل نخواهد بود. ما توزیع بهتر سهمیه بین قارهها را در نظر داریم. در حال حاضر اروپا 13 سهمیه و آمریکای جنوبی پنج، شش نماینده در جامجهانی دارد. بنابراین برای قارههای دیگر سخت خواهد شد. باید با دموکراسی بهتر توزیع عادلانهای بین قارهها داشته باشیم اما اجازه دهید که جامجهانی 2014 برگزار شده و ببینیم نتایج چطور رقم میخورد. سپس با آرامش به این مساله خواهیم پرداخت و شاید تعداد تیمها به 40 یا 64 برسد، شاید هم مثل گرنداسلم تنیس با 128 تیم برگزار کنیم!
به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست خبری یک بانوی خبرنگار از روزنامه ایران ورزشی درباره حجاب فوتبالیستهای زن و مشکلساز شدن قوانین برای آنها از بلاتر پرسید. رییس فدراسیون جهانی فوتبال نیز گفت: منظورتان کدام قوانین است؟ این خبرنگار به قوانینی که به بستن مقنعه در زمین و قوانینی که به دلیل ایجاد خطر برای بانوان در این زمینه از سوی فیفا وضع شده است، اشاره کرد.
بلاتر نیز ادامه داد: در جلسه 28 فوریه بورد بینالمللی فوتبال این موضوع مطرح خواهد شد. این قوانین باید در بورد بینالمللی نیز مورد تایید قرار گیرد. قوانین فیفا از IOC مستقل بوده و تمام مسابقات المپیک تحت عنوان IOC برگزار میشود اما قوانین در فوتبال مستقل است. با این حال نمیتوانیم به قوانین کشورها بیتفاوت باشیم.
به گزارش ایسنا؛ بلاتر در پایان نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که چه برنامهای برای مقابله با ناپاکیهای فوتبال جهان دارد، گفت: این مشکلی است که کل ورزش جهان را تهدید میکند، نه فقط فوتبال را اما چون منشا آن در فوتبال بوده و توجهها به این رشته هم بیشتر است کمی کار را سخت کرده. الان در ورزشهای دیگر مثل تنیس و کریکت هم این مسائل وجود دارد. چند روز پیش نشستی با سران IOC داشتیم و در این زمینه به این نتیجه رسیدیم که به حمایت قاطع دولتها برای ریشهکن کردن ناپاکیها در ورزش نیاز داریم. آنچه مهم است این است که نظم و احترام باید در همه جای فوتبال وجود داشته باشد اما برخی پیشنهادها نباید القا شوند؛ چرا که فوتبال را تحت تاثیر قرار میدهند.