آفتابنیوز : در ادامه اين اعتراضات دولت ايران در ماه نوامبر واردات چاپ هشتم اين اطلس را به ايران ممنوع كرد و دفتر اين مجله نيز تا تعيين وضعيت آن بسته شد. ضمن آنكه يكي از اعضاي عاليرتبه اين مركز كه براي داوري مسابقه عكاسي به ايران آمده بود به سبب اين تغيير در اطلس از داوري كنار گذاشته شد.
اين در حالي است كه با تمامي مخالفتها، نشنال جئوگرافيك مدعي شد خليجفارس يك نام خاص است و ممكن است تعدادي از افراد نيز اين خليج را باعنوان خليج عربي مورد جستوجو قرار دهند و تنها دليل استفاده از اين كلمه در كنار خليج فارس راحتي مخاطبان بود. این موسسه آمریکایی سیاست اعمال شده خود را در تعیین و انتشار نام مکان های مختلف سیاستی دوفاکتو اعلام کرده بود . به موجب این خط مشی ، نشنال جئوگرافیک نام هایی را به رسمیت می شناسد که در میان مردم کاربرد دارند نه نام های رسمی. این سیاست با توجه به کاربرد وسیع نام خلیج فارس در سرتاسر دنیا عملا قابل استاند نبوده و مورد اعتراض گسترده ایرانیان قرار گرفت.
كمال خرازي وزير امورخارجه ايران با ابراز خرسندي از عقبنشيني نشنال جئوگرافيك اعلام كرد: اين حركت يك پيروزي براي تمام ايرانيان است.
كارل سيتز، سخنگو نشنال جئوگرافيك گفت: اين مرجع در فاصله چاپ هفتم و هشتم كه پنج سال بهطول انجاميد بيش از هزاران تغيير در اطلس ايجاد كرد.
وي اضافه كرد: در دور جديد تغييرات از ايرانيان متخصص براي بازنگري مجدد استفاده خواهيم كرد.
سيتز همچنين اعمال فشار ايران براين مركز را براي تغيير در اطلس تكذيب كرد.
خليجفارس يك نام تاريخي و ثبتشده است، اما برخي ملل عربي بهويژه رئيس جمهور مصر جمال عبدالناصر و ديكتاتور عراق صدام حسين تلاش بسياري را براي تغيير نام خليجفارس به خليج عربي انجام دادند.