آفتابنیوز : آفتاب: محمدمنیر صفیالدین طی سخنانی در کارگاه آموزشی حقوق کودک که به مناسبت سالروز تصویب پیماننامه حقوق کودک و بزرگداشت روز پیشگیری از کودکآزاری برگزار شد، اظهار کرد: امروز بیست و چهارمین سالروز تصویب پیماننامه حقوق کودک را جشن میگیریم و اهمیت این پیماننامه در این نیست که فقط یک سند حقوقی محسوب میشود، بلکه به واسطه تصویب این پیماننامه، دولتها این مسئولیت را پذیرفتهاند که به صورت دورهای به کمیته حقوق کودک در ژنو گزارش ارائه دهند و پیشرفتهای حاصله در زمینه حقوق کودک را به این کمیته اعلام کنند.
وی با بیان اینکه ارائه گزارش کشورها به کمیته حقوق کودک در ژنو یک اقدام مسئولانه است که کشورها به صورت داوطلبانه آن را پذیرفتهاند، ادامه داد: آنچه که در تدوین این گزارشات مهم است این بوده که گزارشها به صورت یک طرفه تدوین نمیشود، بلکه به صورت مشارکتی تهیه میشود و NGOها و سازمانهای دولتی و حتی خود کودکان در آن دخیل هستند.
نماینده یونیسف در ایران افزود: گزارشهایی که از سوی کشورها به کمیته حقوق کودک در ژنو ارائه میشود پنهان نیست، بلکه همه مردم آن را در وب سایت این کمیته میتوانند مشاهده کنند و گزارشها به صورت آنلاین در معرض دید عموم قرار دارد.
صفیالدین با تاکید بر اینکه دفتر یونیسف با مرجع ملی حقوق کودک ارتباط تنگاتنگی دارد، ادامه داد: نقش هماهنگکننده مرجع ملی حقوق کودک برای هماهنگی با نهادهای دولتی، غیردولتی و بینالمللی بسیار مهم است و در بسیاری از کشورها نقشهای مشارکتی نهاد حقوق کودک همانند یک وزارتخانه مهم است.
وی اظهار امیدواری کرد که در دولت جدید نهادینه شدن مرجع ملی حقوق کودک بیشتر از قبل و قدرتمندتر خواهد شد.
نماینده یونیسف در ایران ادامه داد: بسیار مهم است که نهادی مانند مرجع ملی حقوق کودک قدرتمند شناخته شود، به دلیل اینکه افراد زیر 18 سال حدود 38 درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند و هماهنگ کردن این قشر قدرت بیشتری را طلب میکند.
صفیالدین با بیان اینکه نقش هماهنگ کردن مرجع ملی بسیار مهم است، ادامه داد: همه وزارتخانهها در کشورها بخشی را دارند که مربوط به حقوق کودکان است مانند وزارت کار و رفاه اجتماعی، دادگستری و ... بنابراین هماهنگی این وزارتخانهها نقش هماهنگکننده قوی را میطلبد.
وی گفت: در یونیسف از هیچ تلاشی برای حمایت از مرجع ملی حقوق کودک دریغ نخواهیم کرد و از همین جا اعلام میکنم که برای هرگونه حمایتی از شما در زمینه حقوق کودک آمادهایم.
نماینده یونیسف در ایران با بیان اینکه سازمانهای دولتی و غیردولتی یک وظیفه مشترک در زمینه حقوق کودک بر عهده دارند و آن هم اطمینان از رفاه هر شهروند است، خاطرنشان کرد: کودکان ایران همانند کودکان سایر کشورها نیازمند حمایت هستند و باید اطمینان حاصل شود که نهادهای دولتی و غیردولتی با هماهنگی نزدیک با هم کار میکنند تا بهترین خدمات را در این زمینه ارائه دهند.
صفیالدین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این موضوع که خشونت علیه کودکان مساله بسیار مهمی است، گفت: این موضوع تاثیرات طولانی مدت را بر کودکان میگذارد و کودکانی که توسط والدین خود اذیت و آزار شوند، خودشان نیز بر روی کودکان خود این موضوع را نشان میدهند؛ بنابراین بهتر است که موضوع خشونت علیه کودکان را متوقف کنیم تا از نسلی به نسل دیگر منتقل نشود.
وی افزود: در تحقیقات و گزارشاتی که یونیسف در موضوع خشونت علیه کودکان جمعآوری کرده به این نتیجه رسیدیم که خشونت علیه کودکان همچنان ادامه دارد؛ بنابراین نیاز است که این بحث به صورت گسترده دنبال شود.
نماینده یونیسف در ایران با بیان اینکه یکی از مهمترین اقدامات یونیسف، انجام تحقیقات و مطالعات فراوان در زمینه خشونت علیه کودکان بوده است، ادامه داد: ما در صدد هستیم از خشونت علیه کودکان پیشگیری کنیم و برای این امر باید دانش خانوادهها را افزایش داده و آنها را از پیامدهای این رفتارها آگاه سازیم.
صفیالدین ادامه داد: دفتر یونیسف از کودکان فلسطینی و سوریه حمایتهایی را کرده است و بیانیههایی را در این زمینه صادر کردهایم که خشونت علیه کودکان باید متوقف شود و باید دنبال راهکاری در این زمینه باشیم. ما از کودکانی که در فلسطین در کمپ بودهاند و کودکانی که در سوریه به آب آشامیدنی دسترسی نداشتند حمایت کردهایم، البته باید راهکار سیاسی برای حمایت از این کودکان در نظر گرفته شود.
به گزارش ایسنا، وی تاکید کرد: تشکیل فراکسیون کودک و نوجوانان در مجلس بهترین راهکار برای دفاع از حقوق کودکان است و امیدواریم که این فراکسیون سریعتر تشکیل و گسترده شود.