کد خبر: ۲۱۹۶۴۹
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۵

نامه باقی به رئیس‌جمهور فرانسه: فلج کردن اقتصاد یک کشور باعث بهبود حقوق بشر نمی‌شود

عمادالدین باقی در نامه ای به فرانسوا اولاند، رییس جمهور فرانسه با انتقاد از کارشکنی فرانسه در مذاکرات با ایران تاکید کرد: فلج کردن اقتصاد یک کشور باعث بهبود حقوق بشر نمی شود.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: به گزارش پویش، در نامه «عماد الدین باقی» به «فرانسوا اولاند» رئیس جمهور فرانسه آمده است: من به عنوان یک فعال و پژوهشگر حقوق بشر که با برخی نهادهای حقوق بشری و غیر دولتی کشور شما نیز همکاری دیرینه دارم از مواضع اخیر کشور شما در مذاکرات ۵+۱ متعجب و نگران شدم که برخلاف مواضع همه کشور ها و حتی آمریکا در مذاکرات بود.

علاوه بر این، باز هم بعنوان یک فعال حقوق بشر، از شما می خواهم که در تصمیم خود در جلوگیری از تفاهم در جهت اولین قدم برای ایجاد اعتماد به صلح امیز بودن برنامه هسته ای ایران و در نهایت رفع تحریم های اقتصادی و فنی و علمی برای ایران بازنگری فرمایید.

اگرچه رابطه فرایند مذاکرات هسته ای را غیر مرتبط با دغدغه های یک فعال حقوق بشر بدانید اما از نظر من و بسیاری از فعالان حقوق بشر، ادامه یا توسعه تحریم ها موجب وسیع ترین نوع نقض حقوق بشر و شهروندی ایرانیان است.

من به عنوان کسی که از [...] نقض حقوق انسانی و شهروندی رنجورم و با تلاش های شبانه روزی در حال مقابله با آن هستم و مدام در این راه هزینه پرداخت کرده و تحت تاثیر مستقیم فشارهای سیاسی و اقتصادی هستم، همراه با دیگر فعالان حقوق بشر بدون شک بیش از کسان دیگر درک می کنم که باید تغییرات و اصلاحات جدی در داخل ایران صورت گیرد هرچند معتقد نیستیم این تنها ایران است که باید در سیاست های داخلی و بین المللی خود دست به اصلاحات و تغییرات بزند و بسیاری از کشورهای منطقه و جهان از جمله برخی کشورهای غربی هم نیازمند این اقدامات هستند اما سخن اصلی من با شما این است که بهبود وضعیت حقوق بشر از طریق فلج سازی و نابودی اقتصاد یک کشور و فقیر کردن مردم آن حاصل نمی شود.

افزون بر این، مسلما شما باید با من هم عقیده باشید که تشویق دولت جدید اهل گفتگو و مصالحه به ادامه این راه برای وضعیت حقوق بشر مفید تر از تشدید انزوا است. مردم ایران در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ نشان دادند که علیرغم همه رنج ها و مشقت هایشان هنوز روش های اعتدالی و اصلاحی را برای تغییر وضعیت در ایران ترجیح می دهند وجریانات تندرو و اقتدارگرا در داخل ایران و جریانات رادیکال و سرنگونی طلب خارج از ایران را نفی می کنند.

تصمیم دولت شما در مخالفت با تلاشهای مسالمت امیز دولت جدید ایران نه تنها نفی اراده مردم ایران بود، بلکه راه را ناخواسته برای ائتلاف نانوشته جریانات تندرو و اقتدارگرا در داخل ایران و جریانات رادیکال و برانداز خارج از ایران باز می کند و کار ما فعالان حقوق بشر را حتی سخت تر می کند.

من به عنوان کسی که دریافت مدال کمیسیون ملی حقوق بشر فرانسه در سال ۲۰۰۵ را جزو افتخارات زندگی خود می داند از شما درخواست می کنم فارغ از تاثیرات مواضع جریانات رادیکال در خاورمیانه، روند مهم تحولات اخیر ایران را مد نظر قرار دهید. مردم ایران همواره نسبت به فرانسه نگاهی مثبت داشته اند. نباید این حسن ظن را قربانی جلب نظر تندرو ها کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین