آفتابنیوز : آفتاب: دکترمصطفی اقلیما در گفتوگو با ایسنا، درباره علت گرایش پسران به ازدواج با دختران بزرگتر از خود، افزود: پسران به علت شرایط مالی دختران بزرگتر از خود به ازدواج با آنان تمایل پیدا کردهاند، حتی اگر چنین ازدواجی بین جوانان رخ دهد، منشا مالی دارد. در این شرایط دختر از نظر درآمد و امکاناتی مانند مسکن، شرایط بهتری از پسر دارد.
این جامعهشناس اضافه کرد: معمولا پسران با انگیزه استفاده از امکانات مالی دختر بزرگتر از خود، با او ازدواج میکنند و پیش خود میگویند هر وقت که مایل به ادامه این زندگی نبودیم، زن را رها میکنیم یا از او طلاق میگیریم. دخترانی هم که تن به چنین ازدواجی میدهند، میدانند که امکان دارد زندگی آنان به طلاق بینجامد و با انگیزه برخورداری از یک فرزند، به چنین ازدواجی رضایت میدهند.
وی فشار جامعه روی دختران مجرد را یکی دیگر از علل ازدواج آنان با پسران کوچکتر از خود دانست و گفت: دختر اگر سالهای پایانی جوانی خود را طی کرده باشد به علت مجرد ماندن، جامعه به او فشار میآورد؛ اما اگر ازدواج کند و حتی طلاق بگیرد، چنین فشاری را تجربه نمیکند؛ چرا که او پس از طلاق معمولا دارای شرایط کاری و مالی مطلوبی است و از این نظر دچار مشکل نمیشود.
این جامعهشناس درباره آسیبهای احتمالی ازدواج پسران با دختران بزرگتر از خود، اظهار کرد: هم دختر و هم پسر آگاه هستند که امکان جدایی در چنین ازدواجی وجود دارد. به همین علت دچار مشکلات روحی مانند مشکلاتی که زوجین جوان پس از طلاق دارند، نمیشوند؛ البته برای کودکانشان پذیرفتن جدایی پدر و مادرشان مشکل است. شاید 50 سال آینده آنان به راحتی بتوانند با طلاق والدینشان کنار بیایند، ولی چنین شرایطی در حال حاضردر ایران حکمفرما نیست.
اقلیما در پایان درباره دیدگاه عرف نسبت به ازدواج پسران با دختران بزرگتر از خود، افزود: معمولا طبقه مرفه با چنین ازدواجی مشکل ندارد، معمولا چنین ازدواجهایی زمانی اتفاق میافتد که پسر طبقه اقتصادی پایینتری نسبت به دختر دارد. اما او پس از طلاق، به وضعیت اقتصادی مناسبی رسیده و میتواند با هر دختر دیگری ازدواج کند.