آفتابنیوز : آفتاب: غلامعلی حداد عادل در نطق خود در صحن علنی امروز(چهارشنبه) اظهار کرد: به سهم خودم و دوستانم در مجلس از آقای ظریف و تیم مذاکرهکننده تشکر میکنم از رهبری نیز به سبب فتوای کارساز، تعیین خطوط قرمز و به سبب اعلام اعتماد به تیم مذاکرهکننده که آنها را فرزندان خود خواندند اعتماد میکنم. ما به عنوان مجلس، به تیم مذاکرهکننده اعتماد داریم و در عین خوشبینی به تیم خودی به تیم مقابل بدبینی داریم.
این نماینده اصولگرای مجلس از ملت ایران تشکر کرد که در دام دشمن نیفتادند و ادامه داد: دشمن میخواست با استفاده از تحریمها در ایران آشوب سیاسی و اجتماعی برپا کند اما مردم در انتخابات نشان دادند که با سختیها راه خود را تشخیص دادند و دشمن ناکام ماند و همین واقعیت سبب این مذاکرات شد.
حداد عادل اضافه کرد: همانطور که مقاومت در برابر سلطه و فشار تاکنون از وسائل تقویت وحدت ملی بوده از این به بعد هم به دنبال راهحل از طریق مذاکره میگردیم باید وسیلهای برای تقویت وحدت ملی شود. این مسئله نباید جناحی و باعث سیاسیکاری شود. همه ما با اختلاف سلیقه و برداشت باید کاری کنیم که وحدت ملی از این پس نیز حفظ شود.
وی تاکید کرد: نکته مهم این است که نظام سلطه با اصل انقلاب ما متفاوت است. آنچه نظام سلطه را 35 سال از ما عصبانی کرده استقلالطلبی ملت ما است. آنچه ملت ما را در صحنه نگه داشته استقلال است، اولین کلمه از اولین شعار ما در سال 57 استقلال بود که میگفتیم استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی. این شعار همچنان شعار اصلی ما است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ملت به نظام، رهبری، مجلس و دولت اعتماد دارند گفت: مردم از وزیر امور خارجه و تیم مذاکرهکننده میخواهند با حفظ همه هنرمندیها خواستار استقلال باشند؛ همانطور که رهبر انقلاب فرموده باید هم به آرمانها توجه داشت و هم به واقعیتها و هم تکلیفها.
حداد عادل افزود: باید حساب تبلیغات دشمن را از واقعیتها جدا کرد. بهترین راه برای مذاکره در دورن نظام فارغ از شعار، گفتوگوی منصفانه براساس این متن است. باید دو ستون باز کنیم اول چه به دست آورده و در ستون دوم تعهداتمان را بیاوریم. مهمترین چیزی که در قدم اول به دست آوردهایم توقف تحریمها و رفع مشروط برخی از آنها است که باید آن را مثبت بشماریم.
این نماینده اصولگرای مجلس به نگرانیها نیز اشاره کرد و گفت: شفافسازی جای نگرانی ندارد چرا که اگر ما اعلام کردیم نمیخواهیم سلاح هستهای بسازیم و واقعا هم نمیسازیم، نگرانی از این بابت نداریم. نگرانی مهم ما حرکت از گام اول به وضع نهایی است.
وی تاکید کرد: جان کلام این است که احتمال زیاد میدهیم که طرف مقابل بهانهجویی کند و بخواهد ما را در همین قدم اول متوقف نگه دارد و به سمت وضعیت نهایی نرود. قاعده "همه یا هیچ" دو بار در متن بیانیه تاکید شده. یکی از چیزهایی که ممکن است قاعده همه یا هیچ را مخدوش کند و به دست آنها بهانه بدهد پروتکل الحاقی است. اگر پروتکل الحاقی توسط مجلس به تصویب نرسید آیا طرف مقابل حق دارد که بگوید چون گفتهایم تا در مورد همه چیز توافق نشود در خصوص هیچ چیزی توافق حاصل نشده است؟ چه خواهیم کرد اگر گفتند مجلس شما پروتکل الحاقی را تصویب نکرده است پس بقیه چیزها هم متوقف است.
حداد عادل بار دیگر بر این مسئله که این توافقنامه گام اول و نه نهایی است تاکید کرد و گفت: دشواری، مهندسیِ کار برای رفتن به وضعیت نهایی است. نباید این دستاورد را به کلی نفی کرد. باید آن را مثبت دانست و تشکر کرد، نباید تصور کرد که همه چیز حل شده و جشنی گرفت که آن معنی را داشته باشد. باید هشیار بود و فکر نکرد همه چیز حل شده است.
این نماینده اصولگرای مجلس در پایان گفت: آمریکا بداند این آزمونی برای آمریکاست؛ ملت ایران ملتی نیست که بخواهد استقلال خود را با غذا و فشارهای اقتصادی معامله کند. ما طعم شیرین استقلال را چشیدهایم؛ در دنیا هم الگو شدیم و براساس همین استقلالطلبی راه را ادامه میدهیم. آنها باید تکلیف خودشان را مشخص کنند.