آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش امید، متن این یادداشت به شرح زیر است: جنبش دانشجویی ایران بیش از شش دهه است که در تحولات سیاسی و اجتماعی ایران نقشی بی بدیل داشته است. مهمترین تمایز این جریان که مبتنی بر آموزه های اسلامی و علائق ملی شکل گرفته، آن است که علاوه بر حضور تاثیرگذار، پرسشگر و اصلاح گر در جریانات و رویدادهای مهم کشور، لحظه ای نیز از تحول و اصلاح خود غافل نمانده است. بسان رودی که جاری و روان است؛ هم اصلاح می کند و هم اصلاح می شود و تکامل می یابد و پویا است، و لحظه ای سکون و تردید در تلاش برای اعتلای ایران عزیزمان و ارتقاء جایگاه و منزلت مردم به خود راه نداده است. و رشد و پیشرفت در همه زمینه های علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را همواره در دستور کار خود داشته است.
جنبش دانشجویی که بخش مهمی از شکل گیری تاریخی آن مدیون انجمن های اسلامی دانشگاه ها در داخل و خارج از کشور است، گنجینه ای است از تجربه ها، شناخت ها و سرمایه ای است برای ایران فردا. از یک سو، گنجینه ای است از هزاران اقدام، تلاش و راه رفته که باید از آن به مثابه دانشی برای مسیرهای آتی بهره برد و از تجربه ها و مسیرهای طی شده درس گرفت و از سوی دیگر، سرمایه ای است از جوانان با تجربه که مهارت های مدیریتی، اجتماعی و سیاسی خود را در این جنبش تمرین می کنند و آماده می شوند تا سکان مدیریت کشور و جامعه را در آینده عهده دار گردند. و علی رغم جوان بودن تا کنون دست آوردهای ارزنده و ماندگار خود را در صحنه های مختلف به ویژه در مبارزات به حق مردم در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، انقلاب فرهنگی، فتح لانه جاسوسی و هشت سال دفاع مقدس به ارمغان گذاشته است.
ماموریت اصلی و نقش کلیدی برای فعالین جنبش دانشجویی همچنان که به درستی ایفاء شده است، آزادی خواهی، آرمانگرایی، پرسشگری و اصلاح گری جامعه است تا بدون آنکه آلوده مناسبات قدرت و سهم خواهی گردند، چشم ناظر و نماینده مردم باشند برای اصلاح و درستی انجام امور. باید علاوه بر روشنگری و بیداری جامعه، صدای مطالبات مردم باشند تا محرومیت زدایی، توسعه و پیشرفت همه جانبه کشور و اصلاح گری همچنان به پیش رود. تحقق مستمر این ماموریت و عهده دار بودن این نقش، تمرینی است برای آموختن مهارت هایی کلیدی همچون تعامل با یکدیگر، نقد منصفانه، اخلاق ورزی و رشد جمعی مبتنی بر حفظ منافع ملی. این مهارت ها، همان سرمایه ای است که برای مدیریت جامعه و نهادهای خصوصی و دولتی در آینده ای نزدیک به دست فعالین صالح این جنبش به ثمر خواهد نشست.
آنچه که مهم است باوری است که هم فعالین جنبش دانشجویی باید به نقش بی بدیل خود داشته باشند و هم اعتقادی است که مدیران و مسئولین باید به ظرفیت و ویژگی های این جنبش و فعالین آن داشته باشند. باید نگاهی اعتماد برانگیز بر مسئولین ما نسبت به جریانات اجتماعی حاکم گردد تا پرسشگری، انتقاد و حتی پرخاشگری جوانان به منزله نعمتی برای آنان تلقی شود که دل در گرو اصلاح و ارتقاء کشور دارند. این نگاه همچون چشمه های زلال و رودهای پاکی است که جاری شدنش در امور کشور، زدودن آلودگی ها و خمودگی ها را به ارمغان می آورد. این باوری است که باید فعالین گذشته جنبش دانشجویی که امروز عهده دار مسئولیت ها شده اند به فعالین فعلی جنبش دانشجویی بازیابند و مراقبت کنند تا با سعه صدر و تحمل نظرات مخالف، از این نعمت بهره مند بمانند.
16 آذر سال 1332 نمادی است از آرمان خواهی، حق طلبی، اخلاق مداری و اصلاح گری در جامعه ایران اسلامی. شهادت سه آذر اهورایی بر اساس سه آرمان اصلی کشورمان است که هیچ گاه خاموش نخواهد شد؛ (1) استکبارستیزی برای دست یابی به استقلال و حفظ آن، (2) مشارکت و حضور جدی و موثر مردم و به خصوص جوانان و به ویژه دانشجویان در تصمیم گیری ها و اقدامات به عنوان بخش جمهوریت و پاسداری از آن، (3) تاثیرپذیری از تعالیم آزادی بخش اسلام و تاسی به روش معصومین به عنوان راهنمای آزادگی و تعالی، همان سه پایه اصلی شکل دهنده استقلال، آزادی و جمهوریت ایران اسلامی.
امروز نیز که باز هم با نقش آفرینی جوانان و دانشجویان در کنار همه گروه ها و آحاد مردم عزیز کشورمان، حماسه 24 خردادماه خلق شده است، مسئولیت تاریخی جنبش دانشجویی برای حفظ آرمان ها و ایفای ماموریت اصلی خود بیش از هر زمان دیگر ضروری است. جنبش دانشجویی میراث دار خونهایی است که از 16 آذر 1332 تا به امروز برای حفظ استقلال و اعتلای ایران اسلامی عزیز تقدیم شده است و باید همچنان چشم نگران جامعه ما باشد تا با تلاش همه مردم و به خصوص جنبش های جوانان و دانشجویان، ایرانی سربلند، مقتدر و توانا همان که لایق نام ایران اسلامی است بسازیم. انشاءالله.