آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش خانه ملت، محمدعلی اسفنانی افزود:این اقدام مطلوب کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه نیز بوده و هیچ منعی از این بابت وجود ندارد.
وی درمورد فیلترینگ شبکه اجتماعی وی چت، گفت: به طور یقین در بسیاری از موارد روش هایی که حاکمیت به کار می گیرد، لاجرم و از روی ناچاری است بدان معنا که ممکن است به مذاق افراد خوش نیاید اما راهی جز آن وجود ندارد.
نماینده مردم فریدن، فریدون شهر و چادگان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: زمانی که حکم محکومیت خلافکاری صادر می شود فرد رغبتی برای چنین مجازاتی ندارد اما حاکمیت برای حفظ نظام و ارزش های جامعه دست به اجرای حکم می زند.
نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه در فیلترینگ وی چت قانون اعمال شده است، تصریح کرد: هرجا که مصادیق مجرمانه ای در صفحه های اجتماعی وجود داشته باشد بدون شک شبکه مدنظر باید به وسیله قانون فیلتر شود، البته گاهی این اقدام سریع صورت نمی گیرد و در ابتدا ممکن است به تذکرات شفاهی یا مکتوب بینجامد و در صورت آنکه نتیجه ای از این تذکرات حاصل نشد، بحث فیلترینگ به اجرا در می آید.
* فیلتر صفحات با محتوای نامناسب مطلوب تر است
اسفنانی در مورد پیشنهاد وزیر ارتباطات مبنی بر تلاش برای فیلترینگ صفحات با محتوای نامناسب در شبکه های اجتماعی، ادامه داد: تصمیم برای انجام این اقدام مثبت است و اگر سیاستی اتخاذ شود تا بتواند بخشی از مصداق مجرمانه را بردارد بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.
وی یادآور شد: به طور حتم اگر فیلترینگ صفحات با محتوای نامناسب در شبکه های اجتماعی به گونه ای اجرا شود تا به این شبکه ها آسیبی وارد نشود، مطلوب کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است و منعی از این بابت وجود ندارد.
نماینده مجلس، با یادآوری گسترده بودن شبکه های اجتماعی، افزود: در بسیاری از مواقع با فیلترینگ شبکه اجتماعی، بلافاصله صفحه ای دیگر برای فعالیت کاربران جایگزین آن می شود؛ این موضوعی است که اغلب اتفاق می افتد اما با این وجود نمی توان کشور را به این بهانه رها و از فیلترینگ برخی شبکه ها چشم پوشی کرد.
* فیلترینگ شبکه یا صفحه های اجتماعی، تنها مخصوص ایران نیست
این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: بدون شک فیلترینگ شبکه یا صفحه ای اجتماعی، تنها مخصوص ایران نیست و می توان گفت در همه کشورها چنین محدویت هایی وجود دارد بنابراین نمی توان ادعا کرد که فیلترینگ خاص کشور ایران است.
اسفنانی با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی در استفاده از شبکه های اجتماعی، یادآور شد: بدیهی است اگر فرهنگ سازی ایجاد شود ضرورتی به فیلترینگ شبکه های اجتماعی نیست؛ همواره فرهنگسازی در همه کشورها حرف اول را می زند و در صورت اجرایی شدن این مهم شاهد تخلفات کمتری بین کاربران این صفحه ها هستیم.
عضو ناظر مجلس در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه، با تاکید بر اینکه فرهنگسازی پدیده ای زمان بر است، گفت: به طور حتم نمی توان به امید اینکه روزی فرهنگسازی انجام خواهد شد همه فضاها را در کشور رها کنیم اما در هرحال والدین، آموزش و پرورش و صدا و سیما می توانند به کمک این امر شتافته و با سرعت بخشیدن به فرهنگسازی در بین افراد، جامعه را از آسیب های بیشتر مصون نگه دارند