کد خبر: ۲۲۴۲۰۷
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۱

یکی بود یکی نبود...لبخندت گوشه نداشت!

مجموعه شعرهای «میم چسبان تنهای آخر» و «روبروی هیچ‌کس» و مجموعه قصه «یکی بود یکی نبود» نوشته آتوسا صالحی راهی بازار نشر شدند.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: قصه، قالبی جذاب برای کودکان است. هنوز هم با وجود ماهواره و اینترنت و بازی‌های یارانه‌ای بچه‌ها از شنیدن قصه لذت می‌برند. از این‌روست که هنوز هم برای کودکان قصه کمی‌گویند و قصه می‌نویسند و ناشران به انتشار قصه می‌پردازند.

«یکی بود یکی نبود» مجموعه چند قصه از آتوسا صالحی برای بچه‌هاست. قصه‌هایی تازه؛ چراکه آدمیزاد و بلبل و روباه و کلاغ و خیلی‌های دیگر آمدند توی ذهن نویسنده که قصه‌های جدید می‌خواهیم. پس نویسنده شروع به نوشتن کرد؛ نوشت و نوشت اما این‌بار نه بز زنگوله‌پا گول می‌خورد و نه شیر، سلطان جنگل بود. نه لاک‌پشت در مسابقه برنده می‌شد و نه....

این‌گونه شد که نویسنده ماند و قصه‌هایی که که نه قصه بودند و نه قصه نبودند. این‌طور شد که کلاغه به خانه‌اش رسید اما قصه ما به‌سر نرسید...«یکی بود یکی نبود» مجموعه 18 قصه از آتوسا صالحی با تصویرگری سحر خراسانی است. زبان این قصه‌ها ساده و روایت‌گونه است. همه جانداران سخن می‌گویند از گل خرزهره تا شیر و روباه: «آن روز اولین صبحی بود که گل‌های باغ با صدای چهچهه بلبل و آواز گنجشک از خواب بیدار نشدند. آن روز، صدای گریه دلخراش خرزهره آنها را از خواب پراند. خرزهره آه می‌کشید و گریه می‌کرد. گل‌ها که پیش از این هرگز، گریه گلی را ندیده بودند غافلگیر شدند. گل نسترن گفت: «نشانه خوبی نیست. شوم است. توفان می‌شود....»

نویسنده افسانه و واقعیت، دیروز و امروز را در هم آمیخته و به همه چیز شخصیت بخشیده است. در «افسانه سمندر» می‌خوانیم: «روزنامه‌ صبح سه شنبه که به چاپ رسید، سمندر هم بیچاره شد. در صفحه حوادث آمده بود: عصر دیروز، در یک آتش‌سوزی، سمندر توانست از درخت گردویی که در آتش می‌سوخت بالا برود و در آخرین لحظه، جوجه گنجشکان را نجات دهد...»

سمندری که روزنامه‌ می‌خواند و اصلا افسانه‌ای که به روز شده است می‌تواند برای مخاطب جذاب باشد. اصلا یکی از ویژگی‌های قصه به روز شدن آن است. این همان رازی است که موجب ماندگاری قصه‌ها می‌شود.

در قصه‌های صالحی، دل شمع برای پروانه تنگ می‌شود و بی‌بال به سوی او می‌دود:
«یک روز پروانه که دلش خیلی برای شمع تنگ شده بود، بال‌‎هایش را باز کرد و بال‌بال‌زنان به سمت شمع دوید. شمع ترسید و گفت: «دوست من، مواظب باش یک وقت باد بال‌هایت، شعله‌ام را خاموش نکند... پروانه جواب داد: کدام بال‌ها؟»

قصه‌های این مجموعه کوتاه است و با حوصله مخاطب امروز همخوانی دارد. تصاویر سحر خراسانی، جنبه تزئینی دارند و کامل‌کننده متن نیستند.

«یکی بود یکی نبود» تازه‌ترین مجموعه آتوسا صالحی است که در 1500 نسخه و به قیمت 7500 تومان از سوی نشر پیدایش منتشر شده است. از صالحی تاکنون بیش از 50 عنوان کتاب برای کودکان و نوجوانان منتشر شده. او جوایز بسیاری را از جشنواره‌های ادبی دریافت کرده که کتاب برگزیده «کلاغ سفید» (کتابخانه مونیخ) و جایزه پروین اعتصامی از آن جمله است.

بنابر گزارش این خبرگزاری، انتشارات بوتیمار دو کتاب شعر دیگر را از دومین دوره مجموعه شعر معاصر خود منتشر و راهی بازار نشر کرد. مجموعه شعرهای «میم چسبان تنهای آخر» و «روبروی هیچ‌کس» دو مجموعه شعر جدیدی هستند که به عنوان کتاب‌های جدید مجموعه شعر معاصر انتشارات بوتیمار منتشر شده‌اند.

«میم چسبان تنهای آخر» سیزدهمین عنوان از دومین دوره مجموعه شعر معاصر است. این کتاب سروده مهرناز قربانعلی است و 29 قطعه شعر سپید را شامل می‌شود.

بیل‌برد، زمستان، پائیز، شب کشیده، زمین، راه ابریشم، آزادی، دل‌دار، خوابهای لنگه به لنگه، شیرین، چهار پایه، خاکستری، چاپ سی‌ام، ترنج، لبخندت گوشه نداشت، حشو ملیح، دوغ یا نوشابه؟، زندگی، آبشش، خط سوم، FREE SIZE، لغت موران، تزریقی، میم چسبان تنهای آخر، بساط ابرها، نوزاد، تاکسی، مزار و فلش عنوان اشعار این کتاب هستند.

شعر «لبخندت گوشه نداشت» را از این کتاب می‌خوانیم:

لبخندت گوشه نداشت

مچاله‌اش که باز شد صندوق صدقات هم رویش را برگرداند

بلیط فروش‌ها گوشه‌ها را نگاه می‌کنند

و فقط اگر نشنوند سرشان را بالا می‌برند.

یک نفر توی کوچه داد می‌‌زند

چرخش برکت‌هایی را که دیگر مزاحمند

به نمک تبدیل می‌کند.

لبخندت برکت هم نداشت....

این کتاب با 60 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت 3 هزار و 800 تومان منتشر شده است.

کتاب «روبروی هیچ‌کس» هم چهاردهمین عنوان از دوره دوم شعر معاصر است. این کتاب سروده کتایون ریزخراتی بوده و 28 قطعه شعر سپید نسبتا بلند را شامل می‌شود.

عناوین اشعار این کتاب به ترتیب عبارت است از: به نام هیچ‌کس، تا مرز غیاب، اُوردُز غیاب، سقوط، سنگ، زنبورها، ذوزنقه‌ها، میان من و ماهی‌تابه، خداحافظی، کشتی‌ها و سرسره‌ها، در فاصله دو کوزه، جنگل هیرکانی، حلزون‌ها و شهرها،‌ کادیلاک سرخ، قفس، نوزادهای مومی، در فاصله سقوط و جهان، وقتی مردی به زنی خیانت می‌کند، پشت مژه‌ها، همیشه مرده‌ها زیباترند، تا پرواز آن دختر، همیشه کسی هست و نیست آن کس، باله، بازی، تقدیر، مایل به سیاه، بال در می‌آورد شانه‌ات و پیش از تنهایی.

شعر «پشت مژه‌ها» را از این کتاب می‌خوانیم:

فاصله از چهار جهت به خود می‌رسید

تا آن صورت که پشت نقاب نبود

استخوان‌ها را از فصل

بریزد توی تابوت

فاصله از خاک به خود رسید

که بر نخورد دوباره به زن

که روبه‌روی آینه

پشت مژه‌هایش

سنگر گرفته است.

این کتاب با 144 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت 9 هزار و 500 تومان منتشر شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین