آفتابنیوز : آفتاب: به نقل از سازمان فناوری اطلاعات ایران، فیس بوک این اقدام را که کاربر چیزی می نویسد و از انتشار آن صرف نظر می کند ˈخودسانسوریˈ تلقی کرده و آن را جمع آوری می کند.
ساویک داس دانشجوی دکترا و کارآموز بخش نرم افزار فیس بوک و آدام کرامر متخصص داده پردازی در فیس بوک ٬ مقاله ای از مطالعات خود دربارۀ رفتارهای خودسانسورگری پنج میلیون کاربر انگلیسی زبان فیس بوک منتشر کرده اند. مقاله آن ها مشخص می کند که فیس بوک بر افکار افراد، حتی بدون انتشار آنها، نظارت دارد.
مطالعه داس و کرامر از تحلیل استتوس های منتشرنشده یا نوشته ها روی صفحه دیگران که فرد در نهایت از انتشار آن خودداری کرده و همچنین کامنت های پیش از انتشار حذف شده بر پست های دیگران به دست آمده است.
هنگام نوشتن در فیس بوک٬ این شبکۀ اجتماعی کدهایی را به مرورگر ارسال می کند و این کدها به صورت اتوماتیک مطالب تایپشده را تحلیل می کند و به فیس بوک گزارش می دهد.
بر همین اساس، فیسبوک قادر است از طریق پیامهای خصوصی از لینکهایی که کاربر به وبسایتهای دیگر میدهد مطلع شود.
این اطلاعات در اختیار بازاریابان و تبلیغکنندگان قرار گرفتهاند تا برای اهداف تبلیغاتی از آنها استفاده شود.
اکنون علیه این اقدام فیسبوک دعوی قانونیای طرح شده است که این شرکت آن را اقدامی ناشایست نامیده است.
بر اساس دعوی مذکور که در پی آشکار شدن استفادۀ فیسبوک از اطلاعات شخصی و نوشتههای منتشرنشده مطرح شده است از فیسبوک به ازای هر روز از نقض حریم خصوصی 100 دلار یا به ازای هر کاربر 10هزار دلار غرامت درخواست شده است.