آفتابنیوز : آفتاب: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان طی سخنانی در سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکمنستان از مهماننوازی گرم و صمیمانه طرف ترکمنی در میزبانی این نشست قدردانی کرد و افزود: انتظار داریم با تلاش دستگاههای ذیربط وعنایت ویژه دو رئیسجمهور بر گسترش روابط، مفاد توافق شده در این نشست هر چه زودتر عملیاتی و اجرایی شود و شاهد پیشرفت و توسعه روزافرون در جهت منافع مردم دو کشور باشیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی برگزاری سالانه و منظم کمیسیون مشترک دو کشور را نشانگر توجه مسئولان ایران و ترکمنستان بر ضرورت پیشبرد مناسبات عنوان کرد و افزود: طی 22 سال از برقراری روابط، وجوه همکاریهای دو کشور گسترش یافته و به تدریج به سمت همکاریهای کلان، سودمند و مکمل اقتصادی به پیش رفته است.
ظریف اضافه کرد: اگرچه برگزاری نشست کمیسیون سازوکار مناسبی برای توسعه همکاریهاست، ولی آنچه در این باره مهمتر از برگزاری و امضای اسناد است، پیگیری و اجرای مفاد توافقنامه میباشد.
وی با بیان اینکه به خاطر پارهای از موانع خارجی حجم مبادلات تجاری دو کشور پس از یک رشد سریع در یکی دو سال گذشته آهنگ کندتری داشته، خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیتهای فراوان اقتصادی و بازرگانی موجود انتظار داریم با توافقات انجام شده حجم مبادلات و تعاملات اقتصادی و تجاری دو کشور در آینده نزدیک به میزان 10 میلیارد دلار در سال برسد.
ظریف اضافه کرد: دراین سفر تلاش شد نمایندگان تعدادی از حوزههای مجرب ایرانی در زمینه خدمات فنی، مهندسی و کالا در ترکمنستان حضور یابد و امیدواریم مذاکراتشان موفقیتآمیز بوده و ارتباطات کاری آنها مستحکمتر شود.
وزیر خارجه کشورمان اضافه کرد: ترکمنستان طی سالهای اخیر تحت مدیریت رئیسجمهور این کشور توانسته پیشرفتهای خوب و محسوسی در همه بخشهای عمران، توسعه و سازندگی را تجربه کند و در زمینه سیاست خارجی با اتخاذ سیاست بیطرفی مستقل ملی، حسن همجواری و درهای باز، موقعیت بالا و مورد احترامی را در منطقه و عرصه بینالملل پیدا کند که این موقعیت مورد احترام و خشنودی ایران است.
وی گفت: امیدوارم با حضور شرکتهای معتبر با تجربه، و فعال ایرانی و حمایت ویژه رئیسجمهور و مسئولان ترکمنستان بتوانیم در پیشرفت؛ توسعه و آبادانی این کشور سهم و نقش خود را ایفا کنیم.
وی با اشاره به روی کار آمدن دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: این دولت تعامل با کشورهای همسایه را راهبرد اصلی خود مدنظر قرار داده و با اطمینان میتوان گفت فضای جدیدی برای تحکیم و گسترش روابط ایران با کشورهای همسایه و پیرامونی ایجاد شده و ترکمنستان بین 15 کشور همسایه ما به واسطه تاریخ، فرهنگ و مرزهای مشترک دوستی از جایگاه و موقعیت برجستهای برخوردار است.
وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه همکاریهای دو کشور در بحث انرژی، شامل آب، گاز، نفت و برق روند مطلوب خود را طی کرده افزود: با افتتاح و انفصال دومین خط لوله گاز ترکمنستان به جمهوری اسلامی، زیربنای همکاریها محکم و عمیق شده است.
وی ادامه داد: شرکتهای مجرب ایرانی آمادگی دارند که در تجهیز، تعمیر، احداث وانتقال محصولات حوزههای مختلف بخش انرژی مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به همکاریهای دو کشور در زمینه حمل و نقل به موافقتنامه چهارجانبه حمل و نقل بین ایران، ترکمنستان، عمان و ازبکستان پرداخت و افزود: زمینههای همکاری خوبی در بین کشورهای همسایه فراهم شده است.
ظریف با اشاره به خط آهن ترکمستان، قزاقستان و ایران با بیان اینکه بخشهای قزاقی و ایرانی این خط آهن تکمیل و اتصال ترکمنستان و قزاقستان به انجام رسیده، گفت: امیدواریم با حسن نظر رئیسجمهور ترکمنستان تا اکتبر سال جاری بقیه این خط تکمیل و با افتتاح همزمان آن در سه کشور شاهد رونق اقتصادی سه کشور باشیم.
وزیر خارجه کشورمان اضافه کرد: در بخش حمل و نقل زمینی با اینکه موانع جزئی وجود دارد اما مطمئنیم با فراهم کردن امکانات بیشتر مشکلات برطرف و زمینه افزایش و توسعه ناوگان تجاری ایجاد خواهد شد.
وی به همکاری دو کشور در بحث کشاورزی اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی از توانمندی و دانش خوبی برخوردار است و آماده است این تجربیات را در اختیار ترکمنستان قرار دهد.
وی با بیان اینکه همکاریهای دو کشور در بخش فرهنگی نیز کماکان استمرار دارد، گفت: این همکاریها بسترساز و تعمیق بخش سایر بخشها شده است و امیدواریم برگزاری این نشست توانسته باشد راه دستیابی به اهداف اصلی که ارتقاء سطح همکاریها و نزدیکی هر چه بیشتر دو کشور و ملت است را هموار و فراهم کند.
به گزارش فارس، رشید مردوف وزیر خارجه ترکمنستان در این نشست روابط تهران و عشقآباد را دوستانه و برادرانه خواند و ابراز امیدواری کرد حسن روحانی رئیسجمهور ایران در سال جاری میلادی سفری را به ترکمنستان داشته باشد.