کد خبر: ۲۲۸۹۹۹
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۹

راز خوشمز‌گی سوسیس و کالباس‌های ارزان‌

همیشه ارزان‌فروشی خوب نیست. آنجا ارزان‌فروشی به زیان مصرف‌کننده خواهد بود که کیفیت محصولات، تحت تاثیر ارزانی کاهش یابد. در سوسیس و کالباس هم این اتفاق افتاده است.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: عده‌ای برای به‌دست‌آوردن سهم بیشتری از بازار، با استفاده از مواد بی‌کیفیت، قیمت محصولاتشان را نسبت به رقبا پایین آورده تا مشتری بیشتری جذب کنند. به همین دلیل رییس تعاونی تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی با اعلام اینکه هیچ ارزانی‌ای بی‌حکمت نیست به مصرف‌کنندگان هشدار می‌دهد که نسبت به انتخاب محصولات موردنظرشان دقت بیشتری داشته باشند.

به نوشته شرق، سیدمحمد موسوی می گوید: برخی کارخانجات به جای گوشت از درصد زیادی سویا استفاده می‌کنند که از قیمت و کیفیت محصولات می‌کاهد. البته او معتقد است که این محصولات به لحاظ بهداشتی مشکلی ندارد ولی سطح کیفی آن با سایر برندها برابری نمی‌کند. او همچنین اطمینان خاطر می‌دهد که تعاونی و تعزیرات با این واحدهایی که معمولا در شهرستان‌ها وجود دارد، برخورد خواهد کرد. هرچند استفاده از سویا و آرد از کیفیت تولیدات می‌کاهد اما این نوع فرآورده‌ها معمولا مزه بهتری از برندهای معتبر دارد و به همین دلیل همیشه بازار خود را داشته است. راز این مزه بهتر هم به گفته یکی از تولیدکنندگان سوسیس و کالباس، استفاده بیشتر از ادویه‌های مخصوص برای برطرف‌کردن بوی آرد و سویای استفاده‌شده در محصولات است.
 
‌یکی از نکاتی که همیشه برای مصرف‌کنندگان مبهم بوده این است که چرا سوسیس و کالباس‌هایی که ارزان‌تر است و با درصد گوشت پایین‌تری تولید می‌شود؛ طعم دلچسب‌تری نسبت به سایر محصولات دارد. راز این محصولات چیست؟

معمولا آن‌دسته از فرآورده‌هایی که درصد کمتری گوشت دارد و به جای آن از سویا و آرد بیشتری تشکیل شده است؛ برای برطرف‌شدن بوی خامی آرد و سویا، ادویه‌های مختلف و سیر بیشتری دارد که همین مساله باعث خوش‌طعم‌ترشدن آن می‌شود. اما توصیه ما به مصرف‌کنندگان این است که نسبت به انتخاب محصول مورد نظرشان دقت بیشتری داشته باشند چراکه برخی از کارخانه‌ها برای پایین‌آوردن هزینه تمام‌شده و قیمت نهایی محصول خود، کیفیت را کاهش داده و به جای گوشت، از سویا استفاده می‌کنند. اگرچه از نظر بهداشتی مشکل خاصی ندارد ولی به لحاظ کیفیت محصول قابل‌قبولی نیست و در بازار هم به دلیل قیمت پایین‌تر، رقابت ناسالمی را ایجاد می‌کند.

‌این واحدها برای تخلفشان جریمه نمی‌شوند؟

خوشبختانه در تهران چنین کارخانجاتی نداریم اما در برخی شهرستان‌ها این واحدها شناسایی شده که با آنها برخورد می‌شود. به غیراز جریمه حتی بسته به نوع تخلف واحد آنها پلمب هم می‌شود. الان کارخانه‌هایی داریم که بیش از یک سال است که تعطیل شده‌اند.

‌فرآورده‌های گوشتی وارداتی نیز زیر نظر شماست؟ این فرآورده‌ها هم از نظر طعم اصلا قابل رقابت با تولیدات داخلی نیست. علت آن را چه می‌دانید؟

واردات سوسیس و کالباس در کشور، ممنوع است. حتی بحث قاچاق هم در سوسیس و کالباس نسبت به سایر محصولات، در حد صفر است. به دلیل اهمیتی که حلال‌بودن گوشت این محصولات دارد تعزیرات با عرضه‌کنندگان متخلف به سختی برخورد می‌کند.

‌اما در برخی از فروشگاه‌ها، تولیداتی از کشور ترکیه و دیگر همسایه‌ها عرضه می‌شود.

 بله. درصد بسیار اندکی از طریق مرزنشینان وارد کشور می‌شود که البته این واردات هم با برند حلال صورت می‌گیرد. از چهار سال پیش که برند حلال ایجاد شد؛ تولیدات گوشتی نیز که در آن شروط شرع اسلام رعایت شده باشد، وارد کشور می‌شود. اما تولیدات ما حتی از تولیدات کشورهای اروپایی هم در سطح مطلوب‌تری از نظر کیفیت و طعم قرار دارد.

‌در یک‌سال‌ونیم گذشته قیمت فرآورده‌های گوشتی افزایش زیادی داشته. پیش‌بینی شما از قیمت‌ها تا پایان سال چیست؟

از آنجا که فرآورده‌های گوشتی تامین‌کننده پروتئین دهک‌های پایین جامعه است بنابراین در نظر داریم تا پایان سال، هیچ‌گونه افزایش قیمتی در این محصولات نداشته باشیم.

‌سال آینده قیمت‌ها افزایش می‌یابد؟

سال آینده چند عامل می‌تواند تعیین‌کننده قیمت باشد نخست درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده، دوم اضافه‌شدن عوارض واردات برای گوشت، نکته سوم حذف ارز مرجع که اوایل امسال به گوشت تخصیص می‌یافت و اکنون حذف شده و در آخر هم میزان افزایش قیمت حامل‌های انرژی و دستمزدهاست.

‌و در پایان، موضوع دانشکده صنعت گوشت چیست؟

از 15 بهمن امسال نخستین گروه دانشجویان در رشته صنعت گوشت و فرآورده‌های وابسته در دانشکده علمی- کاربردی زیرنظر تعاونی جذب می‌شوند. در دور اول جذب صددانشجو در مقطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد و 150نفر در دوره کاردانی پیش‌بینی شده و برای ترم بعد، جذب 250نفر برنامه‌ریزی شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین