آفتابنیوز : آفتاب: آبشار افرینه در منطقهای کوه- دامنهای در منطقهای متمایل به جنوب غربی استان و در نزدیکی شهرهای پلدختر و خرم آباد قرار گرفته است. قرارگیری در نزدیکی مرز استانهای لرستان و خوزستان و بر سر راه جاده ترانزیتی تهران-جنوب، ارتباط استان با استان های همجوار و به ویژه مناطق جنوبی کشور، نزدیکی نسبی به کشورهای جنوب غربی و خلیج فارس، ارتباط و دسترسی به استانهای منطقه جنوبی و غربی کشور و تهران از جمله ویژگیهای عمومی مؤثر بر طرح در آبشار افرینه تلقی میشود.
آبشار افرینه و امکانات بالقوه روستا میتواند علاوه بر جذب گردشگران عبوری به عنوان دروازه اقتصادی گردشگری طبیعت لرستان برای جنوبیها محسوب شود.
به گزارش ایسنا، این آبشار مانند برخی دیگر از گونههای آبشار، در امتداد محور رودخانه قرار گرفته؛ حاشیه شمالی رودخانه در نزدیکی آبشار زمینهای کشاورزی روستاییان و در حاشیه جنوبی کوه تپههای مشرف و دیوار خانههای روستاییان قرار گرفته است ضمن اینکه در محدوده بلافصل آبشار نیز، بررسی روستای افرینه، جاده سراسری تهران- جنوب، دسترسی سواره مناسب در منطقه و خرمآباد، اقلیم مناسب و زیباییهای طبیعی استان و منطقه نیز شناخت قابل ملاحظهای از ویژگیهای عمومی به دست خواهد داد.
روستای افرینه با امکانات محدود و پتانسیلهای بسیار مناسب از جمله برخی از خدمات بین راهی که هم اکنون فعال هستند، از دیگر بخشهای قابل بررسی در محدوده آبشار بوده و یکی از منحصر به فردترین ویژگیهای آبشار افرینه استقرار در کنار جاده است، جادهای که فاصله زمانی آبشار را تا اندیمشک، نزدیکترین شهر خوزستان، دو ساعت و نیم و تا خرمآباد حدود یک ساعت کرده است.
آب و هوای روستا و آبشار افرینه در زمستان نسبتا سرد و در تابستان گرم بوده و عبور رودخانه کشکان از شمال منطقه در تعدیل آب و هوا و حاصلخیزی منطقه حائز اهمیت است.
با بررسی آبشار افرینه و منطقه و محدوده مؤثر بر آن و با شناخت نسبی از ویژگیهای محیطی، زیست محیطی، کالبدی و اجتماعی، به نظر میرسد صنعت گردشگری بر اساس توسعه و تقویت گردشگری طبیعی و مردم شناسی و همین طور توقف گاه ویژه بین راهی میتواند دارای جایگاه ویژهای بدین منظور باشد.
وجود شبکه دسترسی جادهای مطلوب، زیرساختهای اجتماعی مناسب و طبیعت خاص از جمله دیگر پتانسیلهای منطقه تلقی میشود.