آفتابنیوز : روابط كوبا با اروپا زماني به سردي گراييد كه در ماه مارس 2003، فيدل كاسترو رهبر كوبا 75 نفر از مخالفانش را محكوم به حبس طولاني مدت كرد. اين در حالي است كه از ماه ژوئن 14 نفر از اين تعداد آزاد شدهاند.
كشورهاي اروپايي همچنين از اعدام سه تن كه در صدد ربودن يك هواپيما و بردن آن به آمريكا بودند، ابراز نارضايتي كردند.
كشورهاي عضو اتحاديه اروپا با كم كردن ديدارهاي مقامهاي عاليرتبه دولتي، لغو مشاركت در امور فرهنگي و دعوت از ناراضيان تجمعات جلوي سفارتخانهها، به هاوانا پاسخ دادند. اتحاديه اروپا همواره كوبا را به دليل نقض حقوق بشر مورد سرزنش قرارداده است.
در اين ميان برخي كشورها به سرپرستي دولت جديد سوسياليست اسپانيا، معتقد بودند كه اين واكنشهاي ديپلماتيك تأثير چنداني ندارد و به همين خاطر در اواسط دسامبر كميسيون اتحاديه اروپا به كشورهاي عضو پيشنهاد كرد تا سياست جديدي را براي تشويق اين جزيره به برقراري ارتباط اتخاذ كنند.
وزارت امورخارجه آلمان نيز در اين زمينه اعلام كرد كه دولت كوبا مدتي است كه براي برقراري و از سرگيري روابط ديپلماتيك خود با اتحاديه اروپايي تلاش ميكند.
هاوانا در همين راستا در ماه نوامبر درخواست رسمي خود را براي از سرگيري روابط سياسي با مادريد اعلام كرد.
در اين بين، مارتا روكو يكي از ناراضيان آزاد شده از زندان از بهبود روابط اروپا با هاوانا اظهار ناخشنودي كرد.
وي تأكيد كرد: ما بيتوجهي به ناديده گرفتن اوضاع كوبا از طرف اروپاييها به تلاشهايمان در جهت دستيابي به دموكراسي ادامه ميدهيم، اما هنوز 61 ناراضي در زندانهاي كوبا هستند.