آفتابنیوز : آفتاب: به گفته جلالی، اين كنفرانس به صورت مقدماتي از روز جمعه 25 بهمن در سطح كميتهها آغاز ميشود و افتتاحيه اين كنفرانس در روز سهشنبه با سخنراني دكتر روحاني رييسجمهور و حضور شخصيتهاي داخلي مرتبط با دستگاه قانونگذاري و نمايندگان مجلس و هياتهاي شركتكننده برگزار و بعد از آن قطعنامه نهايي و بيانيه تهران قرائت شده و رييس مجلس جمعبندي ميكند.
مراسم اختتاميه نيز در بعدازظهر چهارشنبه (30 بهمن) برگزار خواهد شد. او همچنين به محورهاي اين اجلاس اشاره كرد و با بيان اينكه اكنون جهان اسلام نيازمند وحدت و اتحاد است، اعلام داشت: بايد از تفرقه جلوگيري شده و در مقابل توطئههاي مشترك جهان اسلام، يكپارچه ايستادگي كرد. چراكه پارلمانها نقش بسيار مهمي بر فرآيند توسعه كشورهاي خود دارند.
بنا بر گفتههاي جلالي، همبستگي، پيشرفت و عدالت شعار اجلاس خواهد بود. كاظم جلالي گفت: اين اتحاديه با 15 عضو از كشورهاي اسلامي است كه از هر منطقه آسيايي، اعراب، آفريقايي 5 عضو پارلمان اسلامي حضور دارند و كميته اجرايي را تشكيل ميدهند. اين كميته نقش هياتمديره در كنفرانس داشته و دستور كل كار كنفرانس را تهيه ميكند.
به گفته جلالي 53 كشور عضو اين اتحاديه از قارههاي مختلف دنيا هستند و 22 نهاد و سازمان هم به عنوان ناظر در اتحاديه حضور دارند كه استقبال خوبي از سوي تمامي كشورها براي حضور در اين اجلاس شده است.
به گزارش اعتماد، جلالي همچنين در مورد ميزان الزامآور بودن بيانيهها و قطعنامههاي كنفرانس در كشورهاي شركتكننده گفت: در اجلاسهاي بينالمللي چند بخش انجام ميشود كه يكي از آنها ايجاد فرصت گفتوگو بين كشورها و همچنين اعلام مواضع كشورها در قالب سخنرانيهاست. بخشي از مسائل نيز به قانونگذاري مطرح ميشود كه در قالب قطعنامههاي مختلف ظهور و بروز پيدا ميكند. موضوع مهم اين است كه كشورهاي اسلامي تلاش كنند اين موارد را در پارلمانهاي خود مطرح كنند.