کد خبر: ۲۳۳۹۶
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۸۴ - ۱۰:۱۹

گامی به سوی مقابله با غرب؟

آفتاب‌‌نیوز :

مقامات جمهوری اسلامی هم اکنون در حالی حمايت قاطعانه خود از سوريه را اعلام می کنند که حميد رضا آصفی، سخنگوی وزارت امور خارجه ، دو هفته پيش پس از انتشار گزارش کميسيون ويژه سازمان ملل که در آن سوريه به دخالت در قتل رفيق حريری، نخست وزير سابق لبنان، متهم شده ، موضع احتياط آميزی اتخاذ کرد و گفت جمهوری اسلامی از شتابزدگی در قضاوت خودداری می کند.

ولی او حال با تغيير نظرات خود در گفتگوی هفتگی اش با خبرنگاران اعلام کرد که سوريه از دوستان جمهوری اسلامی است و بايد از آن کشور در مقابل ظلمی که اسرائيل به آن روا می دارد حمايت کرد. 

آصفی تاکيد کرد که قطعنامه اخير شورای امنيت در رابطه با نقش سوريه در قتل آقای حريری دارای انگيزه سياسی است.

کاظم جلالی، مخبر کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس، نيز خبر داد که در اين کميسيون جلسه ای با حضور معاون وزارت امور خارجه در امور کشور های عربی و خاورميانه برگزار شد تا در مورد چگونگی کمک های جمهوری اسلامی به سوريه برای کاهش فشار ها به آن کشور بررسی هايی صورت گيرد.

آقای جلالی همچنين آشکار کرد که به زودی منوچهر متکی، وزير امور خارجه ايران ، به سوريه سفر خواهد کرد تا پيام به گفته او مهمی از جانب حکومت ايران برای تقويت سوريه به مقامات آن کشور ارائه دهد.

اين چرخش در سياست جمهوری اسلامی در قبال سوريه از موقعی آغاز شد که محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، در روز جمعه در يک گفتگوی تلفنی با بشار اسد، رييس جمهوری سوريه ، به او اطمينان داد که تهران از دمشق در مقابل فشارها حمايت خواهد کرد.

دو هفته پيش موقعی که سازمان ملل مقام های عاليرتبه سوری را در قتل رفيق حريری سهيم دانستند، سخنگوی وزارت امور خارجه، ترجيح داد که با اتخاذ سياست محتاطانه ای ايران را از مشکلات سوريه دور نگهدارد و از آن کشور حمايت آشکار نکند.

در آن موقع حکومت ايران که خود به دليل فعاليت های هسته ای اش شديدا تحت فشار جامعه جهانی قرار دارد ترجيح داد که با حمايت از سوريه سازمان ملل را بيش از اين خشمگين نکند.

ولی حال به نظر می رسد که با توجه به اظهارات تند آقای احمدی نژاد در باره ضرورت نابودی اسرائيل در سياست خارجی جمهوری اسلامی تحولی صورت گرفته و رويارويی با غرب به خط مشی اصلی حکومت تبديل شده است. حمايت آشکار از سوی نيز احتمالا در همين راستا قابل درک است.

البته ترديدی وجود ندارد که جمهوری اسلامی و سوريه از زمان پيروزی انقلاب اسلامی در ايران در بيست و هفت سال پيش از متحدان نزديک يکديگر بوده اند.

ولی در سال های اخير که هر دو کشور از سوی آمريکا تحت فشار بوده اند آنها هيچگاه به متحدان استراتژيک يکديگر تبديل نشدند و سعی کردند که فاصله ای را بين خود حفظ کنند.

ولی حال دفاع قاطعانه آقای احمدی نژاد از سوريه به نظر می رسد که نشانه آن است که او می خواهد ايران را هر چه بيشتر با سوريه هم سرنوشت کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین