آفتابنیوز : آفتاب: دکترعلی لاریجانی پس از دیدار با رییس جمهورآفریقای جنوبی درجمع خبرنگاران با اشاره به اینکه شرایط اکنون خیلی تغییر کرده، افزود: برخی کشورهای اروپایی که فکر میکردند با فشار بر ایران میتوانند تغییری ایجاد کنند نگاهشان تغییر کرده است.
وی گفت: خیلی به هیاهوی امریکا نباید توجه کرد، مهم این است که در صحنه عمل چه رخ داده است آیا توانستهاند مانع پیشرفت ایران بشوند؟ این صحنهها را همه میبینند و این نشان دهنده تغییر شرایط است.
رییس مجلس شورای اسلامی کشورمان با اشاره به شیطنتهای برخی کشورها در سازمان ملل علیه ایران تصریح کرد: ایجاد جنگ مذهبی در آفریقای مرکزی، شیطنت همین کشورها بوده و نظام سلطه میخواهد با ایجاد این گونه اقدامات به اهداف استعماری خود دست یابد.
لاریجانی درباره سوریه و موضوعات مربوط به آن گفت: دیدگاه آفریقای جنوبی و ایران بر حل بحران سوریه از طریق سیاسی و تنها گفتگوهای سوری- سوری قابل حل است و این نگاه مشترک ایران و آفریقای جنوبی، هم اکنون مورد توافق بسیاری از کشورهاست.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین درباره مسائل هستهای ایران گفت: مذاکرات مربوط به 1+5 در حال انجام است و آفریقای جنوبی با حمایت از حق غنی سازی ایران تاکید کرده که با درک این شرایط به حمایت خود از حق هستهای ملت ایران ادامه میدهد.
افزایش روابط اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی مهم و حائز اهمیت است
به گزارش ایسنا، رئیس مجلس، در دیدار با زوما رئیسجمهور آفریقای جنوبی با تأکید بر لزوم افزایش روابط اقتصادی دو کشور، گفت: گسترش روابط پارلمانی ایران و آفریقای جنوبی بسیار مهم و حائز اهمیت است.
رئیس مجلس در این دیدار ضمن تأکید بر افزایش روابط دو جانبه میان دو کشور ایران و آفریقای جنوبی، توضیحاتی درباره مذاکرات هستهای ایران با گروه 1+5 ارائه کرد.
لاریجانی با اعلام اینکه افزایش روابط اقتصادی دو کشور ایران و آفریقای جنوبی بسیاری ضروری است، تصریح کرد: گسترش روابط پارلمانی میان دو کشور بسیار مهم و حائز اهمیت است.
در این دیدار همچنین جاکوب زوما، رئیس جمهوری آفریقا جنوبی با بیان اینکه فعالیت صلحآمیز هستهای حق جمهوری اسلامی ایران است، گفت: گسترش روابط اقتصادی باید در دستور کار دو کشور قرار گیرد.
رئیس جمهوری آفریقا جنوبی، ضمن ابراز تمایل برای افزایش روابط پارلمانی میان دو کشور ایران و آفریقای جنوبی، خواستار نقشآفرینی بیشتر دو کشور در همکاریهای منطقهای و دو جانبه شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ایران عصر روز چهارشنبه پس از بازدید از موزه برده داری کیپ تاون در ضیافت رسمی شام که از طرف رئیس مجلس ملی آفریقای جنوبی تدارک داده شده است شرکت کرد.
بر اساس این گزارش، آفریقای جنوبی 9 استان دارد که پرتوریا، پایتخت سیاسی، کیپ تاون مرکز قانونگذاری و بلوم فونتین مرکز قضایی آن است. دادگاه قانون اساسی این کشور هم در ژوهانسبورگ قرار دارد که مرکز اقتصادی آفریقای جنوبی به شمار می رود.
مجالس قانون گذاری آفریقای جنوبی از مجمع ملی 400 نفره تشکیل شده است و مجلس شورای ملی استانی آن هم 90 عضو دارد.
به گزارش ایسنا، رئیس مجلس شورای اسلامی و هیات همراه همچنین ساعت 11 صبح روز پنج شنبه، فرودگاه کیپ تاون در آفریقای جنوبی را به مقصد فرودگاه برازاویل پایتخت جمهوری کنگو ترک کرد.