آفتابنیوز : آفتاب: صفرزاده در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: خروج شیرابه زبالهها، آلودگی هوا، تولید پسماندهای عفونی بیمارستانها و... از مسائلی هستند که بهداشت محیط را تهدید میکنند.
وی ادامه داد: متأسفانه در محلهایی که زبالهها تلنبار، غلتک و درنهایت خاک میشوند، شیرابه آنها ممکن است از لایههای زمینی عبور کرده و آلوده شدن سفرههای زیرزمینی را منجر شود، هر چند باید گفت در استان دفع زباله به محصولات کشاورزی آسیب نرسانده است.
صفرزاده اضافه کرد: همچنین در صورتی که این زبالهها توسط باد به نقاط دیگر منتقل شوند، بر فرآیند فتوسنتز گیاهان اثر سویی خواهد گذاشت.
مدیرگروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی درباره کرتبندیهای غیراصولی برخی کشاورزان نیز گفت: کشت عمود بر زمین غیراصولی بوده و در صورت بارش باران و شسته شدن کود آن، سلامت منابع آبهای سطحی را در معرض خطر قرار میدهد.
این مقام مسئول در رابطه با تولید پسماندهای عفونی بیمارستانها نیز یادآور شد: خوشبختانه با برنامهریزیها و اقدامات صورت گرفته، تقریباً تمام بیمارستانهای استان به سیستم امحاء زباله مجهز شدهاند و پسماندهای عفونی آنها با بیخطرسازی و اطمینان از حذف ویروسهای عفونی دفع میشوند و از این بابت مشکلی وجود ندارد.
وی با اشاره به کم ارزش بودن فستفودها بیان کرد: عدهای در کارگاههای زیرزمینی خود اقدام به تولید مواد غذایی میکنند و نزوات سدیم را بهعنوان مواد نگهدارنده به آن میافزایند، این ماده سرطانزاست و بر سلامت افراد تأثیر میگذارد.
صفرزاده اضافه کرد: فستفودها نیز بهدلیل چند بار استفاده از روغن به تولید آکرولئین(مادهای سرطانزا) منجر شده و بایستی اگر تخلفی دیده شد، مردم آن را گزارش دهند.
مدیرگروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی توصیه کرد: باید از خرید غذاهای فوری پرهیز کرد و تنها در شرایط اضطراری آن هم با خرید از فروشگاههای معتبر که کارت تندرستی داشته و پروانه کسب دارند، این مواد غذایی را مصرف کرد.