آفتابنیوز : آفتاب: مریم مهدوی - ایرانیان همواره از فرهنگی غنی برخوردار بوده اند و بویژه با ورود دین اسلام، بیش از پیش بر غنای این فرهنگ افزوده شد. چه بسیارند شاعران، اديبان، فیلسوفان و متفکرانی که با گذشت قرن ها هنوز از نام آن ها به نیکی و بزرگی یاد می شود.
باعث مباهات ایرانیان است که در طول هزاران سال، از آذری و فارس و عرب و بلوچ و کرد... گرفته تا شیعه و سنی و مسیحی و کلیمی، همه و همه همچون پیکری واحد و با عشق به میهن و احترام به اعتقادات همدیگر، در کنار هم زیسته اند و منادی صلح و آزادگی بوده اند.
اما بدون تردید فرهنگ مشترک، یکی از بزرگترین عوامل این همبستگی بوده است و در این میان عید نوروز از شاخص ترین عناصر فرهنگی ایرانیان به شمار می رود. عیدی که با آراسته شدن به سنن اسلامی زیباتر و ماندگارتر نیز شده است.
از خانه تکاني منزل گرفته تا خانه تکانی دل ها، دیدار بزرگان و خویشاوندان، کاشتن سبزه، زیارت مزار رفتگان در پنجشنبه آخر سال، چیدن سفره هفت سين، آرام گرفتن در دل طبیعت در روز سیزدهم فروردین ماه و زیباتر از همه، تحویل سال نو با نجوای: يا مّقَلِّبَ القُلوبِ و الاَبصار، يا مُدبِّرَ الَّيلَ وَ النَّهار، يا مُحَوِّلَ الحولِ وَ الأحوالِ، حَوِّل حالَنا اِلي اَحْسَنِ الحال، همگی نشانی لطیف و زیبا از فرهنک ایرانی- اسلامی هستند.
شاید عید نوروز تنها عید تحویل سال در فرهنگ ملل باشد که مبنای آن، زنده شدن دوباره زمین و تجدید حیات طبیعت است. امید داریم در سال نو شاهد ایرانی آبادتر و همچون همیشه سرافراز و سربلند باشیم. آروز می کنیم سالی آرام و به دور از جنگ را در سراسر جهان، پیش رو داشته باشیم. از خداوند منان می خواهیم تمامی ملت ها و بویژه ملت آزاده ایران عزیز را بیش از پیش در سایه لطف خویش پناه دهد.
پیشاپیش، نوروز مبارک.