آفتابنیوز : آفتاب: به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با مرور همکاریهای علمی، فرهنگی و صیانت از میراث مشترک بشری بین جمهوری اسلامی ایران و یونسکو، توسعه همکاریها در بخشهای مختلف را با اهمیت خواند.
او با اشاره به نفوذ روز افزون خشونت و افراطگرایی در سطح منطقهیی و بینالمللی گفت: خشونت و افراطگرایی علاوه بر تهدید صلح و امنیت بینالمللی، فرهنگ و میراث مشترک بشری را نیز مورد هجمه قرار داده است.
وی در همین ارتباط به ابتکار دکتر روحانی در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر «جهان علیه خشونت و افراطیگری» اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد با تصویب این ابتکار در مجمع عمومی سازمان ملل، شاهد همکاری بیشتر و ملموستر کشورها و سازمانهای بینالمللی و منطقهیی برای مقابله با خشونت و افراطگرایی باشیم.
خانم بوکوآ، مدیرکل یونسکو نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر خود به جمهوری اسلامی ایران گفت: احساس میکنم به خانه خودم برگشتم.
او با استقبال از توسعه همکاریهای علمی و فرهنگی، جمهوری اسلامی ایران را کشوری پویا، فعال و با غنای بالای فرهنگی برشمرد.
وی در ادامه گفت: اگرچه مسائل و مشکلات امنیتی و اقتصادی بهعنوان مهمترین مشکلات بینالمللی تلقی میشوند، اما موضوعات و مسائل فرهنگی و تمدنی نیز بهعنوان میراث مشترک بشری بایستی همواره مورد توجه و نظر باشد زیرا تنها زبان مشترک بشمار میروند که با استفاده از آنها میتوان ملتها را با یکدیگر نزدیک و متحد کرد.
مدیرکل یونسکو با ابراز تاسف از رواج خشونت و افراطگرایی در سطح منطقهیی و بینالمللی گفت: امروزه خشونت و افراطگرایی میراث مشترک بشری را نیز تهدید میکند.
در همین رابطه وی توجه جهانیان به مقوله فرهنگ و تمدن را خواستار شد و گفت: بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد به این مساله اهتمام ویژهای دارد.
بوکوآ با اشاره به ثبت ابتکارات زیادی از جمهوری اسلامی ایران بهعنوان میراث مشترک بشری در یونسکو، از تلاشهای دولت و نهادهای ایرانی برای حفظ، صیانت و توسعه فرهنگ و تمدن بشری تقدیر کرد.