کد خبر: ۲۴۲۶۹۶
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۹

موسوی اردبیلی: روحانی بی‌سواد در نمازجمعه باعث دلسردی مردم می‌شود

اگر به تشخیص مردم احترام گذاشته شود و این کارها به خود مردم سپرده شود، مردم به خوبی از دین و مراکز دینی حمایت می‌کنند و در طول تاریخ هر جا که کار دین و روحانیت از دخالت دولت‌ها دور بوده است موفق‌تر عمل کرده است.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آیت‌الله موسوی‌اردبیلی گفت: اگر بخواهیم مسائل مربوط به امور دینی مردم جای اصلی خودش را پیدا کند باید این مسائل به مردم سپرده شود و دولت و دستگاه‌های حکومتی دخالت خود را از تبلیغات دینی و مساجد و دیگر مراکز دینی بردارند.

به گزارش ایسنا، این مرجع تقلید در ابتدای درس خارج فقه خود با ذکر این نکته که بعضی از مسئولان حکومتی که اخیراً به دیدار من آمده بودند، نسبت به عدم برخورداری تعداد زیادی از مساجد از امام جماعت گلایه داشتند، اظهار کرد: درست است که تعداد زیادی از مساجد در شهرها از اقامه نماز جماعت و امام جماعت محروم هستند و این مایه تأسف است و در جهت حل این مشکل و دیگر معضلات بخش فرهنگ باید قدم جدی و اساسی برداشت، ولی باید ریشه‌یابی کنیم که چه عامل یا عواملی باعث بروز چنین مشکلاتی شده است.

وی ادامه داد: زمانی بر روحانیت گذشت که در این مملکت کار دینی و لباس روحانیت جرم به حساب می‌آمد و آن را به تمسخر می‌گرفتند لکن با یاری و فضل الهی، روحانیت در اذهان مردم قرب و منزلت پیدا کرد و جایگاه واقعی خود را به دست آورد. حال پس از۳۴ سال که از انقلاب می گذرد چه شده است که یکی از مسئولان حکومتی در این دیدار اخیر با من از عدم برخورداری خیلی از مساجد در شهرها از امام جماعت و نماز جماعت شکایت می‌کند و در این رابطه آمار نگرن کننده‌ای را ارائه می‌کند.

این مرجع تقلید افزود: به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین عواملی که در این زمینه مؤثر است دخالت بیش از حد دستگاه‌های وابسته به حکومت در امر تبلیغ و امور دینی است و این همان چیزی است که مرحوم امام هم آن را نمی‌پسندید. اگر بخواهیم مسائل مربوط به امور دینی مردم جای اصلی خودش را پیدا کند باید این مسائل به مردم سپرده شود و دولت و دستگاه‌های حکومتی دخالت خود را از تبلیغات دینی و مساجد و دیگر مراکز دینی بردارند.

به نوشته ایسنا، این استاد حوزه تصریح کرد: نکته دومی که در این رابطه مهم است این است که متاسفانه در خیلی از جاها به جای استفاده از روحانیون فاضل و باسواد، از افرادی استفاده می‌شود که از فضل و سواد کافی برخوردار نیستند و این گروه چونکه نمی‌توانند به خوبی دین را معرفی کنند، باعث سرخوردگی مردم نسبت به دین و آموزه‌های دینی می‌شود؛ در صورتی که اگر از افراد فرهیخته و با سواد و با تقوی استفاده بشود و بدون اینکه از آنان درخواست‌های جانبی کنند و توقعات بی‌مورد داشته باشند فقط بخواهند که آنان از دین و آموزه‌های دینی سخن بگویند، در نتیجه معرفی خوب از دین، علاقه مردم به دین زیادتر خواهد شد.

موسوی‌اردبیلی خاطرنشان کرد: متأسفانه از بعضی از شهرها و مناطق اخباری به گوش می‌رسد که روحانی و امام جماعتی که مورد علاقه مردم است بدون هیچ دلیلی کنار گذاشته می‌شود و یک روحانی بی سواد یا کم سواد جایگزین وی می‌شود و همین امر باعث دلسردی مردم می‌شود؛ اگر روحانی با سواد و با تقوا حضور نداشته باشد تا احکام و اخلاقیات را به مردم هم با زبان و هم با عملکرد خود تبیین کند، دیگر نباید توقع داشت که فرهنگ جامعه درست شود.

این مرجع تقلید در ادامه تاکید کرد: به هر حال راه حل این مشکل این است که دیگران در امور روحانیت و دین و مساجد دخالت نکنند و امور روحانیت و دین به دست خود آن‌ها و مردم سپرده شود. اگر به تشخیص مردم احترام گذاشته شود و این کارها به خود مردم سپرده شود، مردم به خوبی از دین و مراکز دینی حمایت می‌کنند و در طول تاریخ هر جا که کار دین و روحانیت از دخالت دولت‌ها دور بوده است موفق‌تر عمل کرده است. در قدم بعد وظیفه روحانیت است که هرجا نیاز به حضور آنان بود بدون وابستگی به دولت و دستگاه‌های حکومتی حضور پیدا کنند و به وظیفه ارشاد و تبلیغ بپردازند. در این صورت است که بدون هیچ گونه نقصانی کارها به پیش می‌رود و مشکلات مرتفع می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین