آفتابنیوز : 
وي علت اين عقب ماندگي و روحيه نااميدي در مسلمانان را اجرا نكردن و به كار نگرفتن معارف اسلامي برشمرد و افزود: دين اسلام دربردارنده قواعد اخلاقي، قوانين فقهي و نظامهاي حقوقي است و ايمان به معناي پذيرش اين مجموعه معارف و قوانين و عمل به آن است.
اين مفسر قرآن كريم در تبيين و تفسير آياتي از قرآن دربارهي رسالت پيامبر اكرم (ص) بيان داشت: به استناد آيات قرآن، حضرت محمد(ص) فرامين الهي را به طور درست دريافت و به طور كامل به مردم ابلاغ ميكرد. وظيفه مردم، پذيرش حقايق وحي و به كار بستن آن است تا به بيراهه نروند و براي خود و اطرافيان سودمند باشند.
آيتالله جوادي آملي حيات طيبه را از ديدگاه امام علي(ع) زندگي همراه با قناعت دانست و خاطرنشان كرد: حيات طيبه با تلاش در توليد و قناعت در مصرف به دست ميآيد و آرامش در زندگي جز با مسايل معنوي و رفتن در آغوش دين اسلام حاصل نميشود.
وي مشكل اصلي جوامع اسلامي را رعايت نكردن مسايل اخلاقي عنوان كرد و گفت: بخشهاي اخلاقي در اسلام بيش از ساير معارف است؛ علت آن، بيشتر بودن مشكلات اخلاقي از ساير معضلات در جامعه است.
اين استاد حوزه علميه قم ادامه داد: امروزه محاكم قضايي به خاطر رعايت نكردن مسلمات اخلاقي شلوغ شده است. پس ما مشكل علمي نداريم، بلكه مشكل اخلاقي داريم. هرچه مساجد و حسينهها خلوتتر شود، محاكم قضايي شلوغتر ميشود.
بر اساس اين گزارش آيتالله جوادي آملي همچنين روز گذشته در ديدار مسوولان ستاد سومين جشنواره فرهنگي امام رضا (ع) گفت: هنر واقعي آن است كه بتوانيد معقول را به محسوس تبديل كنيد.
وي با بيان تعريف واقعي هنر اظهار داشت: هنر آن است كه معقول را محسوس كنيد. اگر مطلبي از عقل به خيال و از خيال به حس آمد ارزش مييابد و آن گاه مورد توجه علما، حوزويان و دانشگاهيان قرار ميگيرد و منشأ اثر در آنان خواهد شد.
اين مفسر قرآن حوزه علميه قم از سومين ستاد جشنواره فرهنگي امام رضا (ع) خواست تا هنرمندان را به ارائه مطالب درباره همه ائمه اطهار (ع) تشويق كنند.
شايان ذكر است دبير جشنواره فرهنگي امام رضا(ع) در آغاز اين ديدار به ارائه گزارشي از فعاليت اين جشنواره و معرفي مسوولان آن پرداخت.