آفتابنیوز : آفتاب: افرادی که بهطور ژنتیک دچار این مشکل هستند از همان سنین پایین با تعریق بیش از اندازه دستها مواجه میشوند. در افراد دیگر نیز تعریق بیش از اندازه کف دستها بهدلیل اضطرابهای درونی بهوجود میآید. این افراد در پاسخ به عوامل استرسزا بیشتر عرق میکنند.
راهحل دارد؟
متاسفانه درمانهای موجود در این زمینه چندان مورد رضایت متخصصان پوست و مو نیست. در گذشته از روشهای سنتی مانند ترکیبات گیاه حنا، سدر یا اسطوخودوس استفاده میشد. امروز اساس درمان این افراد بسته به دلایل آن متفاوت است. مشاوره رواندرمانی و رفع تعارضهای درونی برای رفع اضطراب و تعریق این قبیل افراد موثر است. در موارد مربوط به عوامل ارثی از روشهایی مانند ترکیبات آلومینیوم (کلرور آلومینیوم) و ترکیبات عنصر زیرکونیوم که بهصورت فرآوردههای محلول، لوسیون، پماد و کرم در بازار وجود دارد، استفاده میشود. این فرآوردهها به صورت موضعی استفاده میشود.
بعضی از این فرآوردهها باید زیر نظر پزشک متخصص پوست استفاده شود و بعضی دیگر به صورت آماده در بازار به فروش میرسد. اساس این درمانها کنترل تعریق است و تاثیری در درمان ریشهای آن ندارد.
روشهای درمانی دیگری نیز وجود دارد، مانند استفاده از داروهایی که به داروهای آنتیکولینرژیک معروف هستند. عوارضی که این داروها ایجاد میکنند برای افراد آزاردهندهاند، به همین دلیل استقبال چندانی از این روشها نمیشود.
جراحی، آخرین راهحل در موارد حاد
از روشهای جراحی در موارد بسیار شدید استفاده میشود. در این روش اعصابی که مسئول تحریک غدد عرق است قطع میشود. البته از این روشها بهدلیل مشکلاتی که در پی دارد، کمتر استفاده میشود.
درمان با سم
به گزارش جام جم، بتازگی روش تزریق سمی به نام بوتولینوم یا بوتولینوم توکسین معرفی شده که در واقع دارویی گرفته شده از سم نوع خاصی میکروب است که بهصورت موضعی تزریق میشود. کاربرد اصلی این دارو در درمانهای چین و چروک صورت است اما برای کنترل تعریق کف دست و پا نیز استفاده میشود. این دارو باید به وسیله متخصصان پوست و جراحان پلاستیک تجویز شود. در صورت انجام صحیح این روش توسط پزشک متخصص، فرد تا مدتها از تعریق بیش از اندازه کف دست و پا رها میشود.