کد خبر: ۲۴۴۰۵
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۸۴ - ۰۹:۲۹

گره پرونده هسته ای ایران باز می شود

آفتاب‌‌نیوز : در همين حال، دبير شورای عالی امنيت ملی روسيه نيز قرار است در تهران مذاکرات هسته ای را دنبال کند. اين سفر ها در پی اظهارات متعددی مبنی بر احتمال يافتن راه حل های سياسی تازه برای حل بحران هسته ای ايران صورت گرفته است.

علی لاريجانی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران، گفته است در صورتی که روسيه پيشنهاد غنی سازی اورانيوم در خاک اين کشور را به طور رسمی ارايه دهد، جمهوری اسلامی اين موضوع را مورد بررسی قرار خواهد داد.

وی در جريان مذاکراتش با نمايندگان جنبش عدم تعهد، در حالی از اين طرح استقبال کرده که وزير امور خارجه آمريکا وجود هر طرح تازه در زمينه مذاکرات هسته ای با جمهوری اسلامی را تکذيب کرده است.

پيش از اين، روزنامه نيويورک تايمز خبر از آن داده بود که پيشنهاد تازه به ايران اجازه می دهد فرآوری اورانيوم را در سطحی محدود در داخل کشور ادامه دهد، به اين شرط که تمام فعاليت های حساس مربوط به غنی سازی اورانيوم در کشور روسيه انجام شود.

همزمان، محمد البرادعی، مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی نيز اظهار اميدواری کرده بود که در روزهای آينده راه حلی برای خروج از بن بست فعلی يافته شود همه طرف های درگير بر سر طرحی تازه به توافق دست يابند.

با اين همه، مقامات آمريکا و روسيه توافق بر سر طرحی تازه در مورد پرونده فعاليت های هسته ای ايران را تاييد نکرده اند.

اين در حالی است که ظاهرا روسيه در پی ايفای نقشی قابل توجه تر در جريان رسيدگی به اين پرونده است، با وجود اين به نظر می رسد که علی رغم تمايل مجدد ايران به از سر گيری مذاکرات، در آستانه برگزاری نشست شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی، هنوز پيشرفت محسوسی در اين زمينه قابل مشاهده نيست.

سه کشور آلمان، بريتانيا و فرانسه، هنوز به نامه آقای لاريجانی پاسخی نداده اند، با اين همه، مقامات جمهوری اسلامی اميدوارند که در فرصت باقی مانده، تغييراتی در مواضع اتحاديه اروپا و آمريکا برای جلوگيری از ارجاع پرونده به شورای امنيت سازمان ملل متحد پديد آيد.

به نظر می رسد که جمهوری اسلامی، حاضر است در شرايط کنونی برای رسيدن به چنين خواسته ای، از برخی مطالبات خود، از جمله غنی سازی اورانيوم در داخل کشور و داشتن چرخه کامل سوخت هسته ای صرف نظر کند و با تداوم رايزنی ها، رای مثبت تعداد بيشتری از کشورهای عضو شورای حکام را به دست آورد.

در اين ميان، اگر چه وزير امور خارجه آمريکا تاکيد کرده که هيچ پيشنهادی از سوی اين کشور و اتحاديه اروپا به ايران ارايه نشده، اما رايزنی فشرده اين کشورها با روسيه همچنان ادامه دارد و وزير امور خارجه بريتانيا نيز گفته است که اتحاديه اروپا خواستار ارجاع پرونده ايران به شورای امنيت نيست.

ادامه چنين وضعيتی، می تواند ارجاع پرونده ايران به شورای امنيت را باز هم به تاخير بيندازد، اما در عين حال، نشانه های اندکی وجود دارد که نشان دهنده کاهش فشارهای بين المللی بر جمهوری اسلامی باشد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین