آفتابنیوز : آفتاب: حسین انتظامی که در آیین بزرگداشت روز جهانی ارتباطات در انجمن علمی آزاد ارتباطات دانشگاه تهران برگزار شد، سخنرانی می کرد، گفت: تشکیل سازمان نظام صنفی رسانهای یک ضرورت است. پیشنویس این لایحه حاضر است و تا چند وقت دیگر روی سایت معاونت مطبوعاتی قرار میگیرد تا دربارهی آن نظرخواهی شود. سپس وقتی ما به اجماع عمومی صنف دربارهی این سازمان رسیدیم، آن را به مجلس شورای اسلامی تقدیم میکنیم.
او با بیان اینکه متغیر بحرانی وضعیت رسانهها، اخلاق حرفهای است، گفت: اگر ما به درک درستی از تغییر الگوی مصرف رسانهای، آزادسازی فضای اینترنت، توسعهی هوشمند رسانهها، آموزش نیروی انسانی و توسعهی بحث اقتصاد رسانهای نرسیدهایم، اگر به ما بگویند یک ضعف را بیان کنید، قطعا میگوییم، نبود اخلاق حرفهای روزنامهنگاری.
او ادامه داد: موضوع نبود اخلاق حرفهای روزنامهنگاری چند سال است که به یک هنجار تبدیل شده است. در دنیای غرب، دو رسانه داریم، رسانههای مسوولیتشناس و رسانههای زرد. پس خبرنگاران نیز در دو دسته، خبرنگارانی که با آییننامهی اخلاق حرفهای فعالیت میکنند یا پاپاراتزی (بولواری) هستند، فعالیت میکنند.
انتظامی با اشاره به اینکه اگر روش تولید رسانههای زرد به روش غالب تولید خبر تبدیل شود، نشان میدهد که جامعهی ما از اخلاق، تهی شده است، گفت: این وظیفهی روزنامهنگاران ماست که اجازه ندهند چنین اتفاقی بیفتد. امیدواریم اخلاق حرفهای به دغدغهی عمومی تبدیل شود بهطوری که خود صنف، افرادی را که در چارچوب اخلاق حرفهای فعالیت نمیکنند، معرفی کنند.
در ادامهی این مراسم، انجمن علمی ارتباطات دانشگاه آزاد تهران از سیدمحمد دادگران - استاد پیشکسوت رشتهی ارتباطات - و حسین انتظامی - معاون مطبوعاتی - تقدیر کرد. همچنین کتاب «پوشش خبری در رسانهها» نوشتهی دکتر اکبر نصراللهی رونمایی شد.
به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این مراسم، این انجمن عضویت افتخاری خود را به آذر تقیپور، مادر محمدرضا حسینی، شاگرد دارای معلولیت جسمی دانشگاه آزاد تهران مرکز که بهمدت چهار سال همراه پسرش هر روز در کلاسهای دانشگاه حاضر میشد، تقدیم کرد.